Culiperslunch 2018 – Smulpaapjes favorieten



900Prosecco_CPL2018

900 Gran Cuve Blanc de Blancs

Want het is maandag, waarom niet?! Een fijne bubbel, heerlijk fris. Mooi begin van deze Culiperslunch in Amsterdam

Kwekkeboom_CPL2018

Kwekkeboom bitterballen met Old Amsterdam

Eind mei liggen ze in de winkel. De ovenbitterballen van Kwekkeboom, gevuld met Old Amsterdamkaas. Moet ik nog meer zeggen? Bitterballen, kaas, uit de oven. Of ik er ter plekke drie achter elkaar gegeten heb? Ik zeg niks… Proef volgende maand zelf maar!

LoveBeets_CPL2018

Love Beets

Gelukkig was er ook genoeg gezonds te proeven. Zoals deze heerlijke gemarineerde mini bietjes. Waar je dus heel veel lekkere hapjes mee kunt maken. Te koop bij o.a. Ekoplaza en Marqt, in een aantal smaken zoals balsamico en gember/honing. Erg lekker!

Ecuador_CPL2018

Pro Ecuador

De keuken van Ecuador kende ik nog niet, maar na vandaag wil ik er dolgraag verder mee kennismaken want de hapjes die we tijdens de culiperslunch proefden waren een mooie kennismaking. Bouillon met quinoa, maar ook deze garnalen met een saus van plantaan. Heel bijzonder!

Waldo_CPL2018

Waldo Patisserie

Wat heb ik een bewondering voor hoe Waldo bouwt aan zijn patisserie imperium. Want zo mag je het gerust noemen inmiddels. Niet alleen opende hij een winkel aan de Elandsgracht in Amsterdam, maar je kunt zijn (góddelijke!) brownies nu ook online bestellen via zijn site. Doen. Echt…

CheesePop_CPL2018

Cheese pop

Dit zou eigenlijk niet zo lekker moeten zijn. Gepofte kaas. Maar het is het wel. Ik proefde ze al tijdens de Proefparade vorige maand. Maar de bakjes die ik daar kreeg waren in een dag op. Ik vermoed dat deze hetzelfde lot beschoren zijn… Te koop o.a. bij Jumbo.

HolyKauw_CPL2018

The Holy Kauw Company – Limonade

Een van mijn favoriete Instagramaccounts en voorbeelden van hoe je te gekke recepten, foto’s en content maakt. En het voorproefje van deze spannende limonade doet alleen maar vermoeden dat hun nieuwe Limonade boek alleen maar verder bevestigt hoe tof dit koppel uit Wijk bij Duurstede is. Wordt vervolgd…

ShirazAms_CPL2018

Shiraz Amsterdam

Op de Lijnbaansgracht in Amsterdam zit sinds november Shiraz Amsterdam. Een wijnbar, waar je ook een lekker hapje bij je glas kan bestellen. Ruim 60 wijnen zijn er per glas te drinken. En bevalt een wijn je, dan kun je via de shop door naar huis, mét je nieuwe favoriete wijn. Deze shyrah was in ieder geval een hele fijne kennismaking en smaakt absoluut naar meer.

Maldon_CPL2018.jpg

Maldon zout

En tot slot. Iedereen zou dit zout in huis moeten hebben. Al jaren mijn onbetwiste favoriet in de keuken. Voor de finishing touch. Zelfs alleen over gekookte boontjes – favoriet bij mijn dochter – is het al een aanrader. En yay, ik heb nu – net als Yvette van Boven – mijn eigen mini blikjes. Voor in mijn handtas. Nooit meer zonder!

En er was nog veel meer!

Het bizarre is dat na ruim 3 uur rondlopen ik bij thuiskomst, en na het uitpakken van de méga goodiebag, ontdekte dat ik nog steeds merken en standjes gemist heb. Niet te geloven. De boeken die je hieronder ziet (dankjewel o.a. Uitgeverij Becht!) zal ik binnenkort uitgebreider op Smulpaapje bespreken, daar gaan we natuurlijk eerst even goed voor zitten.

Dank weer aan Marcus Polman en Pitch PR voor de geweldige organisatie en heel graag weer tot volgend jaar!CPL goodiebag.jpg

 

Gepubliceerd op 9 april 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.