Couscous met avocado & granaatappel



Couscous is bij onze dochter absoluut favoriet, zeker als er genoeg overblijft om de dag erna in haar lunchtrommel mee te nemen. Bij mij is het favoriet omdat je er zo heerlijk mee kunt variëren en snel op tafel staat.

Deze couscous is dan ook weer net even anders dan de andere couscousrecepten die je op Smulpaapje vindt.

Couscous avocado Smulpaapje

Voor 4 personen

1 avocado, in blokjes
1 granaatappel, alleen de pitjes
2tl kappertjes
100g feta, verkruimeld
1el verse munt, fijngesneden
1el platte peterselie, fijngesneden
zout en peper
200g couscous, ik gebruikte Artisan meergranen couscous (AH)

Couscous met avocado en granaatappel

Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing klaar. In de tussentijd bereid je de overige ingrediënten voor. Doe die bij de gewelde couscous en meng goed. Ik vind couscous eigenlijk lauwwarm het lekkerste, maar je kunt ‘in zijn geheel ook perfect voorbereiden en gekoeld tot gebruik wegzetten.

Serveer bijvoorbeeld met deze sappige honingcitroenkip en kook nog wat sperzieboontjes erbij, voor een volwaardige maaltijd.

Tip: Hoe haal je de pitjes uit een granaatappel?

Granaatappels zijn volop in het seizoen nu en super gezond! Maar hoe krijg je die pitjes er nu zonder slagveld in de keuken uit?  Doe hoe dan ook voor de zekerheid een schort om, want er zit behoorlijk wat sap in deze rakkers.

Halveer de granaatappel en pak de bolle kant naar boven in je hand. Zet een bakje klaar, houd daar de granaatappel boven en met een houten pollepel sla je er nu op en vang je de pitjes en het sap op. Makkelijk hé?!

Gepubliceerd op 15 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.