Courgetti (basisrecept)

Na aanleiding van een bericht op Facebook over kant en klare groentespaghetti gaven jullie dat een recept daarvoor welkom zou zijn. Nu ben ik vooral groot liefhebber van échte spaghetti, maar ook van nieuwe dingen proberen. Dus zie hier, een basisrecept voor courgetti.
Je kunt er eigenlijk net zo veel mee als met gewone spaghetti. Dus varieer vooral met alle pastarecepten die al op Smulpaapje staan. Ik laat je zien hoe ik ze klaargemaakt heb.
Voor 4 personen
4 courgettes, zorg dat ze goed stevig aanvoelen
een spiralisnijder, ik kocht ‘van Microplane
1el olie + 1 teen knoflook (fijngehakt)
saus naar keuze, zie hieronder of in dit overzicht aan pastasauzen
Basis voor courgetti
Was de courgette goed en gebruik de spirelli snijder volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de courgettesliertjes goed uitlekken op keukenpapier, zodat zoveel mogelijk vocht uit de courgette komt. Dep dan nog een keer extra af.
Courgetti maken
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook even kort mee, zonder bruin te laten worden. Dan sliertjes courgette erbij en max 2 minuten meebakken, zodat ze gaar kunnen worden. Je kunt ze overigens ook prima rauw eten, maar ik vind dit persoonlijk lekkerder.
Courgetti met olijftapenade
Ik maakte een versie met olijftapenade, ovengedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. De tapenade hoef je er aan het eind alleen nog maar, naar smaak, door te roeren.
Courgetti met bolognese
Wil je iets meer ‘body’, maak dan tijdig je eigen bolognesesaus. Serveer die op de courgetti met eventueel nog wat ovengedroogde tomaatjes en natuurlijk lekker wat parmezaanse kaas.
Gepubliceerd op 3 juli 2016