Courgetti (basisrecept)



Na aanleiding van een bericht op Facebook over kant en klare groentespaghetti gaven jullie dat een recept daarvoor welkom zou zijn. Nu ben ik vooral groot liefhebber van échte spaghetti, maar ook van nieuwe dingen proberen. Dus zie hier, een basisrecept voor courgetti.

Je kunt er eigenlijk net zo veel mee als met gewone spaghetti. Dus varieer vooral met alle pastarecepten die al op Smulpaapje staan. Ik laat je zien hoe ik ze klaargemaakt heb.

Voor 4 personen

4 courgettes, zorg dat ze goed stevig aanvoelen
een spiralisnijder, ik kocht ‘van Microplane
1el olie + 1 teen knoflook (fijngehakt)
saus naar keuze, zie hieronder of in dit overzicht aan pastasauzen

Basis voor courgetti

Was de courgette goed en gebruik de spirelli snijder volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de courgettesliertjes goed uitlekken op keukenpapier, zodat zoveel mogelijk vocht uit de courgette komt. Dep dan nog een keer extra af.

Courgetti maken

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook even kort mee, zonder bruin te laten worden. Dan sliertjes courgette erbij en max 2 minuten meebakken, zodat ze gaar kunnen worden. Je kunt ze overigens ook prima rauw eten, maar ik vind dit persoonlijk lekkerder.

courgetti tapenade

Courgetti met olijftapenade

Ik maakte een versie met olijftapenade, ovengedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. De tapenade hoef je er aan het eind alleen nog maar, naar smaak, door te roeren.

Courgetti met bolognese

Wil je iets meer ‘body’, maak dan tijdig je eigen bolognesesaus. Serveer die op de courgetti met eventueel nog wat ovengedroogde tomaatjes en natuurlijk lekker wat parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 3 juli 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?