Courgette & spinaziesoep met basilicum

Als je nu een soep wilt die in een mum van tijd op is, en ook nog eens bomvol met groente zit dan is dit recept voor jou. Soep is super simpel om te maken, maar oh zo lekker en samen met een lekkere boterham een prima, snelle, doordeweekse maaltijd.
De verrassing is de subtiele smaak van basilicum en door de citroen heeft ‘ie iets lekker fris. Kom, de keuken in!
Voor 6 kommen soep
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1el zonnebloemolie
2 courgettes, in blokjes (ongeveer 700g)
100g babyspinazie
25g verse basilicum
1el citroensap
versgemalen zwarte peper & zeezout
1,25L water
Bereidingstijd: 15 minuten
Verse soep in een handomdraai
Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de uit 2 minuten zachtjes aan. Dan de knoflook erbij en ook 2 minuten zachtjes laten mee fruiten. Courgetteblokjes erbij, een minuutje even omscheppen en aanbakken voordat je het water erbij giet en alles aan de kook brengt.
Snelle courgettesoep
Laat een minuut of 10 pruttelen, tot de courgette zacht is en doe er dan de spinazie en basilicum bij. Even doorroeren en dan blenden. Dat kan met een staafmixer, haal dan wel de pan van het vuur. Of in een blender (eventueel in twee delen). Breng dan op smaak met flink wat peper en een beetje zout. Als laatste nog het citroensap erbij. Even proeven of er nog wat extra peper, zout of citroensap door moet en klaar ben je!
Gepubliceerd op 19 april 2017