Courgette & spinaziesoep met basilicum



Als je nu een soep wilt die in een mum van tijd op is, en ook nog eens bomvol met groente zit dan is dit recept voor jou. Soep is super simpel om te maken, maar oh zo lekker en samen met een lekkere boterham een prima, snelle, doordeweekse maaltijd.

De verrassing is de subtiele smaak van basilicum en door de citroen heeft ‘ie iets lekker fris. Kom, de keuken in!

Voor 6 kommen soep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1el zonnebloemolie
2 courgettes, in blokjes (ongeveer 700g)
100g babyspinazie
25g verse basilicum
1el citroensap
versgemalen zwarte peper & zeezout
1,25L water

Bereidingstijd: 15 minuten

Verse soep in een handomdraai

Verhit in een grote pan de olie en fruit hierin de uit 2 minuten zachtjes aan. Dan de knoflook erbij en ook 2 minuten zachtjes laten mee fruiten. Courgetteblokjes erbij, een minuutje even omscheppen en aanbakken voordat je het water erbij giet en alles aan de kook brengt.

Snelle courgettesoep

Laat een minuut of 10 pruttelen, tot de courgette zacht is en doe er dan de spinazie en basilicum bij. Even doorroeren en dan blenden. Dat kan met een staafmixer, haal dan wel de pan van het vuur. Of in een blender (eventueel in twee delen). Breng dan op smaak met flink wat peper en een beetje zout. Als laatste nog het citroensap erbij. Even proeven of er nog wat extra peper, zout of citroensap door moet en klaar ben je!

Gepubliceerd op 19 april 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 september 2021
mini bloemkool burgers
 
Mini bloemkool burgers

Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.