Courgette muffins met feta



Dat er wat mij betreft geen onderscheid bestaat tussen kindereten en dat voor volwassenen bleek nog maar weer toen ik deze courgettemuffins maakte. We hadden een ZZP thuiswerkdag aan mijn keukentafel, met nog 3 andere te gekke ondernemers. De hele schaal muffins die op tafel stond verdween als sneeuw voor de zon.

De vriezer (en lunchtrommel voor mijn dochter) waar ik ze voor bedacht had hebben ze dus nooit gehaald. Ik heb maar gauw voor ons meisje het weekend erna een nieuwe lading gemaakt 😉

Courgettemuffins Smulpaapje

Voor 12 stuks

350g zelfrijzend bakmeel
1tl mosterdpoeder
300ml karnemelk
50ml zonnebloemolie
1 ei
300g geraspte courgette (goed uitgeknepen)
versgemalen zwarte peper en snuf zout
50-75g feta

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Muffins met courgette en feta

Rasp de courgette (ik gebruikte één stevige, niet te grote courgette) en dep zo droog mogelijk. Meng het bakmeel met de mosterdpoeder. In een maatbeker meng je de karnemelk, zonnebloemolie en het ei. Mix dit even goed door elkaar en giet het dan bij het bakmeel. Meng even kort door. Dan de courgette, peper en zout erbij en nog even goed mengen.

Courgettemuffins met feta

Vet een muffinblik in (ik gebruik een siliconenvorm, daar kan het beslag meteen in) en vul de holtes met het beslag. Verdeel hierover de feta, die je verkruimelt. Bak de muffins dan in de voorverwarmde oven, ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even in de vorm afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen. Ze voelen wellicht nog wat nattig op de bodem, als je ze eruit haalt maar dat komt goed als ze helemaal zijn afgekoeld.

 

Gepubliceerd op 24 september 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.