Courgette muffins met feta



Dat er wat mij betreft geen onderscheid bestaat tussen kindereten en dat voor volwassenen bleek nog maar weer toen ik deze courgettemuffins maakte. We hadden een ZZP thuiswerkdag aan mijn keukentafel, met nog 3 andere te gekke ondernemers. De hele schaal muffins die op tafel stond verdween als sneeuw voor de zon.

De vriezer (en lunchtrommel voor mijn dochter) waar ik ze voor bedacht had hebben ze dus nooit gehaald. Ik heb maar gauw voor ons meisje het weekend erna een nieuwe lading gemaakt 😉

Courgettemuffins Smulpaapje

Voor 12 stuks

350g zelfrijzend bakmeel
1tl mosterdpoeder
300ml karnemelk
50ml zonnebloemolie
1 ei
300g geraspte courgette (goed uitgeknepen)
versgemalen zwarte peper en snuf zout
50-75g feta

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Muffins met courgette en feta

Rasp de courgette (ik gebruikte één stevige, niet te grote courgette) en dep zo droog mogelijk. Meng het bakmeel met de mosterdpoeder. In een maatbeker meng je de karnemelk, zonnebloemolie en het ei. Mix dit even goed door elkaar en giet het dan bij het bakmeel. Meng even kort door. Dan de courgette, peper en zout erbij en nog even goed mengen.

Courgettemuffins met feta

Vet een muffinblik in (ik gebruik een siliconenvorm, daar kan het beslag meteen in) en vul de holtes met het beslag. Verdeel hierover de feta, die je verkruimelt. Bak de muffins dan in de voorverwarmde oven, ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat even in de vorm afkoelen, haal ze er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen. Ze voelen wellicht nog wat nattig op de bodem, als je ze eruit haalt maar dat komt goed als ze helemaal zijn afgekoeld.

 

Gepubliceerd op 24 september 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.