Courgette avocadosoep met chorizokruim



Een romige groentesoep met courgette en avocado die je een laatste kick geeft met krokant gebakken chorizokruim. Je ultieme soeprecept!

Want ik kan me niet herinneren wanneer een pan soep ooit zó snel op was als met deze courgette avocado soep. Tegelijkertijd is het ook prima te verklaren. De groentesoep is super romig door het gebruik van de avocado daarin.

Als je een courgettesoep verder op smaak brengt met verse kruiden en een frisse touch van citroen heb je al bijna de ultieme soep te pakken. Wil je liever 100% een vegetarische soep, dan laat je het chorizokruim weg of vervang het door croutons.

Dit heb je nodig

  • 600 gram courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 25 gram basilicum
  • 1 avocado
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 30 ml vers citroensap
  • zout & peper
  • optioneel: 60 gram bak chorizo, rul uitgebakken
  • verder nodig: blender

soep met courgette

Courgette avocadosoep met chorizokruim

De basis van je courgette avocadosoep is gelijk aan bijna iedere lekkere soep. Fruit ui en knoflook 5 minuten in 2 el olijfolie. Dan de courgette erbij en even omscheppen en meebakken. Bouillon en basilicum toevoegen en aan de kook brengen. Tien minuten laten pruttelen. Voeg dan het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

Dan gaat alles, inclusief de avocado, in een blender en maak je er een gladde soep van. Proef of er nog meer citroensap, zout en/of peper bij moet. Bak, als je die gebruikt, de chorizo rul en knapperig in een hete pan zonder olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd fijner.

Serveer de courgette avocadosoep met de chorizo kruim

Gepubliceerd op 28 maart 2021


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Dank Susan! Ik vond courgettesoep altijd maar muf smaken en met room er doorheen was het al helemaal niks meer. Het citroensap haalt de smaak naar boven en de avocadotruc om iets romig te laten smaken ga ik vaker proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.