Courgette avocadosoep met chorizokruim



Een romige groentesoep met courgette en avocado die je een laatste kick geeft met krokant gebakken chorizokruim. Je ultieme soeprecept!

Want ik kan me niet herinneren wanneer een pan soep ooit zó snel op was als met deze courgette avocado soep. Tegelijkertijd is het ook prima te verklaren. De groentesoep is super romig door het gebruik van de avocado daarin.

Als je een courgettesoep verder op smaak brengt met verse kruiden en een frisse touch van citroen heb je al bijna de ultieme soep te pakken. Wil je liever 100% een vegetarische soep, dan laat je het chorizokruim weg of vervang het door croutons.

Dit heb je nodig

  • 600 gram courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 25 gram basilicum
  • 1 avocado
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 30 ml vers citroensap
  • zout & peper
  • optioneel: 60 gram bak chorizo, rul uitgebakken
  • verder nodig: blender

soep met courgette

Courgette avocadosoep met chorizokruim

De basis van je courgette avocadosoep is gelijk aan bijna iedere lekkere soep. Fruit ui en knoflook 5 minuten in 2 el olijfolie. Dan de courgette erbij en even omscheppen en meebakken. Bouillon en basilicum toevoegen en aan de kook brengen. Tien minuten laten pruttelen. Voeg dan het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

Dan gaat alles, inclusief de avocado, in een blender en maak je er een gladde soep van. Proef of er nog meer citroensap, zout en/of peper bij moet. Bak, als je die gebruikt, de chorizo rul en knapperig in een hete pan zonder olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd fijner.

Serveer de courgette avocadosoep met de chorizo kruim

Gepubliceerd op 28 maart 2021


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Dank Susan! Ik vond courgettesoep altijd maar muf smaken en met room er doorheen was het al helemaal niks meer. Het citroensap haalt de smaak naar boven en de avocadotruc om iets romig te laten smaken ga ik vaker proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.