Courgette avocadosoep met chorizokruim



Een romige groentesoep met courgette en avocado die je een laatste kick geeft met krokant gebakken chorizokruim. Je ultieme soeprecept!

Want ik kan me niet herinneren wanneer een pan soep ooit zó snel op was als met deze courgette avocado soep. Tegelijkertijd is het ook prima te verklaren. De groentesoep is super romig door het gebruik van de avocado daarin.

Als je een courgettesoep verder op smaak brengt met verse kruiden en een frisse touch van citroen heb je al bijna de ultieme soep te pakken. Wil je liever 100% een vegetarische soep, dan laat je het chorizokruim weg of vervang het door croutons.

Dit heb je nodig

  • 600 gram courgette, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 25 gram basilicum
  • 1 avocado
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 30 ml vers citroensap
  • zout & peper
  • optioneel: 60 gram bak chorizo, rul uitgebakken
  • verder nodig: blender

soep met courgette

Courgette avocadosoep met chorizokruim

De basis van je courgette avocadosoep is gelijk aan bijna iedere lekkere soep. Fruit ui en knoflook 5 minuten in 2 el olijfolie. Dan de courgette erbij en even omscheppen en meebakken. Bouillon en basilicum toevoegen en aan de kook brengen. Tien minuten laten pruttelen. Voeg dan het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

Dan gaat alles, inclusief de avocado, in een blender en maak je er een gladde soep van. Proef of er nog meer citroensap, zout en/of peper bij moet. Bak, als je die gebruikt, de chorizo rul en knapperig in een hete pan zonder olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd fijner.

Serveer de courgette avocadosoep met de chorizo kruim

Gepubliceerd op 28 maart 2021


2 reacties

  1. Annick schreef:

    Dank Susan! Ik vond courgettesoep altijd maar muf smaken en met room er doorheen was het al helemaal niks meer. Het citroensap haalt de smaak naar boven en de avocadotruc om iets romig te laten smaken ga ik vaker proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.