Cocktail met bramen & cavaWil je een feestelijke cocktail maken, dan is dit een te gek cocktailrecept. Zorg voor verse bramen en cava en maak je klaar voor een wauw effect!

Want soms heb je niet meer nodig dan een paar ingrediënten om iets feestelijks in te schenken. Of dat nu is voor Kerst, Oud & Nieuw of als aperitief bij een feestelijk diner.

Ik maakte deze cocktail naar aanleiding van een samenwerking met Sligro trouwens. Ik mocht live het kerstassortiment van de Sligro op Instagram laten zien (super leuk!) omdat je de hele maand ook als particulier boodschappen kunt doen bij deze geweldige groothandel. Ideaal dus met oog op de komende feestdagen, want holy moly jongens wat hebben ze toch een heerlijk assortiment. Ik snap wel waarom ook restaurants hier hun inkopen doen.

Anyway. Op hun versafdeling lagen práchtige bramen die ook in deze cocktail terugkomen. En aangezien sharing is caring is dacht ik, ik deel de cocktail niet alleen op mijn Instagram, maar ook hier.

Dit heb je nodig

  • 1 shot bramenlikeur (ik gebruikte Crème de Mûres sauvages, maar iedere bramenlikeur is prima)
  • 1 doosje verse bramen⁠
  • lekker wat crushed ice⁠
  • cava of prosecco
  • een paar takjes tijm⁠

bramencocktail bramencocktail

Cocktail met bramen & cava

Eerst de bramenlikeur, die gaat onderin een mooi glas. Ik gebruik daar een maatbekertje voor (zoals je op de foto ziet).

In de likeur crush je wat verse bramen, ik gebruikte er vier. Daarop  gaat wat crushed ice. Je bramen moeten dus niet té fijn anders blijft het ijs niet liggen.

cocktail met bramen

Tot slot schenk je hier wat cava over en garneer je met een paar takjes verse tijm en een verse braam. Eventueel nog een klein scheutje van de likeur voor het kleur effect en klaar is je bramencocktail! Cheers.

Gepubliceerd op 13 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!
11 juni 2022
Susan Aretz
 
Flora Batava

Het prachtige hotel Flora Batava was waar ik mijn nieuwe boek mocht afschrijven. Maar je kunt er meer dan op je kamer zitten…
6 juni 2022
Baro Amsterdam
 
Baro Amsterdam

Baro is het nieuwste concept van Daalder Culinair, de restaurantgroep achter Daalder* en Daalder Atelier. Een openluchtrestaurant met stijl!
6 juni 2022
strand Ameland
 
Tips voor Ameland

Als je zin hebt om een paar dagen naar Ameland te gaan, dan heb ik tips voor je. Want Ameland is, om meerdere redenen, een heerlijk Waddeneiland.
27 mei 2022
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
26 mei 2022
Susan Callantsoog
 
Verrassend Callantsoog

Wat zijn we verrast door Callantsoog en zijn omgeving. Een perfecte uitvalsbasis in Noord Holland voor een week(endje) weg.