Cocktail met bramen & cava

Wil je een feestelijke cocktail maken, dan is dit een te gek cocktailrecept. Zorg voor verse bramen en cava en maak je klaar voor een wauw effect!
Want soms heb je niet meer nodig dan een paar ingrediënten om iets feestelijks in te schenken. Of dat nu is voor Kerst, Oud & Nieuw of als aperitief bij een feestelijk diner.
Ik maakte deze cocktail naar aanleiding van een samenwerking met Sligro trouwens. Ik mocht live het kerstassortiment van de Sligro op Instagram laten zien (super leuk!) omdat je de hele maand ook als particulier boodschappen kunt doen bij deze geweldige groothandel. Ideaal dus met oog op de komende feestdagen, want holy moly jongens wat hebben ze toch een heerlijk assortiment. Ik snap wel waarom ook restaurants hier hun inkopen doen.
Anyway. Op hun versafdeling lagen práchtige bramen die ook in deze cocktail terugkomen. En aangezien sharing is caring is dacht ik, ik deel de cocktail niet alleen op mijn Instagram, maar ook hier.
Dit heb je nodig
- 1 shot bramenlikeur (ik gebruikte Crème de Mûres sauvages, maar iedere bramenlikeur is prima)
- 1 doosje verse bramen
- lekker wat crushed ice
- cava of prosecco
- een paar takjes tijm
Cocktail met bramen & cava
Eerst de bramenlikeur, die gaat onderin een mooi glas. Ik gebruik daar een maatbekertje voor (zoals je op de foto ziet).
In de likeur crush je wat verse bramen, ik gebruikte er vier. Daarop gaat wat crushed ice. Je bramen moeten dus niet té fijn anders blijft het ijs niet liggen.
Tot slot schenk je hier wat cava over en garneer je met een paar takjes verse tijm en een verse braam. Eventueel nog een klein scheutje van de likeur voor het kleur effect en klaar is je bramencocktail! Cheers.
Gepubliceerd op 13 december 2020