Cocktail met bramen & cavaWil je een feestelijke cocktail maken, dan is dit een te gek cocktailrecept. Zorg voor verse bramen en cava en maak je klaar voor een wauw effect!

Want soms heb je niet meer nodig dan een paar ingrediënten om iets feestelijks in te schenken. Of dat nu is voor Kerst, Oud & Nieuw of als aperitief bij een feestelijk diner.

Ik maakte deze cocktail naar aanleiding van een samenwerking met Sligro trouwens. Ik mocht live het kerstassortiment van de Sligro op Instagram laten zien (super leuk!) omdat je de hele maand ook als particulier boodschappen kunt doen bij deze geweldige groothandel. Ideaal dus met oog op de komende feestdagen, want holy moly jongens wat hebben ze toch een heerlijk assortiment. Ik snap wel waarom ook restaurants hier hun inkopen doen.

Anyway. Op hun versafdeling lagen práchtige bramen die ook in deze cocktail terugkomen. En aangezien sharing is caring is dacht ik, ik deel de cocktail niet alleen op mijn Instagram, maar ook hier.

Dit heb je nodig

  • 1 shot bramenlikeur (ik gebruikte Crème de Mûres sauvages, maar iedere bramenlikeur is prima)
  • 1 doosje verse bramen⁠
  • lekker wat crushed ice⁠
  • cava of prosecco
  • een paar takjes tijm⁠

bramencocktail bramencocktail

Cocktail met bramen & cava

Eerst de bramenlikeur, die gaat onderin een mooi glas. Ik gebruik daar een maatbekertje voor (zoals je op de foto ziet).

In de likeur crush je wat verse bramen, ik gebruikte er vier. Daarop  gaat wat crushed ice. Je bramen moeten dus niet té fijn anders blijft het ijs niet liggen.

cocktail met bramen

Tot slot schenk je hier wat cava over en garneer je met een paar takjes verse tijm en een verse braam. Eventueel nog een klein scheutje van de likeur voor het kleur effect en klaar is je bramencocktail! Cheers.

Gepubliceerd op 13 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.