Cocktail met bramen & cavaWil je een feestelijke cocktail maken, dan is dit een te gek cocktailrecept. Zorg voor verse bramen en cava en maak je klaar voor een wauw effect!

Want soms heb je niet meer nodig dan een paar ingrediënten om iets feestelijks in te schenken. Of dat nu is voor Kerst, Oud & Nieuw of als aperitief bij een feestelijk diner.

Ik maakte deze cocktail naar aanleiding van een samenwerking met Sligro trouwens. Ik mocht live het kerstassortiment van de Sligro op Instagram laten zien (super leuk!) omdat je de hele maand ook als particulier boodschappen kunt doen bij deze geweldige groothandel. Ideaal dus met oog op de komende feestdagen, want holy moly jongens wat hebben ze toch een heerlijk assortiment. Ik snap wel waarom ook restaurants hier hun inkopen doen.

Anyway. Op hun versafdeling lagen práchtige bramen die ook in deze cocktail terugkomen. En aangezien sharing is caring is dacht ik, ik deel de cocktail niet alleen op mijn Instagram, maar ook hier.

Dit heb je nodig

  • 1 shot bramenlikeur (ik gebruikte Crème de Mûres sauvages, maar iedere bramenlikeur is prima)
  • 1 doosje verse bramen⁠
  • lekker wat crushed ice⁠
  • cava of prosecco
  • een paar takjes tijm⁠

bramencocktail bramencocktail

Cocktail met bramen & cava

Eerst de bramenlikeur, die gaat onderin een mooi glas. Ik gebruik daar een maatbekertje voor (zoals je op de foto ziet).

In de likeur crush je wat verse bramen, ik gebruikte er vier. Daarop  gaat wat crushed ice. Je bramen moeten dus niet té fijn anders blijft het ijs niet liggen.

cocktail met bramen

Tot slot schenk je hier wat cava over en garneer je met een paar takjes verse tijm en een verse braam. Eventueel nog een klein scheutje van de likeur voor het kleur effect en klaar is je bramencocktail! Cheers.

Gepubliceerd op 13 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
24 augustus 2022
Voorburg restaurant
 
Central Park Voorburg verrast met wijn én spijs

Als je in Voorburg gaat eten bij Central Park zorg dan dat je niet hoeft te rijden, want de wijn-/spijscombinaties zijn fenomenaal!
1 augustus 2022
Corsica vakantie
 
Vakantie Corsica

Overweeg je om op vakantie naar Corsica te gaan, dan laat ik je lezen en zien waarom je absoluut op vakantie naar Corsica wil.
1 augustus 2022
ijsthee met basilicum
 
IJsthee met basilicum

Als je zoekt naar een verrassend recept voor ijsthee kan ik je deze ijsthee met basilicum van harte aanbevelen. Weer eens wat anders dan muntthee
28 juli 2022
espresso tonic
 
Espresso tonic

Move over ijskoffie, want de espresso tonic is terug van weg geweest. En dit is hoe je zo'n lekkere espresso tonic maakt.
26 juli 2022
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
17 juni 2022
esma recept
 
De lekkerste espresso martini

De lekkerste espresso martini, ook wel esma genoemd, maak je met maar een paar ingrediënten. Mijn favoriete cocktail!