Cocktail met bramen & cavaWil je een feestelijke cocktail maken, dan is dit een te gek cocktailrecept. Zorg voor verse bramen en cava en maak je klaar voor een wauw effect!

Want soms heb je niet meer nodig dan een paar ingrediënten om iets feestelijks in te schenken. Of dat nu is voor Kerst, Oud & Nieuw of als aperitief bij een feestelijk diner.

Ik maakte deze cocktail naar aanleiding van een samenwerking met Sligro trouwens. Ik mocht live het kerstassortiment van de Sligro op Instagram laten zien (super leuk!) omdat je de hele maand ook als particulier boodschappen kunt doen bij deze geweldige groothandel. Ideaal dus met oog op de komende feestdagen, want holy moly jongens wat hebben ze toch een heerlijk assortiment. Ik snap wel waarom ook restaurants hier hun inkopen doen.

Anyway. Op hun versafdeling lagen práchtige bramen die ook in deze cocktail terugkomen. En aangezien sharing is caring is dacht ik, ik deel de cocktail niet alleen op mijn Instagram, maar ook hier.

Dit heb je nodig

  • 1 shot bramenlikeur (ik gebruikte Crème de Mûres sauvages, maar iedere bramenlikeur is prima)
  • 1 doosje verse bramen⁠
  • lekker wat crushed ice⁠
  • cava of prosecco
  • een paar takjes tijm⁠

bramencocktail bramencocktail

Cocktail met bramen & cava

Eerst de bramenlikeur, die gaat onderin een mooi glas. Ik gebruik daar een maatbekertje voor (zoals je op de foto ziet).

In de likeur crush je wat verse bramen, ik gebruikte er vier. Daarop  gaat wat crushed ice. Je bramen moeten dus niet té fijn anders blijft het ijs niet liggen.

cocktail met bramen

Tot slot schenk je hier wat cava over en garneer je met een paar takjes verse tijm en een verse braam. Eventueel nog een klein scheutje van de likeur voor het kleur effect en klaar is je bramencocktail! Cheers.

Gepubliceerd op 13 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
Henrique Sá Pessoa
 
ARCA brengt Portugal naar Amsterdam

Wie Portugal niet kan missen kan naar ARCA in Amsterdam. Het restaurant van Henrique Sá Pessoa ** biedt een vleugje Portugal in Nederland.
28 mei 2023
Tuin van de Smid diner
 
Tuin van de Smid diner

Tuin van de Smid in Leiden kennen we al járen, we komen er al even lang. Deze zomer doen ze ook diner en wij mochten voorproeven!
21 mei 2023
rui paula
 
Laat je verrassen door culinair Portugal

Als er één land is dat wordt onderschat op culinair vlak, dan is het Portugal wel. Ga met me mee op reis en ontdek hoe waanzinnig culinair Portugal is!
18 mei 2023
port tonic witte port
 
Port Tonic, dé zomercocktail uit Portugal

Als er één cocktail is die in Portugal al decennia lang veel wordt gedronken is dat wel de Port Tonic. En met goede reden! Dit is hoe je 'm maakt.
11 mei 2023
Rosé RSRV Mumm
 
La table des Chefs van Champagnehuis Mumm

Combineer de prachtige champagnes van G.H. Mumm met het culinaire talent van jonge chefs en je krijgt La Table des Chefs in Reims.
5 mei 2023
tomasu sojasaus
 
Rotterdamse sojasaus Tomasu verovert de wereld

Tijd en smaak zijn de basis voor de lekkerste sojasaus éver, Tomasu uit Rotterdam. En het is niet zo gek dat deze de wereld verovert.