Clafoutis met zomerfruit



Dit is een dessert – dat je ook prima als taartje bij de koffie kunt eten trouwens – dat je echt in minuten in elkaar hebt gedraaid. Heerlijk met alle soorten zomerfruit en omdat ik niet kon kiezen koos ik voor drie soorten. Kies welk zomerfruit jij het lekkerst vindt!

Frambozen, bosbessen en perzik, een laagje beslag, 40 minuutjes in de oven en je zomers dessert is klaar om opgesmikkeld te worden!

Clafoutis zomerfruit Smulpaapje

Clafoutis voor een 4-6 personen

200g bosbessen
75g frambozen
1 rijpe perzik, in 8 partjes

300ml melk
3 eieren
125g suiker
75g bloem
mespunt zout
1tl vanille

Verder nodig: bakblik 30x20cm, ingevet – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Clafoutis met zomerfruit

Vet het bakblik goed in en verdeel het fruit over de bodem. Mix de rest van de ingrediënten tot een glad beslag en giet dat over het fruit. Het ziet er dan uit zoals hieronder op de foto.

clafoutis_before

Zet het blik voorzichtig in de oven en bak in 40 minuten goudbruin. Het houdt nog een klein beetje wiebel over, als je het uit de oven haalt en is een flink stuk omhoog gekomen in het bakblik. Laat afkoelen, het zakt nu nog iets in en serveer dan met nog extra fruit en bestrooi met poedersuiker.

Gepubliceerd op 8 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.