Clafoutis met zomerfruit



Dit is een dessert – dat je ook prima als taartje bij de koffie kunt eten trouwens – dat je echt in minuten in elkaar hebt gedraaid. Heerlijk met alle soorten zomerfruit en omdat ik niet kon kiezen koos ik voor drie soorten. Kies welk zomerfruit jij het lekkerst vindt!

Frambozen, bosbessen en perzik, een laagje beslag, 40 minuutjes in de oven en je zomers dessert is klaar om opgesmikkeld te worden!

Clafoutis zomerfruit Smulpaapje

Clafoutis voor een 4-6 personen

200g bosbessen
75g frambozen
1 rijpe perzik, in 8 partjes

300ml melk
3 eieren
125g suiker
75g bloem
mespunt zout
1tl vanille

Verder nodig: bakblik 30x20cm, ingevet – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Clafoutis met zomerfruit

Vet het bakblik goed in en verdeel het fruit over de bodem. Mix de rest van de ingrediënten tot een glad beslag en giet dat over het fruit. Het ziet er dan uit zoals hieronder op de foto.

clafoutis_before

Zet het blik voorzichtig in de oven en bak in 40 minuten goudbruin. Het houdt nog een klein beetje wiebel over, als je het uit de oven haalt en is een flink stuk omhoog gekomen in het bakblik. Laat afkoelen, het zakt nu nog iets in en serveer dan met nog extra fruit en bestrooi met poedersuiker.

Gepubliceerd op 8 augustus 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!