Clafoutis met zomerfruit
Dit is een dessert – dat je ook prima als taartje bij de koffie kunt eten trouwens – dat je echt in minuten in elkaar hebt gedraaid. Heerlijk met alle soorten zomerfruit en omdat ik niet kon kiezen koos ik voor drie soorten. Kies welk zomerfruit jij het lekkerst vindt!
Frambozen, bosbessen en perzik, een laagje beslag, 40 minuutjes in de oven en je zomers dessert is klaar om opgesmikkeld te worden!
Clafoutis voor een 4-6 personen
200g bosbessen
75g frambozen
1 rijpe perzik, in 8 partjes
300ml melk
3 eieren
125g suiker
75g bloem
mespunt zout
1tl vanille
Verder nodig: bakblik 30x20cm, ingevet – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)
Clafoutis met zomerfruit
Vet het bakblik goed in en verdeel het fruit over de bodem. Mix de rest van de ingrediënten tot een glad beslag en giet dat over het fruit. Het ziet er dan uit zoals hieronder op de foto.
Zet het blik voorzichtig in de oven en bak in 40 minuten goudbruin. Het houdt nog een klein beetje wiebel over, als je het uit de oven haalt en is een flink stuk omhoog gekomen in het bakblik. Laat afkoelen, het zakt nu nog iets in en serveer dan met nog extra fruit en bestrooi met poedersuiker.
Gepubliceerd op 8 augustus 2018