Citroenparelcouscous met dadels en gerookte kip



We lonken alvast een klein beetje naar het komend voorjaar, met deze frisse maaltijdsalade. Fris door de citroen die je toevoegt aan de couscous, met een zoete touch door de dadels.

Een maaltijdsalade die zich ook geweldig mee laat nemen voor een smakelijke lunch op school en/of kantoor. Voor een vegetarische versie laat je de gerookte kip weg.

citroen parelcouscous_Smulpaapje

Voor 2 grote en 2 kleine eters

200g parelcouscous (ik gebruikte die van Al’Fez, oa te koop bij AH)
250g medjoul dadels, opengesneden en pit eruit
100g zachte geitenkaas
5g peterselie, fijngesneden
5g munt, fijngesneden
1el honing
zout en peper
rasp van 1 citroen
125g gerookte kipfilet
scheutje lekkere olijfolie

Snelle maaltijdsalade met couscous

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Voeg de citroenrasp en een scheutje olijfolie toe en laat afkoelen. In de tussentijd meng je de geitenkaas met de kruiden en honing. Breng op smaak met zout en peper. Vul de dadels met het geitenkaas mengsel.

Citroenparelcouscous met dadels en gerookte kip

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de kip door de couscous te mengen. Je kunt de dadels heel toevoegen aan de salade, of in stukjes snijden en er dan door heen doen. Heb je nog geitenkaas over, verkruimel die dan over de salade heen. Hetzelfde geldt voor eventuele kruiden die je nog over hebt, het wordt er alleen maar lekkerder van. Tot slot nog op smaak brengen met zout & peper en je bent klaar!

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd