Citroenparelcouscous met dadels en gerookte kip



We lonken alvast een klein beetje naar het komend voorjaar, met deze frisse maaltijdsalade. Fris door de citroen die je toevoegt aan de couscous, met een zoete touch door de dadels.

Een maaltijdsalade die zich ook geweldig mee laat nemen voor een smakelijke lunch op school en/of kantoor. Voor een vegetarische versie laat je de gerookte kip weg.

citroen parelcouscous_Smulpaapje

Voor 2 grote en 2 kleine eters

200g parelcouscous (ik gebruikte die van Al’Fez, oa te koop bij AH)
250g medjoul dadels, opengesneden en pit eruit
100g zachte geitenkaas
5g peterselie, fijngesneden
5g munt, fijngesneden
1el honing
zout en peper
rasp van 1 citroen
125g gerookte kipfilet
scheutje lekkere olijfolie

Snelle maaltijdsalade met couscous

Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing en giet af. Voeg de citroenrasp en een scheutje olijfolie toe en laat afkoelen. In de tussentijd meng je de geitenkaas met de kruiden en honing. Breng op smaak met zout en peper. Vul de dadels met het geitenkaas mengsel.

Citroenparelcouscous met dadels en gerookte kip

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de kip door de couscous te mengen. Je kunt de dadels heel toevoegen aan de salade, of in stukjes snijden en er dan door heen doen. Heb je nog geitenkaas over, verkruimel die dan over de salade heen. Hetzelfde geldt voor eventuele kruiden die je nog over hebt, het wordt er alleen maar lekkerder van. Tot slot nog op smaak brengen met zout & peper en je bent klaar!

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.