Citroencake met citroenglazuur



Als je prachtige Siciliaanse citroenen krijgt, waar je met de schil fantastisch limoncello van kunt maken dan ben je natuurlijk gek als je met de rest niet nóg iets lekkers maakt wat je sneller kunt nuttigen dan de likeur (die 1,5 maand op smaak moet komen)

Dus met het sap en wat rasp en een paar simpele maar oh zo lekkere ingrediënten (ik ben team boter & eieren) maak je deze supersappige citroencake. En dat kan ook prima met gewone citroenen!

citroencake Smulpaapje

Voor één cake

175g zachte roomboter
200g suiker
3 eieren
60ml yoghurt
45ml citroensap
rasp van 1 citroen
1tl vanille
185g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl zout

Voor het glazuur

120g poedersuiker
25ml citroensap
1el melk

Verder nodig: bakblik (met bakpapier of ingevet) – oven op 160C voorverwarmen (hetelucht) – mixer

Voor het cakebeslag

In een standmixer (of met een handmixer) mix je de zachte boter en suiker minimaal 5 minuten, tot ‘ie mooi romig is. Dan een voor een de eieren erbij, goed de zijkanten meeschrapen. Dan de yoghurt en vanille erbij tot het één geheel is. Tot slot voeg je de citroenrasp en het sap toe.

Romige citroencake

Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en doe dit beetje bij beetje bij het botermengsel. Goed mixen, maar niet te lang. Je hebt nu een glad, romig beslag. Dat gaat in het bakblik, strijk de bovenkant glad en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer dan met een satéprikker of je cake gaar is. Als je prikker er schoon uitkomt, kan de cake uit de oven. Laat, in het blik, afkoelen voor je ‘op een rooster zet en minimaal een uur laat afkoelen.

Citroenglazuur

Maak in de tussentijd het glazuur door alle ingrediënten hiervoor te mengen tot een glad geheel. Dit gaat over de bovenkant van de cake. Het loopt altijd iets over de zijkanten uit, dus giet in het midden van de cake het glazuur. Met een spatel kun je eventueel eraf gelopen glazuur terug erop doen.

citroenen_Ecoville

Gepubliceerd op 7 april 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.