Citroencake met citroenglazuur



Als je prachtige Siciliaanse citroenen krijgt, waar je met de schil fantastisch limoncello van kunt maken dan ben je natuurlijk gek als je met de rest niet nóg iets lekkers maakt wat je sneller kunt nuttigen dan de likeur (die 1,5 maand op smaak moet komen)

Dus met het sap en wat rasp en een paar simpele maar oh zo lekkere ingrediënten (ik ben team boter & eieren) maak je deze supersappige citroencake. En dat kan ook prima met gewone citroenen!

citroencake Smulpaapje

Voor één cake

175g zachte roomboter
200g suiker
3 eieren
60ml yoghurt
45ml citroensap
rasp van 1 citroen
1tl vanille
185g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl zout

Voor het glazuur

120g poedersuiker
25ml citroensap
1el melk

Verder nodig: bakblik (met bakpapier of ingevet) – oven op 160C voorverwarmen (hetelucht) – mixer

Voor het cakebeslag

In een standmixer (of met een handmixer) mix je de zachte boter en suiker minimaal 5 minuten, tot ‘ie mooi romig is. Dan een voor een de eieren erbij, goed de zijkanten meeschrapen. Dan de yoghurt en vanille erbij tot het één geheel is. Tot slot voeg je de citroenrasp en het sap toe.

Romige citroencake

Meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en doe dit beetje bij beetje bij het botermengsel. Goed mixen, maar niet te lang. Je hebt nu een glad, romig beslag. Dat gaat in het bakblik, strijk de bovenkant glad en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer dan met een satéprikker of je cake gaar is. Als je prikker er schoon uitkomt, kan de cake uit de oven. Laat, in het blik, afkoelen voor je ‘op een rooster zet en minimaal een uur laat afkoelen.

Citroenglazuur

Maak in de tussentijd het glazuur door alle ingrediënten hiervoor te mengen tot een glad geheel. Dit gaat over de bovenkant van de cake. Het loopt altijd iets over de zijkanten uit, dus giet in het midden van de cake het glazuur. Met een spatel kun je eventueel eraf gelopen glazuur terug erop doen.

citroenen_Ecoville

Gepubliceerd op 7 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!