Citroenaardappeltjes van de BBQ

Net als met de worteltjes van de barbecue, is dit ook zo’n recept met fijne en frisse smaken. Ideaal voor een zomerse avond waarbij je je hele maaltijd op de barbecue maakt.
Op dit moment zijn er volop verse oogst aardappeltjes te koop, die zijn heerlijk van smaak en hebben amper iets nodig om nóg lekkerder te worden!
Voor 4 personen, als bijgerecht
1kg nieuwe oogst aardappeltjes
rasp van 1 citroen
2-3 tenen knoflook
1el lekkere olijfolie
zout & peper
Verder nodig: barbecue voorverwarmd op 190C (of oven op dezelfde temperatuur) – ovenschaal
Nieuwe oogst aardappeltjes van de BBQ
Boen de aardappeltjes onder de kraan schoon, maar laat de schil er aan zitten. Laat uitlekken en doe ze dan in een ovenschaal (eventueel gehalveerd). Bestrooi met de citroenrasp, zout, peper en olie en hussel even goed om. Leg de tenen knoflook tussen de aardappeltjes.
Citroenaardappeltjes van de barbecue
Zet de schaal – eventueel naast de worteltjes, als je die ook maakt – op de warme barbecue (indirect) en laat ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schep halverwege even om. Serveer met bijvoorbeeld met de wilde zeebaars & worteltjes van barbecue.
Gepubliceerd op 13 juli 2017