Citroenaardappeltjes van de BBQ



Net als met de worteltjes van de barbecue, is dit ook zo’n recept met fijne en frisse smaken. Ideaal voor een zomerse avond waarbij je je hele maaltijd op de barbecue maakt.

Op dit moment zijn er volop verse oogst aardappeltjes te koop, die zijn heerlijk van smaak en hebben amper iets nodig om nóg lekkerder te worden!

Voor 4 personen, als bijgerecht

1kg nieuwe oogst aardappeltjes
rasp van 1 citroen
2-3 tenen knoflook
1el lekkere olijfolie
zout & peper

Verder nodig: barbecue voorverwarmd op 190C (of oven op dezelfde temperatuur) – ovenschaal

Nieuwe oogst aardappeltjes van de BBQ

Boen de aardappeltjes onder de kraan schoon, maar laat de schil er aan zitten. Laat uitlekken en doe ze dan in een ovenschaal (eventueel gehalveerd). Bestrooi met de citroenrasp, zout, peper en olie en hussel even goed om. Leg de tenen knoflook tussen de aardappeltjes.

Citroenaardappeltjes van de barbecue

Zet de schaal – eventueel naast de worteltjes, als je die ook maakt – op de warme barbecue (indirect) en laat ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schep halverwege even om. Serveer met bijvoorbeeld met de wilde zeebaars & worteltjes van barbecue.

Gepubliceerd op 13 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.