Citroenaardappeltjes van de BBQ



Net als met de worteltjes van de barbecue, is dit ook zo’n recept met fijne en frisse smaken. Ideaal voor een zomerse avond waarbij je je hele maaltijd op de barbecue maakt.

Op dit moment zijn er volop verse oogst aardappeltjes te koop, die zijn heerlijk van smaak en hebben amper iets nodig om nóg lekkerder te worden!

Voor 4 personen, als bijgerecht

1kg nieuwe oogst aardappeltjes
rasp van 1 citroen
2-3 tenen knoflook
1el lekkere olijfolie
zout & peper

Verder nodig: barbecue voorverwarmd op 190C (of oven op dezelfde temperatuur) – ovenschaal

Nieuwe oogst aardappeltjes van de BBQ

Boen de aardappeltjes onder de kraan schoon, maar laat de schil er aan zitten. Laat uitlekken en doe ze dan in een ovenschaal (eventueel gehalveerd). Bestrooi met de citroenrasp, zout, peper en olie en hussel even goed om. Leg de tenen knoflook tussen de aardappeltjes.

Citroenaardappeltjes van de barbecue

Zet de schaal – eventueel naast de worteltjes, als je die ook maakt – op de warme barbecue (indirect) en laat ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schep halverwege even om. Serveer met bijvoorbeeld met de wilde zeebaars & worteltjes van barbecue.

Gepubliceerd op 13 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.