Citroenaardappeltjes van de BBQ



Net als met de worteltjes van de barbecue, is dit ook zo’n recept met fijne en frisse smaken. Ideaal voor een zomerse avond waarbij je je hele maaltijd op de barbecue maakt.

Op dit moment zijn er volop verse oogst aardappeltjes te koop, die zijn heerlijk van smaak en hebben amper iets nodig om nóg lekkerder te worden!

Voor 4 personen, als bijgerecht

1kg nieuwe oogst aardappeltjes
rasp van 1 citroen
2-3 tenen knoflook
1el lekkere olijfolie
zout & peper

Verder nodig: barbecue voorverwarmd op 190C (of oven op dezelfde temperatuur) – ovenschaal

Nieuwe oogst aardappeltjes van de BBQ

Boen de aardappeltjes onder de kraan schoon, maar laat de schil er aan zitten. Laat uitlekken en doe ze dan in een ovenschaal (eventueel gehalveerd). Bestrooi met de citroenrasp, zout, peper en olie en hussel even goed om. Leg de tenen knoflook tussen de aardappeltjes.

Citroenaardappeltjes van de barbecue

Zet de schaal – eventueel naast de worteltjes, als je die ook maakt – op de warme barbecue (indirect) en laat ze in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schep halverwege even om. Serveer met bijvoorbeeld met de wilde zeebaars & worteltjes van barbecue.

Gepubliceerd op 13 juli 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…