Citroen & bosbessen pancakes

Blueberry pancakes, het is een van onze favoriete pancakes om mee te ontbijten. Maar ze kunnen nóg lekkerder. En het enige dat nodig bleek was een citroen. De rasp en een beetje van het sap bleek genoeg om deze pancakes naar het ultieme niveau te brengen.
Weinig suiker, lekker wat fruit en zó gemaakt. Het beste begin van welke dag dan ook!
Voor ongeveer 15 stuks
250g bloem
50g suiker
1 ½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
mespunt zout
225ml halfvolle yoghurt
rasp van 1 citroen
1tl citroensap
1tl vanille
75ml karnemelk
2 eieren
200g bosbessen
Optioneel: maple syrup
Pancakes als ontbijt
Meng de bloem met de suiker, bakpoeder, bakingsoda, zout in een kom. In een maatbeker gaat de yoghurt, karnemelk, citroenrasp en -sap, vanille en kluts hierin de 2 eieren los. Doe dat bij de droge ingrediënten en meng. Maar niet te lang, anders gaat de luchtigheid eruit.
De allerlekkerste pancakes
Verhit twee koekenpannen, zonder olie, tot ze goed heet zijn. Doe hier een juslepel beslag per pancake in. Op de bovenkant leg je een aantal bosbessen, druk ze iets in het beslag. Als de bovenkant begint te bubbelen draai je de pancake om en bak je de andere kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer met extra bosbessen en lekker wat maple syrup.
Gepubliceerd op 6 juni 2018