Cinnamon croissantjes

Een snel, heerlijk kerstontbijt, deze kaneel croissantjes. Maar stiekem altijd lekker! Soms hoef je niet heel veel te doen om een lekker kerstontbijt te maken.
Want hoe zeer ik ook een ochtendmens ben, tijdens de kerstdagen wil ik ’s ochtends niet altijd een eeuwigheid in de keuken staan.
Dit ontbijtrecept is dan ook een perfect ‘cheat’ recept. voor als je het kaneelstapelbrood even te veel werk vindt. Wel de smaak, niet het gedoe. Dus pers lekker wat sinaasappels, zet een goede bak koffie en met 5 minuten werk zet je een bakplaat heerlijke kaneelcroissantjes in de oven.
voor 6 croissantjes
- 1 rol croissantdeeg
- 2el zachte roomboter
- 1el kaneel
- 2el kristalsuiker
- 1ei losgeklopt
verder nodig: bakplaat – oven voorverwarmen (temperatuur volgens gebruiksaanwijzing van het croissantdeeg)
Snelle kaneelcroissantjes
Rol voor de croissantjes het deeg uit en snijd los volgens de gebruiksaanwijzing. Besmeer ieder driehoekje met boter. Meng suiker en kaneel en strooi over het beboterde deel. Rol dan op tot croissantjes en leg op de bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei. Is er nog kaneelsuiker over strooi die dan over de bovenkant. Bak volgens de gebruiksaanwijzing, tot ze mooi goudbruin zijn.
Warm zijn ze het allerlekkerst! Wil je meer ontbijtinspiratie? Kijk dan ook eens hier
Gepubliceerd op 10 december 2016