Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan



Deze ontbijtbroodjes heten niet voor niets Cinnamon buns deluxe Een decadent ontbijt gevuld met hazelnootpasta en banaan. Op en top genieten.

Want als je net als ik houdt van een decadent ontbijt met de feestdagen (of op ieder ander moment dat je er trek in hebt…) dan zijn deze cinnamon buns deluxe voor jou.

Gewone cinnamon buns zijn al goddelijk. Maar voeg er banaan en hazelnootpasta aan toe en je weet niet wat je proeft. Het is overigens geen ontbijt dat je in een kwartiertje maakt, maar het is alle tijd en liefde die je erin stopt meer dan waard.

Ingrediënten voor de cinnamon buns deluxe

voor het deeg

  • 250ml handwarme melk
  • 1 zakje gist (7gr)
  • 2el bruine basterdsuiker
  • 40g zachte boter
  • 200g geprakte rijpe bananen (hoe rijper hoe beter)
  • 500g bloem
  • ½ tl zout

voor de vulling

  • 50g hazelnootpasta (ik gebruikte die van Lindt)
  • 75g suiker gemengd met 1el kaneel
  • 1 banaan, in plakjes

voor het glazuur

  • 75g roomkaas
  • 1el yoghurt
  • 75g poedersuiker

cinnamon buns

Cinnamon buns deluxe met hazelnootpasta & banaan

Meng voor het deeg van je cinnamon buns de melk met de suiker en gist en laat dat 10 minuten staan tot het begint te bubbelen op de bovenkant, dit is een teken dat de gist geactiveerd is. Doe dit in de kom van je standmixer (met deeghaak) en voeg de zachte boter en de bananen toe en meng dit kort.

Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout tot en kneed dit 5 minuten tot je een elastisch deeg hebt. Weersta de neiging om teveel extra bloem toe te voegen, want dat haalt straks de luchtigheid uit je deeg.

cinnamonbuns_before

Banaan & hazelnootpasta vulling

Doe je deeg in een ingevette kom en dek af met een theedoek. Laat het op een warme, tochtvrije plek 45 minuten rijzen. Haal daarna het deeg uit de kom en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek. Smeer in met hazelnootpasta, bestrooi dan met de kaneelsuiker en leg tot slot plakjes banaan erop (zie foto hierboven). Rol dan in de breedte op en snijd in stukken (zie foto hieronder). Doe die in een ingevet bakblik en dek af.

cinnamonrolls_opgerold Smulpaapje

Ontbijtbroodjes met kerst

Nadat ze nog een keer 15 minuten gerezen hebben (zie foto hieronder) verwarm je de oven voor op 175C. Bak je cinnamon buns deluxe nu 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Haal uit de oven en laat in het blik volledig afkoelen.

cinnamonbuns_Smulpaapje

Pas dan maak je het glazuur, door alles te mengen, en giet je dat – hoeveelheid naar smaak – over de bovenkant van de cinnamon buns. Daarna hoef je niks anders te doen dan koffie (of thee) te zetten en te genieten van je cinnamon buns deluxe.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.