Chocolate chip mokka muffins



Muffinrecepten kun je niet genoeg hebben. En deze mokka muffins met stukjes chocola mogen in het mapje favoriete muffins, want oh wat zijn ze lekker!

Dit is zo’n perfect ontbijtmuffin. Je hebt het beslag in nog geen 10 minuten gemaakt. En terwijl je chocolademuffins in de oven staan en het huis naar verse muffins begint te ruiken zet jij koffie of thee en wordt je lekker rustig wakker. De perfecte manier van opstaan wat mij betreft.

Je maakt een ruime hoeveelheid beslag, dus zet gerust een extra blik in je oven erbij of bak ze in twee etappes. Dat je heel veel muffins hebt is alleen maar geweldig, want ze vriezen geweldig in. Dus gauw met deze chocolate chip mokka muffins aan de slag. Dit is hoe ik ze heb gemaakt.

Voor 12 – 15 muffins

  •  350g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 100g suiker
  • 2 el cacao
  • 1 el espressopoeder
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 g halfvolle yoghurt
  • 60 gram pure chocola grof gehakt

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C

muffins met chocola

Chocolate chip mokka muffins

De basis voor je Chocolate chip mokka muffins is super simpel. In één kom gaan de droge ingrediënten. Dus de bloem, bakpoeder, bakingsoda, suiker, cacao en espresso. In een maatbeker gaat de yoghurt, zonnebloemolie en daar door heen kluts je de eieren. Hak je chocola in stukjes en doe dit bij de droge ingrediënten.

Muffins met chocola

Voeg daar dan de natte ingrediënten aan toe en meng alles even kort goed door elkaar. Als je oven is voorverwarmd schep je het beslag lekker royaal in de vormpjes, in je muffinblik. Bak je muffins nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan het blik eruit en laat even kort afkoelen. Zet je mokka muffins dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Als je daar tenminste het geduld voor kunt opbrengen…

Gepubliceerd op 14 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!