Chocolate chip mokka muffins
Muffinrecepten kun je niet genoeg hebben. En deze mokka muffins met stukjes chocola mogen in het mapje favoriete muffins, want oh wat zijn ze lekker!
Dit is zo’n perfect ontbijtmuffin. Je hebt het beslag in nog geen 10 minuten gemaakt. En terwijl je chocolademuffins in de oven staan en het huis naar verse muffins begint te ruiken zet jij koffie of thee en wordt je lekker rustig wakker. De perfecte manier van opstaan wat mij betreft.
Je maakt een ruime hoeveelheid beslag, dus zet gerust een extra blik in je oven erbij of bak ze in twee etappes. Dat je heel veel muffins hebt is alleen maar geweldig, want ze vriezen geweldig in. Dus gauw met deze chocolate chip mokka muffins aan de slag. Dit is hoe ik ze heb gemaakt.
Voor 12 – 15 muffins
- 350g bloem
- 1 el bakpoeder
- ½ tl bakingsoda
- 100g suiker
- 2 el cacao
- 1 el espressopoeder
- 200 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
- 150 g halfvolle yoghurt
- 60 gram pure chocola grof gehakt
Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C
Chocolate chip mokka muffins
De basis voor je Chocolate chip mokka muffins is super simpel. In één kom gaan de droge ingrediënten. Dus de bloem, bakpoeder, bakingsoda, suiker, cacao en espresso. In een maatbeker gaat de yoghurt, zonnebloemolie en daar door heen kluts je de eieren. Hak je chocola in stukjes en doe dit bij de droge ingrediënten.
Muffins met chocola
Voeg daar dan de natte ingrediënten aan toe en meng alles even kort goed door elkaar. Als je oven is voorverwarmd schep je het beslag lekker royaal in de vormpjes, in je muffinblik. Bak je muffins nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan het blik eruit en laat even kort afkoelen. Zet je mokka muffins dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Als je daar tenminste het geduld voor kunt opbrengen…
Gepubliceerd op 14 maart 2021