Chocolate chip mokka muffins



Muffinrecepten kun je niet genoeg hebben. En deze mokka muffins met stukjes chocola mogen in het mapje favoriete muffins, want oh wat zijn ze lekker!

Dit is zo’n perfect ontbijtmuffin. Je hebt het beslag in nog geen 10 minuten gemaakt. En terwijl je chocolademuffins in de oven staan en het huis naar verse muffins begint te ruiken zet jij koffie of thee en wordt je lekker rustig wakker. De perfecte manier van opstaan wat mij betreft.

Je maakt een ruime hoeveelheid beslag, dus zet gerust een extra blik in je oven erbij of bak ze in twee etappes. Dat je heel veel muffins hebt is alleen maar geweldig, want ze vriezen geweldig in. Dus gauw met deze chocolate chip mokka muffins aan de slag. Dit is hoe ik ze heb gemaakt.

Voor 12 – 15 muffins

  •  350g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 100g suiker
  • 2 el cacao
  • 1 el espressopoeder
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 g halfvolle yoghurt
  • 60 gram pure chocola grof gehakt

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C

muffins met chocola

Chocolate chip mokka muffins

De basis voor je Chocolate chip mokka muffins is super simpel. In één kom gaan de droge ingrediënten. Dus de bloem, bakpoeder, bakingsoda, suiker, cacao en espresso. In een maatbeker gaat de yoghurt, zonnebloemolie en daar door heen kluts je de eieren. Hak je chocola in stukjes en doe dit bij de droge ingrediënten.

Muffins met chocola

Voeg daar dan de natte ingrediënten aan toe en meng alles even kort goed door elkaar. Als je oven is voorverwarmd schep je het beslag lekker royaal in de vormpjes, in je muffinblik. Bak je muffins nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan het blik eruit en laat even kort afkoelen. Zet je mokka muffins dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Als je daar tenminste het geduld voor kunt opbrengen…

Gepubliceerd op 14 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.