Chocolate chip mokka muffins



Muffinrecepten kun je niet genoeg hebben. En deze mokka muffins met stukjes chocola mogen in het mapje favoriete muffins, want oh wat zijn ze lekker!

Dit is zo’n perfect ontbijtmuffin. Je hebt het beslag in nog geen 10 minuten gemaakt. En terwijl je chocolademuffins in de oven staan en het huis naar verse muffins begint te ruiken zet jij koffie of thee en wordt je lekker rustig wakker. De perfecte manier van opstaan wat mij betreft.

Je maakt een ruime hoeveelheid beslag, dus zet gerust een extra blik in je oven erbij of bak ze in twee etappes. Dat je heel veel muffins hebt is alleen maar geweldig, want ze vriezen geweldig in. Dus gauw met deze chocolate chip mokka muffins aan de slag. Dit is hoe ik ze heb gemaakt.

Voor 12 – 15 muffins

  •  350g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 100g suiker
  • 2 el cacao
  • 1 el espressopoeder
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 g halfvolle yoghurt
  • 60 gram pure chocola grof gehakt

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C

muffins met chocola

Chocolate chip mokka muffins

De basis voor je Chocolate chip mokka muffins is super simpel. In één kom gaan de droge ingrediënten. Dus de bloem, bakpoeder, bakingsoda, suiker, cacao en espresso. In een maatbeker gaat de yoghurt, zonnebloemolie en daar door heen kluts je de eieren. Hak je chocola in stukjes en doe dit bij de droge ingrediënten.

Muffins met chocola

Voeg daar dan de natte ingrediënten aan toe en meng alles even kort goed door elkaar. Als je oven is voorverwarmd schep je het beslag lekker royaal in de vormpjes, in je muffinblik. Bak je muffins nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan het blik eruit en laat even kort afkoelen. Zet je mokka muffins dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Als je daar tenminste het geduld voor kunt opbrengen…

Gepubliceerd op 14 maart 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.