Chocolate chip mokka muffins



Muffinrecepten kun je niet genoeg hebben. En deze mokka muffins met stukjes chocola mogen in het mapje favoriete muffins, want oh wat zijn ze lekker!

Dit is zo’n perfect ontbijtmuffin. Je hebt het beslag in nog geen 10 minuten gemaakt. En terwijl je chocolademuffins in de oven staan en het huis naar verse muffins begint te ruiken zet jij koffie of thee en wordt je lekker rustig wakker. De perfecte manier van opstaan wat mij betreft.

Je maakt een ruime hoeveelheid beslag, dus zet gerust een extra blik in je oven erbij of bak ze in twee etappes. Dat je heel veel muffins hebt is alleen maar geweldig, want ze vriezen geweldig in. Dus gauw met deze chocolate chip mokka muffins aan de slag. Dit is hoe ik ze heb gemaakt.

Voor 12 – 15 muffins

  •  350g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • ½ tl bakingsoda
  • 100g suiker
  • 2 el cacao
  • 1 el espressopoeder
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 150 g halfvolle yoghurt
  • 60 gram pure chocola grof gehakt

Verder nodig: muffinblik met papieren vormpjes – oven voorverwarmen op 170C

muffins met chocola

Chocolate chip mokka muffins

De basis voor je Chocolate chip mokka muffins is super simpel. In één kom gaan de droge ingrediënten. Dus de bloem, bakpoeder, bakingsoda, suiker, cacao en espresso. In een maatbeker gaat de yoghurt, zonnebloemolie en daar door heen kluts je de eieren. Hak je chocola in stukjes en doe dit bij de droge ingrediënten.

Muffins met chocola

Voeg daar dan de natte ingrediënten aan toe en meng alles even kort goed door elkaar. Als je oven is voorverwarmd schep je het beslag lekker royaal in de vormpjes, in je muffinblik. Bak je muffins nu 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal dan het blik eruit en laat even kort afkoelen. Zet je mokka muffins dan op een rooster en laat volledig afkoelen. Als je daar tenminste het geduld voor kunt opbrengen…

Gepubliceerd op 14 maart 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 16

Seizoensfavorieten, makkelijke maaltijden, een kidsproof pasta en een gezonde fastfood optie. Het zit allemaal in dit nieuwe weekmenu!
13 april 2021
brownie cheesecake
 
Brownie met cheesecaketopping en kersenswirl

In deze brownie met cheesecake topping zit alles wat lekker is. De perfecte traktatie of decadent dessert
13 april 2021
asperge risotto
 
Asperge risotto met garnalen & zalm

Een heerlijk aspergerecept, waarbij je de asperges gaart in romige risotto en serveert met Hollandse garnalen en warmgerookte zalm. Yum!
9 april 2021
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
9 april 2021
klaar om te koken
 
Weekmenu 2021 – week 15

Het weekmenu is weer vers, lekker en in het seizoen. Vijf keer een lekker doordeweeks recept en iets lekkers voor het weekend. Dat wordt weer smullen.
9 april 2021
 
Zomerse lasagne met ricotta & tomatensaus

Een snelle, frisse lasagne met heel veel groenten. Deze zomerse lasagne is werkelijk in ieder seizoen lekker en super goed voor te bereiden.