Chocoladekwarktaart (Zupfkuchen)



Ik vond het maar een rare naam, Zupfkuchen. Ik at ‘in Berlijn waar ze hem Russischer Zupfkuchen noemen. Of het ook een Russische taart is is overigens onduidelijk, de herkomst van de taart is niet bekend. Zupfen is overigens Duits voor toefjes. Een deel van het deeg gaat er namelijk in toefjes als laatste over heen.

Hoe dan ook, deze chocoladekwarktaart is heerlijk en zó gemaakt. Wel goed laten afkoelen, zodat  de kwarkvulling goed kan opstijven. Oh en dit is best een machtige taart, dus snijd de punten niet té groot.

Voor één springvorm 24cm (goed voor 12 stukken)

Voor het deeg

300g bloem
16g bakpoeder
180g suiker
40g cacao
200g zachte boter
2 eieren

Voor de vulling

150g suiker
70g zachte boter
3 eieren
450g volle kwark
200ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout

verder nodig: springvorm van 24cm – oven voorverwarmen op 180C

Kwarktaart met chocolade

Voor het deeg zeef je bakpoeder, cacao en bloem bij elkaar. Meng daar de suiker door. Mix boter en eieren tot lichtgeel en meng dat met het bloemmengsel tot een deeg. Hou een kwart apart. De rest verdeel je over de bodem van de ingevette springvorm. Zorg voor een klein opstaand randje 1-2 cm.

Taart met kwarkvulling

Mix de boter met de suiker, tot alles goed is opgenomen. Dan een voor een de eieren erbij mixen. Tot slot kwark, slagroom, vanillesuiker en zout er door mixen. Giet dit op de bodem van je deeg. Het restant van het deeg verdeel je nu in toefjes er over heen. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Hij is daarna in het midden nog een klein beetje wiebelig.

Zupfkuchen

Laat ‘nu eerst volledig in de vorm afkoelen. Daarna gaat ‘ie nog minstens 2 uur de koelkast in om door en door op te stijven. Snijd daarna in punten en genieten maar!

Gepubliceerd op 22 maart 2016


1 reactie

  1. Rob schreef:

    SUPER ! ********

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!