Chocoladecake met pretzels & boter crème



Een super smeuïge chocoladecake met yoghurt, gedecoreerd met een rijke boter crème en zoute pretzels. Loopt jou het water ook al in de mond?

Gewoon nu alvast een keer maken, er is vast een reden te bedenken waarom, of straks met de feestdagen als je de show wilt stelen bij de koffie/thee!

chocoladecakemetpretzels Smulpaapje

Voor één cake (ongeveer 10 stukken)

75g zachte boter
200g suiker
150ml yoghurt
2 eieren
1tl vanille
200g bloem
¼ tl bakingsoda
¼ tl bakpoeder
¼ tl zout
40g cacaco

Voor de boter crème

125g zachte boter
250g poedersuiker
1tl vanille
1 ½ el melk
½ – 1tl rode kleurstof

Pretzels ter decoratie

Verder nodig: cakeblik voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 160C (heteluch)

Yoghurt chocolade cake

Mix de boter en suiker ruim 5 minuten, tot ‘ie mooi crèmig is. Meng in een maatbeker de yoghurt, eieren en vanille. In een andere kom gaan alle droge ingrediënten. Meng dan om en om de natte en droge ingrediënten bij het boter/suikermengsel tot je een egaal beslag hebt. Giet dit in je bakblik en strijk glad.

Hoe weet ik of mijn cake gaar is?

Bak 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker er schoon uitkomt als je die in het midden van de cake prikt. Dat is hét teken dat je cake gaar is. Controleer na 50 minuten. Cake gaar? Haal ‘dan uit de oven en laat eerst 10 minuten afkoelen in het blik. Haal er daarna uit en laat op een rooster hélemaal afkoelen!

Zo maak je boter crème

Mix met de zachte boter met een mixer en doe er dan de poedersuiker en vanille bij en mix nog 4 minuten. Iets lossere crème, dan de melk erbij mixen. Tot slot de kleurstof. Hoe meer je erin doet, hoe roder je boter crème. Uiteraard kan het ook zonder kleurstof! Smeer over de bovenkant van de cake. Dat kan zo netjes of zo ‘rustiek’ als je wilt. Decoreer met de pretzels.

Zet in de koelkast, zodat de boter crème kan opstijven. Maar serveer wel op kamertemperatuur, dat is het lekkerst!

Gepubliceerd op 25 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!