Chinese garnalentoast



In Engeland, waar de auteur van Chinese Takeaway woont, is het een klassiek Chinees afhaalgerecht. Ik kende het nog niet, maar heb het toegevoegd aan mijn favoriete borrelhappen. Want holy moly wat is dit lekker!

Het is niet veel werk, je kunt alles voorbereiden en vlak voor je gaat eten (of borrelen) bak je ze af. Niks nada noppes gezonds aan, maar je moét dit een keer maken!

Garnalen_toast Smulpaapje

Chinese garnalentoast, voor ongeveer 16 stuks (als borrelhapje)

300g rauwe gamba’s (gepeld en darmkanaal verwijderd)
1el Maizena
1 ei (M)
½ tl zout
4-5 sneetjes witbrood (liefst casino)
90g sesamzaad
olie om in te bakken (ik gebruikte zonnebloem)

Maak je eigen Chinese borrelhapje

Gamba’s schoonmaken is even een prutswerkje, maar na de eerste twee gaat het steeds makkelijker. Kop eraf draaien, schil verwijderen en schoonspoelen. Dan snijd je de bovenkant voorzichtig in met een mesje. Daar loopt een klein (meestal zwart) draadje. Dat verwijder je. Dat is alles.

Prawn toast

Maal de schoongemaakte gamba’s met de maizena, ei en zout in een keukenmachine tot een pasta. Ik gebruikte de staafmixer, dat werkt ook. Besmeer ieder sneetje brood met een royale laag van de garnalenpasta en bestrooi gelijkmatig met het sesamzaad tot het helemaal bedekt is. Druk goed aan. Snijd je brood in drie gelijke delen met een scherp, vochtig mes.

Borrelhapjes met gamba’s

Verhit een flinke laag olie (ongeveer 5cm) in een grote pan (of wok) tot ‘ie heet is maar niet walmt. Bak nu maximaal twee stukjes brood tegelijk in 30-50 seconde aan beide kanten goudbruin. Haal voorzichtig uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de korstjes er dan af en snijd je brood in driekhoekjes. Serveer met wat zoete chilisaus of als je van pittig houdt met sriracha.

 

Gepubliceerd op 25 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.