Chinese garnalentoast



In Engeland, waar de auteur van Chinese Takeaway woont, is het een klassiek Chinees afhaalgerecht. Ik kende het nog niet, maar heb het toegevoegd aan mijn favoriete borrelhappen. Want holy moly wat is dit lekker!

Het is niet veel werk, je kunt alles voorbereiden en vlak voor je gaat eten (of borrelen) bak je ze af. Niks nada noppes gezonds aan, maar je moét dit een keer maken!

Garnalen_toast Smulpaapje

Chinese garnalentoast, voor ongeveer 16 stuks (als borrelhapje)

300g rauwe gamba’s (gepeld en darmkanaal verwijderd)
1el Maizena
1 ei (M)
½ tl zout
4-5 sneetjes witbrood (liefst casino)
90g sesamzaad
olie om in te bakken (ik gebruikte zonnebloem)

Maak je eigen Chinese borrelhapje

Gamba’s schoonmaken is even een prutswerkje, maar na de eerste twee gaat het steeds makkelijker. Kop eraf draaien, schil verwijderen en schoonspoelen. Dan snijd je de bovenkant voorzichtig in met een mesje. Daar loopt een klein (meestal zwart) draadje. Dat verwijder je. Dat is alles.

Prawn toast

Maal de schoongemaakte gamba’s met de maizena, ei en zout in een keukenmachine tot een pasta. Ik gebruikte de staafmixer, dat werkt ook. Besmeer ieder sneetje brood met een royale laag van de garnalenpasta en bestrooi gelijkmatig met het sesamzaad tot het helemaal bedekt is. Druk goed aan. Snijd je brood in drie gelijke delen met een scherp, vochtig mes.

Borrelhapjes met gamba’s

Verhit een flinke laag olie (ongeveer 5cm) in een grote pan (of wok) tot ‘ie heet is maar niet walmt. Bak nu maximaal twee stukjes brood tegelijk in 30-50 seconde aan beide kanten goudbruin. Haal voorzichtig uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de korstjes er dan af en snijd je brood in driekhoekjes. Serveer met wat zoete chilisaus of als je van pittig houdt met sriracha.

 

Gepubliceerd op 25 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.