Chinese garnalentoast



In Engeland, waar de auteur van Chinese Takeaway woont, is het een klassiek Chinees afhaalgerecht. Ik kende het nog niet, maar heb het toegevoegd aan mijn favoriete borrelhappen. Want holy moly wat is dit lekker!

Het is niet veel werk, je kunt alles voorbereiden en vlak voor je gaat eten (of borrelen) bak je ze af. Niks nada noppes gezonds aan, maar je moét dit een keer maken!

Garnalen_toast Smulpaapje

Chinese garnalentoast, voor ongeveer 16 stuks (als borrelhapje)

300g rauwe gamba’s (gepeld en darmkanaal verwijderd)
1el Maizena
1 ei (M)
½ tl zout
4-5 sneetjes witbrood (liefst casino)
90g sesamzaad
olie om in te bakken (ik gebruikte zonnebloem)

Maak je eigen Chinese borrelhapje

Gamba’s schoonmaken is even een prutswerkje, maar na de eerste twee gaat het steeds makkelijker. Kop eraf draaien, schil verwijderen en schoonspoelen. Dan snijd je de bovenkant voorzichtig in met een mesje. Daar loopt een klein (meestal zwart) draadje. Dat verwijder je. Dat is alles.

Prawn toast

Maal de schoongemaakte gamba’s met de maizena, ei en zout in een keukenmachine tot een pasta. Ik gebruikte de staafmixer, dat werkt ook. Besmeer ieder sneetje brood met een royale laag van de garnalenpasta en bestrooi gelijkmatig met het sesamzaad tot het helemaal bedekt is. Druk goed aan. Snijd je brood in drie gelijke delen met een scherp, vochtig mes.

Borrelhapjes met gamba’s

Verhit een flinke laag olie (ongeveer 5cm) in een grote pan (of wok) tot ‘ie heet is maar niet walmt. Bak nu maximaal twee stukjes brood tegelijk in 30-50 seconde aan beide kanten goudbruin. Haal voorzichtig uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Snijd de korstjes er dan af en snijd je brood in driekhoekjes. Serveer met wat zoete chilisaus of als je van pittig houdt met sriracha.

 

Gepubliceerd op 25 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.