Overnight Chia kokospudding ontbijt (2 versies)
Jullie weten inmiddels dat ik niet de hipste van het stel ben. Daarnaast kun je mij ook niet echt van fitgirlachtige neigingen betichten. Toen ik tijdens een persontbijt bij het pas geopende Lavinia GoodFood een chiapudding kreeg was mijn eerste instinct dan ook om te bedanken.
Maar goed, ook ik volg het ‘eerst proeven, dan pas oordelen’ principe. En dat is maar goed ook, want het is een van de romigste ontbijtpuddings die ik ooít geproefd heb. Gauw thuis aan de slag dus, want hier ga je ’s ochtends héél blij van worden! Ik maakte een slanke en een volvette versie, het zal je niet verrassen welke ik het lekkerst vond… 😉 )
Voor 2 kommetjes (volvette versie)
250ml kokosmelk (ik gebruikte GoTan)
2- 3el chiazaad (hoe meer chia je gebruikt, des te dikker je pudding)
½ tl vanille extract
honing naar smaak
Om te serveren: vers fruit, kokossnippers & geroosterde hazelnoten
Voor 2 kommetjes (fitgirl versie)
250ml plantaardige kokosmelk (Alpro)
4,5el chiazaad (bij deze versie heb je meer nodig, omdat deze kokosmelk dunner is)
½ tl vanille extract
honing naar smaak
Chia kokospudding, geïnspireerd door Lavinia Good Food
Voor beide versies geldt dat je de ingrediënten in een maatbeker mengt. Verdeel daarna meteen over 2 kommetjes en laat die een paar uur staan. Je kunt ze zelfs prima een hele nacht laten staan, dan ontbijt je de dag erna lekker en extra snel. Roer vlak voor dat je gaat eten alles even door en breng op smaak met wat honing.
Overnight ontbijt met chia en kokos
Garneer met vers fruit zoals bosbessen, aardbeien of wat je ook in huis hebt (mango uit de vriezer lijkt me ook heerlijk) en de kokossnippers en gehakte (geroosterde) noten en geniet!
Gepubliceerd op 25 januari 2017