Overnight Chia kokospudding ontbijt (2 versies)



Jullie weten inmiddels dat ik niet de hipste van het stel ben. Daarnaast kun je mij ook niet echt van fitgirlachtige neigingen betichten. Toen ik tijdens een persontbijt bij het pas geopende Lavinia GoodFood een chiapudding kreeg was mijn eerste instinct dan ook om te bedanken.

Maar goed, ook ik volg het ‘eerst proeven, dan pas oordelen’ principe. En dat is maar goed ook, want het is een van de romigste ontbijtpuddings die ik ooít geproefd heb. Gauw thuis aan de slag dus, want hier ga je ’s ochtends héél blij van worden! Ik maakte een slanke en een volvette versie, het zal je niet verrassen welke ik het lekkerst vond… 😉 )

Chiakokospudding Smulpaapje

Voor 2 kommetjes (volvette versie)

250ml kokosmelk (ik gebruikte GoTan)
2- 3el chiazaad (hoe meer chia je gebruikt, des te dikker je pudding)
½ tl vanille extract
honing naar smaak

Om te serveren: vers fruit, kokossnippers & geroosterde hazelnoten

Voor 2 kommetjes (fitgirl versie)

250ml plantaardige kokosmelk (Alpro)
4,5el chiazaad (bij deze versie heb je meer nodig, omdat deze kokosmelk dunner is)
½ tl vanille extract
honing naar smaak

Chia kokospudding, geïnspireerd door Lavinia Good Food

Voor beide versies geldt dat je de ingrediënten in een maatbeker mengt. Verdeel daarna meteen over 2 kommetjes en laat die een paar uur staan. Je kunt ze zelfs prima een hele nacht laten staan, dan ontbijt je de dag erna lekker en extra snel. Roer vlak voor dat je gaat eten alles even door en breng op smaak met wat honing.

Overnight ontbijt met chia en kokos

Garneer met vers fruit zoals bosbessen, aardbeien of wat je ook in huis hebt (mango uit de vriezer lijkt me ook heerlijk) en de kokossnippers en gehakte (geroosterde) noten en geniet!

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.