Overnight Chia kokospudding ontbijt (2 versies)



Jullie weten inmiddels dat ik niet de hipste van het stel ben. Daarnaast kun je mij ook niet echt van fitgirlachtige neigingen betichten. Toen ik tijdens een persontbijt bij het pas geopende Lavinia GoodFood een chiapudding kreeg was mijn eerste instinct dan ook om te bedanken.

Maar goed, ook ik volg het ‘eerst proeven, dan pas oordelen’ principe. En dat is maar goed ook, want het is een van de romigste ontbijtpuddings die ik ooít geproefd heb. Gauw thuis aan de slag dus, want hier ga je ’s ochtends héél blij van worden! Ik maakte een slanke en een volvette versie, het zal je niet verrassen welke ik het lekkerst vond… 😉 )

Chiakokospudding Smulpaapje

Voor 2 kommetjes (volvette versie)

250ml kokosmelk (ik gebruikte GoTan)
2- 3el chiazaad (hoe meer chia je gebruikt, des te dikker je pudding)
½ tl vanille extract
honing naar smaak

Om te serveren: vers fruit, kokossnippers & geroosterde hazelnoten

Voor 2 kommetjes (fitgirl versie)

250ml plantaardige kokosmelk (Alpro)
4,5el chiazaad (bij deze versie heb je meer nodig, omdat deze kokosmelk dunner is)
½ tl vanille extract
honing naar smaak

Chia kokospudding, geïnspireerd door Lavinia Good Food

Voor beide versies geldt dat je de ingrediënten in een maatbeker mengt. Verdeel daarna meteen over 2 kommetjes en laat die een paar uur staan. Je kunt ze zelfs prima een hele nacht laten staan, dan ontbijt je de dag erna lekker en extra snel. Roer vlak voor dat je gaat eten alles even door en breng op smaak met wat honing.

Overnight ontbijt met chia en kokos

Garneer met vers fruit zoals bosbessen, aardbeien of wat je ook in huis hebt (mango uit de vriezer lijkt me ook heerlijk) en de kokossnippers en gehakte (geroosterde) noten en geniet!

Gepubliceerd op 25 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.