Individuele cheesecake met bosbessen



Ik hou van lekker eten, maar ik hou ook van gemak. Zeker in het geval van feestelijkheden. En dit dessert voldoet aan beiden. Goed voor te bereiden, maar een ster aan het eind van een lekkere maaltijd.

Genoeg voor zes ruime porties, maar voor bijvoorbeeld een buffet heel makkelijk over 12 kleinere glaasjes te verdelen.

Voor zes glazen (of 12 glaasjes)

400g bosbessen (diepvries of vers)
4el honing
2el boter (45g)
sap van ½ citroen
1tl maizena
50ml frambozenlikeur (Niven) of een ander fruitlikeur naar smaak
200g chocolate chip koekjes
2 kuipjes roomkaas ( á 185g, Philadelphia)
1el honing
1el frambozenlikeur
100ml halfvolle yoghurt

Bosbessen cheesecake

De saus kun je heel goed voorbereiden, dus maak die bijvoorbeeld de avond van te voren. Hiervoor gaan de bosbessen in een pannetje met de honing en boter. Laat op medium vuur warm worden. De bessen laten dan hun vocht vrij, maar zorg dat er ook nog wat besjes heel blijven. Hierbij gaat de frambozenlikeur, warm die nog even mee. Meng de maizena met het sap, giet dat er bij en laat nog een paar minuten mee pruttelen zodat de saus iets kan indikken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Chocoladekoekjes

Om het dessert te maken verkruimel je de koekjes. Dit kan in een keukenmachine, maar er lekker op los meppen met een deegroller is ook heerlijk. Zorg dan wel dat je de koekjes in een open zakje doet en dat tussen een theedoek legt. Anders wordt het zo’n zootje 😉

Romig dessert

Meng nu de roomkaas in een mixer met de honing, likeur en yoghurt tot het lekker vloeibaar is. Bedek ieder glaasje met een laagje koekkruimels, daarover heen het roomkaas mengsel en een paar eetlepels bosbessensaus. Tot slot een klein beetje koekkruimel over de bovenkant. Zet koud weg tot je klaar bent om het te serveren, maar haal ze een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!