Individuele cheesecake met bosbessen



Ik hou van lekker eten, maar ik hou ook van gemak. Zeker in het geval van feestelijkheden. En dit dessert voldoet aan beiden. Goed voor te bereiden, maar een ster aan het eind van een lekkere maaltijd.

Genoeg voor zes ruime porties, maar voor bijvoorbeeld een buffet heel makkelijk over 12 kleinere glaasjes te verdelen.

Voor zes glazen (of 12 glaasjes)

400g bosbessen (diepvries of vers)
4el honing
2el boter (45g)
sap van ½ citroen
1tl maizena
50ml frambozenlikeur (Niven) of een ander fruitlikeur naar smaak
200g chocolate chip koekjes
2 kuipjes roomkaas ( á 185g, Philadelphia)
1el honing
1el frambozenlikeur
100ml halfvolle yoghurt

Bosbessen cheesecake

De saus kun je heel goed voorbereiden, dus maak die bijvoorbeeld de avond van te voren. Hiervoor gaan de bosbessen in een pannetje met de honing en boter. Laat op medium vuur warm worden. De bessen laten dan hun vocht vrij, maar zorg dat er ook nog wat besjes heel blijven. Hierbij gaat de frambozenlikeur, warm die nog even mee. Meng de maizena met het sap, giet dat er bij en laat nog een paar minuten mee pruttelen zodat de saus iets kan indikken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Chocoladekoekjes

Om het dessert te maken verkruimel je de koekjes. Dit kan in een keukenmachine, maar er lekker op los meppen met een deegroller is ook heerlijk. Zorg dan wel dat je de koekjes in een open zakje doet en dat tussen een theedoek legt. Anders wordt het zo’n zootje 😉

Romig dessert

Meng nu de roomkaas in een mixer met de honing, likeur en yoghurt tot het lekker vloeibaar is. Bedek ieder glaasje met een laagje koekkruimels, daarover heen het roomkaas mengsel en een paar eetlepels bosbessensaus. Tot slot een klein beetje koekkruimel over de bovenkant. Zet koud weg tot je klaar bent om het te serveren, maar haal ze een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd