Individuele cheesecake met bosbessen



Ik hou van lekker eten, maar ik hou ook van gemak. Zeker in het geval van feestelijkheden. En dit dessert voldoet aan beiden. Goed voor te bereiden, maar een ster aan het eind van een lekkere maaltijd.

Genoeg voor zes ruime porties, maar voor bijvoorbeeld een buffet heel makkelijk over 12 kleinere glaasjes te verdelen.

Voor zes glazen (of 12 glaasjes)

400g bosbessen (diepvries of vers)
4el honing
2el boter (45g)
sap van ½ citroen
1tl maizena
50ml frambozenlikeur (Niven) of een ander fruitlikeur naar smaak
200g chocolate chip koekjes
2 kuipjes roomkaas ( á 185g, Philadelphia)
1el honing
1el frambozenlikeur
100ml halfvolle yoghurt

Bosbessen cheesecake

De saus kun je heel goed voorbereiden, dus maak die bijvoorbeeld de avond van te voren. Hiervoor gaan de bosbessen in een pannetje met de honing en boter. Laat op medium vuur warm worden. De bessen laten dan hun vocht vrij, maar zorg dat er ook nog wat besjes heel blijven. Hierbij gaat de frambozenlikeur, warm die nog even mee. Meng de maizena met het sap, giet dat er bij en laat nog een paar minuten mee pruttelen zodat de saus iets kan indikken. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Chocoladekoekjes

Om het dessert te maken verkruimel je de koekjes. Dit kan in een keukenmachine, maar er lekker op los meppen met een deegroller is ook heerlijk. Zorg dan wel dat je de koekjes in een open zakje doet en dat tussen een theedoek legt. Anders wordt het zo’n zootje 😉

Romig dessert

Meng nu de roomkaas in een mixer met de honing, likeur en yoghurt tot het lekker vloeibaar is. Bedek ieder glaasje met een laagje koekkruimels, daarover heen het roomkaas mengsel en een paar eetlepels bosbessensaus. Tot slot een klein beetje koekkruimel over de bovenkant. Zet koud weg tot je klaar bent om het te serveren, maar haal ze een half uurtje van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

 

Gepubliceerd op 9 december 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.