Cheesecake met banaan en gestampte muisjes



Cheesecake met banaan en gestampte muisjes

Het is een van de lievelingscombi’s van mijn echtgenoot. Banaan en gestampte muisjes. Of ik die in een recept voor cheesecake kon toveren? Nou, dat is een uitdaging die ik graag aanga!In deze cheesecake gebruik je dus de muisjes in plaats van suiker, wat een subtiele anijssmaak aan je cheesecake geeft.

Die versterk je door ‘te versieren met gewone muisjes. Je zou hier dus ook heel leuk een geboorte cheesecake van kunnen maken, door te kiezen voor roze of blauwe muisjes. Maar hij is ook lekker als er geen geboorte te vieren valt…

cheesecake banaan gestampte muisjes Smulpaapje

Cheesecake met banaan en gestampte muisjes

250g volkoren digestive koekjes, verkruimeld
75g gesmolten boter
600g roomkaas (geen light versie!)
200g geprakte rijpe bananen (+1 banaan extra)
200g gestampte muisjes
3 eieren
optioneel: roze / blauwe muisjes om te versieren

verder nodig: springvorm 22 cm doorsnede – bakpapier – oven voorverwarmen 160C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd + nacht in de koelkast

Cheesecake met banaan en gestampte muisjes

Meng de koekkruim met de gesmolten boter en roer goed door. Vet je bakblik (ook de randen) goed in en op de bodem gaat bakpapier. Daarop stort je je koekjesmengsel en druk dat zo stevig en gelijkmatig mogelijk aan. Zet dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik er dan uit, duw de bodem (voorzichtig, want heet) nog een keer extra aan en laat afkoelen.

Gestampte muisjes in je cheesecake

In een kom gaat de roomkaas, roer die los en voeg dan de gestampte muisjes toe en meng die er door heen. Dan gaat de geprakte banaan erbij. Met een mixer mix je die door de roomkaas. Tot slot gaan een voor een de eieren erbij. Mix dat tot je een egaal mengsel heb. Dit gaat op je afgekoelde bodem. Zet een kommetje water op de bodem van de oven en daarboven het rooster. Bak hierop de cheescake in 40 minuten gaar. Tussentijds níet de oven openmaken.

Recept voor de perfecte cheesecake

Na de 40 minuten baktijd haal je de cheesecake uit de oven. Hij zal nog een klein beetje wiebelig zijn, dat is niet erg. Dat hoort zo. Laat de cheesecake nu op een rooster, op het aanrecht helemaal afkoelen. Nergens aankomen! Daarna zet je ‘minimaal 4 uur, maar liefst de hele nacht in de koelkast. Als je ‘er daarna uithaalt is ‘ie perfect!

cheesecake_banaan Smulpaapje

Versier voor je ‘m opdient met plakjes banaan en nog wat extra muisjes. Wij kozen voor puur wit, maar je kunt natuurlijk ook voor roze of blauwe muisjes gaan. De crunch van de muisjes geeft de cheesecake nét dat beetje extra.

Gepubliceerd op 19 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.