Cheesecake met banaan en gestampte muisjes



Cheesecake met banaan en gestampte muisjes

Het is een van de lievelingscombi’s van mijn echtgenoot. Banaan en gestampte muisjes. Of ik die in een recept voor cheesecake kon toveren? Nou, dat is een uitdaging die ik graag aanga!In deze cheesecake gebruik je dus de muisjes in plaats van suiker, wat een subtiele anijssmaak aan je cheesecake geeft.

Die versterk je door ‘te versieren met gewone muisjes. Je zou hier dus ook heel leuk een geboorte cheesecake van kunnen maken, door te kiezen voor roze of blauwe muisjes. Maar hij is ook lekker als er geen geboorte te vieren valt…

cheesecake banaan gestampte muisjes Smulpaapje

Cheesecake met banaan en gestampte muisjes

250g volkoren digestive koekjes, verkruimeld
75g gesmolten boter
600g roomkaas (geen light versie!)
200g geprakte rijpe bananen (+1 banaan extra)
200g gestampte muisjes
3 eieren
optioneel: roze / blauwe muisjes om te versieren

verder nodig: springvorm 22 cm doorsnede – bakpapier – oven voorverwarmen 160C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 40 minuten oventijd + nacht in de koelkast

Cheesecake met banaan en gestampte muisjes

Meng de koekkruim met de gesmolten boter en roer goed door. Vet je bakblik (ook de randen) goed in en op de bodem gaat bakpapier. Daarop stort je je koekjesmengsel en druk dat zo stevig en gelijkmatig mogelijk aan. Zet dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik er dan uit, duw de bodem (voorzichtig, want heet) nog een keer extra aan en laat afkoelen.

Gestampte muisjes in je cheesecake

In een kom gaat de roomkaas, roer die los en voeg dan de gestampte muisjes toe en meng die er door heen. Dan gaat de geprakte banaan erbij. Met een mixer mix je die door de roomkaas. Tot slot gaan een voor een de eieren erbij. Mix dat tot je een egaal mengsel heb. Dit gaat op je afgekoelde bodem. Zet een kommetje water op de bodem van de oven en daarboven het rooster. Bak hierop de cheescake in 40 minuten gaar. Tussentijds níet de oven openmaken.

Recept voor de perfecte cheesecake

Na de 40 minuten baktijd haal je de cheesecake uit de oven. Hij zal nog een klein beetje wiebelig zijn, dat is niet erg. Dat hoort zo. Laat de cheesecake nu op een rooster, op het aanrecht helemaal afkoelen. Nergens aankomen! Daarna zet je ‘minimaal 4 uur, maar liefst de hele nacht in de koelkast. Als je ‘er daarna uithaalt is ‘ie perfect!

cheesecake_banaan Smulpaapje

Versier voor je ‘m opdient met plakjes banaan en nog wat extra muisjes. Wij kozen voor puur wit, maar je kunt natuurlijk ook voor roze of blauwe muisjes gaan. De crunch van de muisjes geeft de cheesecake nét dat beetje extra.

Gepubliceerd op 19 februari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.