Char siu kip uit Meals in Minutes van Donal Skehan



Ik maakte meerdere recepten uit Meals in minutes, van Donal Skehan. Gewoon omdat ze stuk voor stuk lekker zijn. De tomaten pasta pesto belandde overigens in zijn geheel – in etappes – in de lunchtrommel van onze dochter. Die bleek als koude pastasalade namelijk heerlijk.

Deze Char siu kip was minstens zo lekker. Anders dan in het boek roosterde ik een hele kip in de marinade en serveerde die met rijst en roerbakgroente. Een blijvertje kan ik je vertellen!

Geroosterde kip voor vier personen

1 scharrelkip (ongeveer 1,25kg)
1el bruine basterdsuiker
1el ketjap manis sojasaus
2el vloeibare honing
1el rijstwijn (toko)
1tl Five spice kruiden (toko of AH)
gemalen knoflookpoeder (of gebruik 2 tenen verse knoflook, geperst)

Voor erbij: gele kokosrijst en roerbakgroente naar keuze

Geroosterde Char Siu kip

Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Leg de kip in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200C. Smeer de kip in met de marinade. Geen zorgen over wat er naast valt, dat lossen we straks op!

Geroosterde kip uit de oven

De kip gaat nu, in z’n ovenschaal, 50-60 minuten de oven in. Om de tien minuten schenk je de marinade uit de ovenschaal terug op de kip. Met een lepel gaat dat het handigst. Afhankelijk van de grootte van je kip gaat ‘ie er na 50-60 minuten uit. Je hebt ‘dus een keer of vijf opnieuw van marinade voorzien. Dek dan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Roerbakgroente

In die tijd roerbak je je groente. Ik gebruikte paksoi en kastanjechampignons. Op hoog vuur even wokken en op smaak brengen met een eetlepel sojasaus en een eetlepel gembersiroop. Zout & peper en klaar ben je. Serveer met gekookte rijst (naar keuze) of noodles.

Niks verspillen

Eventuele restjes kip doen het de dag erna fantastisch in een salade. Met het karkas van de kip maak je heel gemakkelijk je eigen bouillon. Zo gaat er niks verlopen!

 

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.