Char siu kip uit Meals in Minutes van Donal SkehanIk maakte meerdere recepten uit Meals in minutes, van Donal Skehan. Gewoon omdat ze stuk voor stuk lekker zijn. De tomaten pasta pesto belandde overigens in zijn geheel – in etappes – in de lunchtrommel van onze dochter. Die bleek als koude pastasalade namelijk heerlijk.

Deze Char siu kip was minstens zo lekker. Anders dan in het boek roosterde ik een hele kip in de marinade en serveerde die met rijst en roerbakgroente. Een blijvertje kan ik je vertellen!

Geroosterde kip voor vier personen

1 scharrelkip (ongeveer 1,25kg)
1el bruine basterdsuiker
1el ketjap manis sojasaus
2el vloeibare honing
1el rijstwijn (toko)
1tl Five spice kruiden (toko of AH)
gemalen knoflookpoeder (of gebruik 2 tenen verse knoflook, geperst)

Voor erbij: gele kokosrijst en roerbakgroente naar keuze

Geroosterde Char Siu kip

Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Leg de kip in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200C. Smeer de kip in met de marinade. Geen zorgen over wat er naast valt, dat lossen we straks op!

Geroosterde kip uit de oven

De kip gaat nu, in z’n ovenschaal, 50-60 minuten de oven in. Om de tien minuten schenk je de marinade uit de ovenschaal terug op de kip. Met een lepel gaat dat het handigst. Afhankelijk van de grootte van je kip gaat ‘ie er na 50-60 minuten uit. Je hebt ‘dus een keer of vijf opnieuw van marinade voorzien. Dek dan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Roerbakgroente

In die tijd roerbak je je groente. Ik gebruikte paksoi en kastanjechampignons. Op hoog vuur even wokken en op smaak brengen met een eetlepel sojasaus en een eetlepel gembersiroop. Zout & peper en klaar ben je. Serveer met gekookte rijst (naar keuze) of noodles.

Niks verspillen

Eventuele restjes kip doen het de dag erna fantastisch in een salade. Met het karkas van de kip maak je heel gemakkelijk je eigen bouillon. Zo gaat er niks verlopen!

 

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus