Char siu kip uit Meals in Minutes van Donal Skehan



Ik maakte meerdere recepten uit Meals in minutes, van Donal Skehan. Gewoon omdat ze stuk voor stuk lekker zijn. De tomaten pasta pesto belandde overigens in zijn geheel – in etappes – in de lunchtrommel van onze dochter. Die bleek als koude pastasalade namelijk heerlijk.

Deze Char siu kip was minstens zo lekker. Anders dan in het boek roosterde ik een hele kip in de marinade en serveerde die met rijst en roerbakgroente. Een blijvertje kan ik je vertellen!

Geroosterde kip voor vier personen

1 scharrelkip (ongeveer 1,25kg)
1el bruine basterdsuiker
1el ketjap manis sojasaus
2el vloeibare honing
1el rijstwijn (toko)
1tl Five spice kruiden (toko of AH)
gemalen knoflookpoeder (of gebruik 2 tenen verse knoflook, geperst)

Voor erbij: gele kokosrijst en roerbakgroente naar keuze

Geroosterde Char Siu kip

Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te mengen. Leg de kip in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200C. Smeer de kip in met de marinade. Geen zorgen over wat er naast valt, dat lossen we straks op!

Geroosterde kip uit de oven

De kip gaat nu, in z’n ovenschaal, 50-60 minuten de oven in. Om de tien minuten schenk je de marinade uit de ovenschaal terug op de kip. Met een lepel gaat dat het handigst. Afhankelijk van de grootte van je kip gaat ‘ie er na 50-60 minuten uit. Je hebt ‘dus een keer of vijf opnieuw van marinade voorzien. Dek dan af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Roerbakgroente

In die tijd roerbak je je groente. Ik gebruikte paksoi en kastanjechampignons. Op hoog vuur even wokken en op smaak brengen met een eetlepel sojasaus en een eetlepel gembersiroop. Zout & peper en klaar ben je. Serveer met gekookte rijst (naar keuze) of noodles.

Niks verspillen

Eventuele restjes kip doen het de dag erna fantastisch in een salade. Met het karkas van de kip maak je heel gemakkelijk je eigen bouillon. Zo gaat er niks verlopen!

 

Gepubliceerd op 20 februari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.