Carrotcake met rozijnen & krokante amandel



Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Carrotcake rozijnen Smulpaapje

Carrotcake met rozijnen & amandel

voor 1 cake heb je nodig:
2 eieren
175g donkere basterdsuiker
125ml zonnebloemolie
200g bloem
1 flinke tl bakpoeder
1tl kaneel
1tl gemalen gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
snuf zout
350g geraspte wortel
50g rozijnen
40g amandelschaafsel

Verder nodig: bakblik met bakpapier – heteluchtoven op 150C voorverwarmd
Bereidingstijd: 15 minuten + 55-60 minuten oventijd

Carrotcake met rozijnen & amandel

Mix de eieren met de suiker luchtig en voeg dan de zonnebloemolie toe. Meng in een aparte kom de bloem met bakpoeder, kaneel, gember, kruidnagel en zout en met een spatel mix je die luchtig door het ei/suikermengsel. Voeg daar de wortel en rozijnen en toe en meng kort door.

Makkelijk recept voor carrotcake

Het beslag gaat nu in je cakeblik. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met het amandelschaafsel. Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of je cake gaar is. Als ‘ie gaar is komt de satéprikker er namelijk schoon en zonder beslag uit. Laat na het bakken op het aanrecht afkoelen in het blik. Haal ‘daarna voorzichtig eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster. Yum!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!
15 mei 2020
foto_artikel_AD.jpg
 
Smulpaapje live op SusanAretz.nl

Na letterlijk máánden aan voorbereiding is het vandaag dan eindelijk zover. Smulpaapje is live op SusanAretz.nl
15 mei 2020
 
Maak kennis met Maaike

Vanaf vandaag is er een nieuw gezicht op de site. Maak kennis met Maaike. Vanaf Curaçao!
15 mei 2020
Maaike's stories
 
Zwanger zijn op Curaçao. Hoe is dat?

Hoe ben je zwanger op Curaçao? En lijkt dat een beetje op hoe je dat zou ervaren in Nederland? Maaike vertelt je er alles over.