Carrotcake met rozijnen & krokante amandel



Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Carrotcake met rozijnen & amandel

voor 1 cake heb je nodig:
2 eieren
175g donkere basterdsuiker
125ml zonnebloemolie
200g bloem
1 flinke tl bakpoeder
1tl kaneel
1tl gemalen gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
snuf zout
350g geraspte wortel
50g rozijnen
40g amandelschaafsel

Verder nodig: bakblik met bakpapier – heteluchtoven op 150C voorverwarmd
Bereidingstijd: 15 minuten + 55-60 minuten oventijd

Carrotcake met rozijnen & amandel

Mix de eieren met de suiker luchtig en voeg dan de zonnebloemolie toe. Meng in een aparte kom de bloem met bakpoeder, kaneel, gember, kruidnagel en zout en met een spatel mix je die luchtig door het ei/suikermengsel. Voeg daar de wortel en rozijnen en toe en meng kort door.

Makkelijk recept voor carrotcake

Het beslag gaat nu in je cakeblik. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met het amandelschaafsel. Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of je cake gaar is. Als ‘ie gaar is komt de satéprikker er namelijk schoon en zonder beslag uit. Laat na het bakken op het aanrecht afkoelen in het blik. Haal ‘daarna voorzichtig eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster. Yum!

 

 

Gepubliceerd op 25 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.