Carrotcake met rozijnen & krokante amandel



Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Carrotcake met rozijnen & amandel

voor 1 cake heb je nodig:
2 eieren
175g donkere basterdsuiker
125ml zonnebloemolie
200g bloem
1 flinke tl bakpoeder
1tl kaneel
1tl gemalen gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
snuf zout
350g geraspte wortel
50g rozijnen
40g amandelschaafsel

Verder nodig: bakblik met bakpapier – heteluchtoven op 150C voorverwarmd
Bereidingstijd: 15 minuten + 55-60 minuten oventijd

Carrotcake met rozijnen & amandel

Mix de eieren met de suiker luchtig en voeg dan de zonnebloemolie toe. Meng in een aparte kom de bloem met bakpoeder, kaneel, gember, kruidnagel en zout en met een spatel mix je die luchtig door het ei/suikermengsel. Voeg daar de wortel en rozijnen en toe en meng kort door.

Makkelijk recept voor carrotcake

Het beslag gaat nu in je cakeblik. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met het amandelschaafsel. Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of je cake gaar is. Als ‘ie gaar is komt de satéprikker er namelijk schoon en zonder beslag uit. Laat na het bakken op het aanrecht afkoelen in het blik. Haal ‘daarna voorzichtig eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster. Yum!

 

 

Gepubliceerd op 25 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!