Carrotcake met rozijnen & krokante amandel



Carrotcake met rozijnen & krokante amandel

Het blijft een van de prettigste manieren om even je gedachten stil te zetten, een cake bakken. En omdat ik de dag ervoor Thaise pompoensoep had gemaakt had ik nog wortel over. Dus werd het een carrotcake.

Aangevuld met rozijnen en bovenop, in plaats van glazuur, lekker een laag krokant amandelschaafsel. Improvisatie in tijden van Corona bleek nog nooit zo lekker.

Carrotcake met rozijnen & amandel

voor 1 cake heb je nodig:
2 eieren
175g donkere basterdsuiker
125ml zonnebloemolie
200g bloem
1 flinke tl bakpoeder
1tl kaneel
1tl gemalen gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
snuf zout
350g geraspte wortel
50g rozijnen
40g amandelschaafsel

Verder nodig: bakblik met bakpapier – heteluchtoven op 150C voorverwarmd
Bereidingstijd: 15 minuten + 55-60 minuten oventijd

Carrotcake met rozijnen & amandel

Mix de eieren met de suiker luchtig en voeg dan de zonnebloemolie toe. Meng in een aparte kom de bloem met bakpoeder, kaneel, gember, kruidnagel en zout en met een spatel mix je die luchtig door het ei/suikermengsel. Voeg daar de wortel en rozijnen en toe en meng kort door.

Makkelijk recept voor carrotcake

Het beslag gaat nu in je cakeblik. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met het amandelschaafsel. Bak de cake 55-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of je cake gaar is. Als ‘ie gaar is komt de satéprikker er namelijk schoon en zonder beslag uit. Laat na het bakken op het aanrecht afkoelen in het blik. Haal ‘daarna voorzichtig eruit en laat helemaal afkoelen op een rooster. Yum!

 

 

Gepubliceerd op 25 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.