Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur



Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur

Ik hou zo ontzettend van bakken met maanzaad, het geeft net dat beetje extra aan je cake. Dus werd het tijd om het traditionele bananabread om te bouwen tot een cake met banaan en maanzaad.

Oh en om ‘nóg lekkerder te maken kreeg de uiteindelijke cake een fijn laagje frisse en smeuïge boter crème. Gewoon, omdat het kan. Gezond doen we morgen wel weer 😉

Voor 15-20 stukjes bananencake
30g zachte boter
100g suiker
125ml karnemelk
1 ei
3 bananen
1tl vanille extract
150g bloem
¼ tl zout
½ tl bakingsoda
50g maanzaad

kaneelglazuur
165g zachte boter
200g poedersuiker
½ tl kaneel
1 tl vanille extract

Verder nodig: bakblik 16x16cm – oven voor verwarmen 180C (hetelucht)

Bananabread met maanzaad

Mix de boter en suiker, tot crémig. In een maatbeker gaat de karnemelk, ei, vanille en bananen. Pureer dat fijn met de staafmixer en giet dit bij de crémige boter/suiker. In een aparte kom gaat de bloem, zout, bakingsoda en maanzaad. Meng dit, snel en luchtig, met de natte ingrediënten.

Cake met banaan en maanzaad

In het bakblik, dat je voorziet van bakpapier of goed invet, gaat het beslag. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat door en door afkoelen.

Kaneelglazuur van botercréme

Mix de zachte boter met de poedersuiker, vanille en kaneel tot helemaal glad en bestrijk de afgekoelde cake er mee. Snijd de cake in vierkantjes en bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.