Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur



Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur

Ik hou zo ontzettend van bakken met maanzaad, het geeft net dat beetje extra aan je cake. Dus werd het tijd om het traditionele bananabread om te bouwen tot een cake met banaan en maanzaad.

Oh en om ‘nóg lekkerder te maken kreeg de uiteindelijke cake een fijn laagje frisse en smeuïge boter crème. Gewoon, omdat het kan. Gezond doen we morgen wel weer 😉

Voor 15-20 stukjes bananencake
30g zachte boter
100g suiker
125ml karnemelk
1 ei
3 bananen
1tl vanille extract
150g bloem
¼ tl zout
½ tl bakingsoda
50g maanzaad

kaneelglazuur
165g zachte boter
200g poedersuiker
½ tl kaneel
1 tl vanille extract

Verder nodig: bakblik 16x16cm – oven voor verwarmen 180C (hetelucht)

Bananabread met maanzaad

Mix de boter en suiker, tot crémig. In een maatbeker gaat de karnemelk, ei, vanille en bananen. Pureer dat fijn met de staafmixer en giet dit bij de crémige boter/suiker. In een aparte kom gaat de bloem, zout, bakingsoda en maanzaad. Meng dit, snel en luchtig, met de natte ingrediënten.

Cake met banaan en maanzaad

In het bakblik, dat je voorziet van bakpapier of goed invet, gaat het beslag. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat door en door afkoelen.

Kaneelglazuur van botercréme

Mix de zachte boter met de poedersuiker, vanille en kaneel tot helemaal glad en bestrijk de afgekoelde cake er mee. Snijd de cake in vierkantjes en bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.