Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur



Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur

Ik hou zo ontzettend van bakken met maanzaad, het geeft net dat beetje extra aan je cake. Dus werd het tijd om het traditionele bananabread om te bouwen tot een cake met banaan en maanzaad.

Oh en om ‘nóg lekkerder te maken kreeg de uiteindelijke cake een fijn laagje frisse en smeuïge boter crème. Gewoon, omdat het kan. Gezond doen we morgen wel weer 😉

Voor 15-20 stukjes bananencake
30g zachte boter
100g suiker
125ml karnemelk
1 ei
3 bananen
1tl vanille extract
150g bloem
¼ tl zout
½ tl bakingsoda
50g maanzaad

kaneelglazuur
165g zachte boter
200g poedersuiker
½ tl kaneel
1 tl vanille extract

Verder nodig: bakblik 16x16cm – oven voor verwarmen 180C (hetelucht)

Bananabread met maanzaad

Mix de boter en suiker, tot crémig. In een maatbeker gaat de karnemelk, ei, vanille en bananen. Pureer dat fijn met de staafmixer en giet dit bij de crémige boter/suiker. In een aparte kom gaat de bloem, zout, bakingsoda en maanzaad. Meng dit, snel en luchtig, met de natte ingrediënten.

Cake met banaan en maanzaad

In het bakblik, dat je voorziet van bakpapier of goed invet, gaat het beslag. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat door en door afkoelen.

Kaneelglazuur van botercréme

Mix de zachte boter met de poedersuiker, vanille en kaneel tot helemaal glad en bestrijk de afgekoelde cake er mee. Snijd de cake in vierkantjes en bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.