Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur



Cake met banaan & maanzaad en kaneelglazuur

Ik hou zo ontzettend van bakken met maanzaad, het geeft net dat beetje extra aan je cake. Dus werd het tijd om het traditionele bananabread om te bouwen tot een cake met banaan en maanzaad.

Oh en om ‘nóg lekkerder te maken kreeg de uiteindelijke cake een fijn laagje frisse en smeuïge boter crème. Gewoon, omdat het kan. Gezond doen we morgen wel weer 😉

Voor 15-20 stukjes bananencake
30g zachte boter
100g suiker
125ml karnemelk
1 ei
3 bananen
1tl vanille extract
150g bloem
¼ tl zout
½ tl bakingsoda
50g maanzaad

kaneelglazuur
165g zachte boter
200g poedersuiker
½ tl kaneel
1 tl vanille extract

Verder nodig: bakblik 16x16cm – oven voor verwarmen 180C (hetelucht)

Bananabread met maanzaad

Mix de boter en suiker, tot crémig. In een maatbeker gaat de karnemelk, ei, vanille en bananen. Pureer dat fijn met de staafmixer en giet dit bij de crémige boter/suiker. In een aparte kom gaat de bloem, zout, bakingsoda en maanzaad. Meng dit, snel en luchtig, met de natte ingrediënten.

Cake met banaan en maanzaad

In het bakblik, dat je voorziet van bakpapier of goed invet, gaat het beslag. Bak dit ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt en ‘ie mooi goudbruin kleurt. Laat door en door afkoelen.

Kaneelglazuur van botercréme

Mix de zachte boter met de poedersuiker, vanille en kaneel tot helemaal glad en bestrijk de afgekoelde cake er mee. Snijd de cake in vierkantjes en bewaar in de koelkast tot serveren.

 

Gepubliceerd op 15 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!