Cajunkip met rijst & 2 soorten bonen
Als je iemand heel enthousiast hoort dat ze zo heerlijk heeft gekookt, maar geen plek heeft om dat recept te delen dan ben ik natuurlijk niet de beroerdste 😉
Dus kreeg ik van Wendy via Twitter de basis voor dit recept, dat ik daarna (zo ben ik dan ook wel weer) iets aanpaste.
Maar het was heerlijk, dus ik deel het met alle plezier met jullie, want zo kan iedereen genieten van deze cajunkip met rijst en bonen!
Voor ruim 6 personen (of eet er lekker 2 dagen van)
300g zwarte rijst, gekookt volgens gebruiksaanwijzing (of gebruik zilvervlies)
1 gele paprika, in reepjes
1 prei, in ringen (goed gewassen en uitgelekt)
1 doosje kastanjechampignons (in kwarten)
1 teen knoflook, geperst
1½ cajunkruiden
½ tl gemalen chipotle
½ tl gerook paprikapoeder
4 kippendijen, in reepjes
1 blik kidneybonen, uitgelekt (á 400g)
1 blik black eyed beans, uitgelekt (á 400g)
1 blik maiskorrels, uitgelekt (á 300g)
zout & peper
Cajunkip met rijst en bonen
Kruid de kip met de kruiden. En kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit een grote pan met een drup olie en bak hierin de champignons en paprika 5 minuten in aan. Dan de reepjes kip erbij, vuur iets hoger en bak die 10 minuten mee. Dan knoflook en prei erbij en nog even meebakken.
Snelle kip met rijst en bonen
Beide blikken bonen er nu bij, als ook de mais en de gekookte rijst en goed meewarmen. Proef en kijk of je nog wat wilt bijkruiden. Voor meer pit kun je wat extra chipotle of gerookt paprikapoeder toevoegen. Tot slot nog wat zout en peper en je kunt aan tafel!
Gepubliceerd op 6 december 2016