Caesar pastasalade



Als je houdt van een Caesar salade, dan zul je dol zijn op deze pastasalade versie ervan. En omdat we soms ook van heel erg makkelijk houden, gunnen we ons ook een aantal ‘short cuts’ zodat je ‘nog sneller op tafel zet.

Waar we niks aan af doen is goedgevuld en heel erg smakelijk. Probeer zelf maar!

Caesar pastasalade

Pastasalade voor 4-6 personen

400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
rasp van 1 citroen (eerst goed schoonboenen, voor je ‘raspt)
zout en peper

Voor de pastasalade

2 kropjes Romaine of Little Gem sla, in reepjes gesneden
300g gemengde tomaatjes, gehalveerd
3 lenteuitjes, in ringen
1 komkommer, in reepjes (zaadlijst verwijderd)
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, zelfgemaakt of gekocht, naar smaak
Parmezaanse kaas, met kaasschaaf grove krullen van geraspt

Pastasalade á la Caesar

Bestrooi de kippendijen met de kruiden en bak ze 10 minuten in een hete koekenpan, met een drupje olie. Zodra ze goudbruin en gaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in reepjes. In tussentijd kook je in 8 minuten de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.

Heel veel groente in je pastasalade

In de tijd dat je kip bakt en je pasta kookt snijd je alle groente en gooi je die in een grote kom bij elkaar. Als je de pasta afgiet en hebt laten uitlekken meng je die met de dressing en doe je die, nog warm, bij de groente. Hussel even goed door elkaar en meng dan de kipreepjes erdoor. Breng tot slot op smaak met basilicum, Parmezaanse kaas en een handje croutons en serveer meteen.

Eventuele restjes doen het meer dan prima in de lunchtrommel, mee naar school of werk.

Gepubliceerd op 27 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.