Caesar pastasalade
Als je houdt van een Caesar salade, dan zul je dol zijn op deze pastasalade versie ervan. En omdat we soms ook van heel erg makkelijk houden, gunnen we ons ook een aantal ‘short cuts’ zodat je ‘nog sneller op tafel zet.
Waar we niks aan af doen is goedgevuld en heel erg smakelijk. Probeer zelf maar!
Pastasalade voor 4-6 personen
400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
rasp van 1 citroen (eerst goed schoonboenen, voor je ‘raspt)
zout en peper
Voor de pastasalade
2 kropjes Romaine of Little Gem sla, in reepjes gesneden
300g gemengde tomaatjes, gehalveerd
3 lenteuitjes, in ringen
1 komkommer, in reepjes (zaadlijst verwijderd)
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, zelfgemaakt of gekocht, naar smaak
Parmezaanse kaas, met kaasschaaf grove krullen van geraspt
Pastasalade á la Caesar
Bestrooi de kippendijen met de kruiden en bak ze 10 minuten in een hete koekenpan, met een drupje olie. Zodra ze goudbruin en gaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in reepjes. In tussentijd kook je in 8 minuten de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.
Heel veel groente in je pastasalade
In de tijd dat je kip bakt en je pasta kookt snijd je alle groente en gooi je die in een grote kom bij elkaar. Als je de pasta afgiet en hebt laten uitlekken meng je die met de dressing en doe je die, nog warm, bij de groente. Hussel even goed door elkaar en meng dan de kipreepjes erdoor. Breng tot slot op smaak met basilicum, Parmezaanse kaas en een handje croutons en serveer meteen.
Eventuele restjes doen het meer dan prima in de lunchtrommel, mee naar school of werk.
Gepubliceerd op 27 juli 2017