Caesar pastasalade



Als je houdt van een Caesar salade, dan zul je dol zijn op deze pastasalade versie ervan. En omdat we soms ook van heel erg makkelijk houden, gunnen we ons ook een aantal ‘short cuts’ zodat je ‘nog sneller op tafel zet.

Waar we niks aan af doen is goedgevuld en heel erg smakelijk. Probeer zelf maar!

Caesar pastasalade

Pastasalade voor 4-6 personen

400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
rasp van 1 citroen (eerst goed schoonboenen, voor je ‘raspt)
zout en peper

Voor de pastasalade

2 kropjes Romaine of Little Gem sla, in reepjes gesneden
300g gemengde tomaatjes, gehalveerd
3 lenteuitjes, in ringen
1 komkommer, in reepjes (zaadlijst verwijderd)
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, zelfgemaakt of gekocht, naar smaak
Parmezaanse kaas, met kaasschaaf grove krullen van geraspt

Pastasalade á la Caesar

Bestrooi de kippendijen met de kruiden en bak ze 10 minuten in een hete koekenpan, met een drupje olie. Zodra ze goudbruin en gaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in reepjes. In tussentijd kook je in 8 minuten de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.

Heel veel groente in je pastasalade

In de tijd dat je kip bakt en je pasta kookt snijd je alle groente en gooi je die in een grote kom bij elkaar. Als je de pasta afgiet en hebt laten uitlekken meng je die met de dressing en doe je die, nog warm, bij de groente. Hussel even goed door elkaar en meng dan de kipreepjes erdoor. Breng tot slot op smaak met basilicum, Parmezaanse kaas en een handje croutons en serveer meteen.

Eventuele restjes doen het meer dan prima in de lunchtrommel, mee naar school of werk.

Gepubliceerd op 27 juli 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!