Caesar pastasalade



Als je houdt van een Caesar salade, dan zul je dol zijn op deze pastasalade versie ervan. En omdat we soms ook van heel erg makkelijk houden, gunnen we ons ook een aantal ‘short cuts’ zodat je ‘nog sneller op tafel zet.

Waar we niks aan af doen is goedgevuld en heel erg smakelijk. Probeer zelf maar!

Caesar pastasalade

Pastasalade voor 4-6 personen

400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
rasp van 1 citroen (eerst goed schoonboenen, voor je ‘raspt)
zout en peper

Voor de pastasalade

2 kropjes Romaine of Little Gem sla, in reepjes gesneden
300g gemengde tomaatjes, gehalveerd
3 lenteuitjes, in ringen
1 komkommer, in reepjes (zaadlijst verwijderd)
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, zelfgemaakt of gekocht, naar smaak
Parmezaanse kaas, met kaasschaaf grove krullen van geraspt

Pastasalade á la Caesar

Bestrooi de kippendijen met de kruiden en bak ze 10 minuten in een hete koekenpan, met een drupje olie. Zodra ze goudbruin en gaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in reepjes. In tussentijd kook je in 8 minuten de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.

Heel veel groente in je pastasalade

In de tijd dat je kip bakt en je pasta kookt snijd je alle groente en gooi je die in een grote kom bij elkaar. Als je de pasta afgiet en hebt laten uitlekken meng je die met de dressing en doe je die, nog warm, bij de groente. Hussel even goed door elkaar en meng dan de kipreepjes erdoor. Breng tot slot op smaak met basilicum, Parmezaanse kaas en een handje croutons en serveer meteen.

Eventuele restjes doen het meer dan prima in de lunchtrommel, mee naar school of werk.

Gepubliceerd op 27 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.