Caesar pastasalade



Als je houdt van een Caesar salade, dan zul je dol zijn op deze pastasalade versie ervan. En omdat we soms ook van heel erg makkelijk houden, gunnen we ons ook een aantal ‘short cuts’ zodat je ‘nog sneller op tafel zet.

Waar we niks aan af doen is goedgevuld en heel erg smakelijk. Probeer zelf maar!

Caesar pastasalade

Pastasalade voor 4-6 personen

400g kippendijen
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
rasp van 1 citroen (eerst goed schoonboenen, voor je ‘raspt)
zout en peper

Voor de pastasalade

2 kropjes Romaine of Little Gem sla, in reepjes gesneden
300g gemengde tomaatjes, gehalveerd
3 lenteuitjes, in ringen
1 komkommer, in reepjes (zaadlijst verwijderd)
500g pasta, naar keuze (ik gebruikte fussili)
3el Caesar dressing, die kun je zelf maken ik gebruikte voor het gemak een flesje
verse basilicum, naar smaak
handje croutons, zelfgemaakt of gekocht, naar smaak
Parmezaanse kaas, met kaasschaaf grove krullen van geraspt

Pastasalade á la Caesar

Bestrooi de kippendijen met de kruiden en bak ze 10 minuten in een hete koekenpan, met een drupje olie. Zodra ze goudbruin en gaar zijn haal je ze uit de pan en snijd je ze in reepjes. In tussentijd kook je in 8 minuten de pasta beetgaar, giet af en laat uitlekken.

Heel veel groente in je pastasalade

In de tijd dat je kip bakt en je pasta kookt snijd je alle groente en gooi je die in een grote kom bij elkaar. Als je de pasta afgiet en hebt laten uitlekken meng je die met de dressing en doe je die, nog warm, bij de groente. Hussel even goed door elkaar en meng dan de kipreepjes erdoor. Breng tot slot op smaak met basilicum, Parmezaanse kaas en een handje croutons en serveer meteen.

Eventuele restjes doen het meer dan prima in de lunchtrommel, mee naar school of werk.

Gepubliceerd op 27 juli 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!