Cadeautips voor kinderenDe feestdagen komen er aan en dan zijn cadeautips dé manier om inspiratie om te doen. Dit zijn een aantal van mijn cadeautips voor kinderen.

Want of je nu Sinterklaas viert of cadeautjes doet met Kerst, soms weet je gewoon even niet meer wat je dat grut cadeau kunt geven. Ik heb cadeautips uitgezocht voor groot en klein en voor iedere portemonnee.

Maar ook een cadeautip voor als je námens jouw kind iets goeds wilt doen voor andere kinderen. Want je kinderen leren om te delen is volgens mij het grootste cadeau dat je ze, op de lange termijn, kunt geven.

De cadeautips voor kinderen zijn op geen enkele manier gesponsord overigens. Het zijn gewoon écht tips voor cadeautjes die ik leuk vind. Benieuwd of er iets voor jouw kinderen tussen zit. Oh en vul vooral jouw eigen favoriete cadeautips onder dit artikel aan!

cadeau tiips voor de feestdagen

Cadeautips voor kinderen

Mo’s Daughters – kinderboeken voor meisjes

Een serie kinderboeken speciaal voor meisjes. Waarin de hoofdrolspeler áltijd een meisje is. Dat avontuurlijk is. Nieuwsgierig. Om voor te lezen of (straks) zelf te laten lezen. Onze dochter las ze allemaal en hoewel zij niet direct de doelgroep is (de boekjes zijn voor kinderen tot en met 6 jaar) vond ook zij ze aansprekend en grappig. En herkende ze zich in sommige van de meisjes.

voorleesboekjes

De boekjes kost € 9,99 per stuk en zijn onder meer online te koop

Kinderkookboek en -kookschort Koken met Karin

Culi collega Karin Luiten schreef meerdere kookboeken speciaal voor kinderen. Het grote kinderkookboek wordt hier in huis met regelmaat door onze dochter uit de kast gehaald.
Vanaf 11 november verschijnen er ook 3 losse kinderkookboeken van haar hand, met recepten uit dit grote kinderkookboek: De thema’s van die 3 boeken zijn Vegetarisch, Bakken: zoet & hartig en Pizza & pasta.

koken met karin

Wil je je kind(eren) in stijl laten koken uit de boeken van Karin, dan is er vanaf 11 november ook een vrolijke kinderkookschort te koop. Geïllustreerd (net als de boeken) door Karin zelf. De kinderkookboeken van Karin zijn in de boekhandel en online te koop.  De kookschort (ook vanaf 11 november) via kinderkookboeken.nl

Mr. Starsky

Een gepersonaliseerd kinderboek óf een prachtige geboorteposter voor je (kleine) kind(eren). Ik vind het zó’n leuk idee en bijna jammer dat onze dochter hier inmiddels te groot voor is. Maar je kunt dit voor jouw (klein)kind(eren) laten maken via Mr. Starsky. Het boekje, met de naam van het kind, wordt gepersonaliseerd en op basis van de stand van de sterren wordt bepaald welke sterrenbeelden jouw eekhoorntje onderweg tegenkomt. Het boekje kost € 24,95.

kinderen lezen boekje

De poster is er vanaf € 39,- en kun je ook meteen laten inlijsten als je dat wilt. De poster is er in verschillende stijlen. Een super persoonlijk cadeau! Meer informatie vind je op de website van Mr. Starsky

Inzamelingsactie voor de Voedselbank

Ietwat regionaal misschien qua cadeau tip (maar je kunt je donatie ook opsturen) is de inzamelingsactie voor de Voedselbank leiden die wijkagent Eric van Dommelen al een aantal jaren doet. Hij zamelt potten jam, pindakaas en pakken hagelslag in voor zijn actie 1cm broodbeleg.

hagelslag boterham

Alles wordt overgedragen aan de voedselbank zodat kinderen, wiens ouders afhankelijk zijn van de voedselbank, met de feestdagen iets extra lekkers op hun brood hebben. Dit jaar worden er ook kleurpotloden, stiften en kleurblokken ingezameld. Meer informatie vind je op de speciale 1 cm broodbeleg website. Iets goeds doen voor een ander (ook met de feestdagen) kan soms zó simpel zijn!

Makkelijke maaltijden scheurkalender

Culi collega Brenda Kookt brengt ook dit jaar een scheurkalender uit, vól makkelijke maaltijden. En hoewel dit natuurlijk niet echt een kinderkado is, gaan ook de kinderen hier heel veel plezier aan beleven. De recepten van Brenda zijn namelijk ook altijd een hit bij de kleinere Smulpaapjes.

Haar eigen twee kinderen zijn ook niet altijd de makkelijkste eters, dus Brenda weet wel hoe je makkelijke en smakelijke maaltijden maakt. Je kunt de kalender via haar eigen webshop bestellen voor € 14,95

Hema Sinterklaas kleurwedstrijdkleurplaat

Waar je normaliter bij de HEMA, na de lokale intocht van Sinterklaas, in de winkel chocolademelk kon komen drinken is dat dit jaar natuurlijk niet mogelijk. Daarom heeft  HEMA iets anders leuks bedacht. Je kunt namelijk vanaf 9 november in de winkel een gratis kleurplaat ophalen. Laat die door je kind(eren) zo mooi mogelijk inkleuren en hang ‘m als welkom voor Sinterklaas in het raam.

Deel jouw foto van de kleurplaat (voor 29 november) met HEMA op Instagram of Facebook. Uit de leukste en mooiste inzendingen worden 5 hoofdprijswinnaars gekozen. Bij hen komt in het weekend van 5 en 6 december de Sintbus lag met cadeautjes en lekkers! Maar er zijn ook meer dan genoeg troostprijzen. Gauw naar HEMA dus!

Meer cadeautips voor kinderen

Maar er zijn natuurlijk nog véél meer cadeautips voor kinderen te bedenken. Ik zal dit artikel aanvullen als ik weer wat leuks tegenkom, maar deel jouw tips vooral ook met me. Dat kan middels een reactie onder dit artikel!

Gepubliceerd op 5 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!