Businessclass vliegenIs het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.

Want laten we voorop stellen dat businessclass vliegen niet goedkoop is. Niet als je het ticket vooruit koopt, maar ook niet als je het tijdens een upgrade mogelijkheid koopt. Gratis upgrades naar businessclass komen nog wel voor, maar die kans is echt héél klein.

Upgrade naar businessclass

Hoe werkt zo’n upgrade naar businessclass? Ik kan alleen voor mijn eigen vlucht met KLM spreken, maar tijdens het online inchecken zie je in de app of online of er nog een stoel in businessclass beschikbaar is. Overigens niet altijd meteen, want in mijn geval zag ik het pas een paar uur van tevoren dat er alsnog een stoel vrij was gekomen.

Je klikt dan op de beschikbare stoel en dan zie je meteen wat je upgrade naar businessclass kost. Die prijs kan per vlucht, per land en per tijdstip variëren. Ik had voor mijn week Curaçao een budget dat ik niet op had gemaakt en besloot dat in te zetten voor mijn upgrade

Waarom upgraden naar businessclass

Voor iedereen zal de reden om te upgraden naar businessclass anders zijn. Ik wist dat mijn week na aankomst heel druk zou zijn, dus ik wilde eigenlijk zeker zijn dat ik tijdens mijn nachtvlucht zou kunnen slapen. En dat gaat nu eenmaal makkelijker als je stoel languit kan, dan wanneer je in economy zit. Daarnaast was ik ook rete-nieuwsgierig naar de voordelen van businessclass.

business class klm menu business class klm menu

Voordelen businessclass

Een van de voordelen van vliegen in businessclass is dat je stoel languit kan. Afhankelijk van het toestel waar je mee vliegt verschillen de stoelen, maar deze stoel – hoewel best smal – kon wel helemaal gestrekt. Wat mij betreft op een nachtvlucht écht een voordeel van businessclass. Maar er zijn meer voordelen aan businessclass ontdekte ik:

  • Je checkt sneller in, want er is een priority lane voor businessclass
  • Je mag als eerste aan boord
  • Je mag meer bagage meenemen
  • Dat betekent ook meer handbagage
  • Het eten en de drankjes zijn geweldig. Hallo glaasje bubbels bij binnenkomst!
  • Er is veel meer persoonlijke aandacht
  • Je hebt véél meer ruimte, zowel om te zitten maar dus ook om languit te gaan
  • Je gaat als eerste van boord
  • Je bagage ligt ook als eerste op de band

Businessclass voordelen zijn dus veel meer dan alleen je plek in het vliegtuig en het eten dat je krijgt.

KLM Lounge

Je krijgt daarnaast met je businessclass ticket ook nog automatisch toegang tot de lounge van KLM (als je business vliegt vanaf Amsterdam) Ik had een plekje daar apart gekocht op de heenweg en vond dat echt een héle relaxte start van mijn reis. De lounge op het vliegveld van Curaçao, waar ik nu toegang toe had, is een stuk minder uitgebreid dan die in Amsterdam. Maar wel lekker om ook daar rustig te kunnen zitten en wat te eten en te drinken.

business class klm ruimte business

Is businessclass het geld waard

Of je dat extra bijbetalen (of überhaupt een businessclass ticket) het geld waard ben is volstrekt persoonlijk. Ik ben blij dat ik het geld ervoor had en dat ik het erbij gekocht heb. Zonder twijfel.

Ik heb echt minder last van jetlag gehad, kwam uitgeruster van boord en het was bijna jammer dat ik een deel van de vlucht (ondanks forse turbulentie) geslapen heb. Dat je daarnaast echt in no time je bagage weer hebt en snel naar huis was een absoluut pluspunt.

Kortom, wil je een keer in stijl vliegen en / of jezelf – zoals ik heb gedaan – ongelofelijk verwennen met een upgrade naar businessclass, dan weet je nu wat je te wachten staat.

Gepubliceerd op 3 februari 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.
9 november 2023
cadeautips
 
Cadeautips voor de feestdagen

Of je nu een cadeau zoekt voor Sinterklaas, Kerst of voor welke feestdag dan ook, ik heb volop tips voor je voor cadeaus met de feestdagen.
4 november 2023
Bar Beurre Maastricht
 
Bar Beurre in Maastricht

Ik kan je meerdere redenen geven om naar Maastricht te gaan. En met de opening van Bar Beurre heb je weer een reden erbij!