Businessclass vliegenIs het het waard om businessclass te vliegen en wat krijg je dan eigenlijk? Ik vloog voor het eerst businessclass met KLM en zet alles voor je op een rijtje.

Want laten we voorop stellen dat businessclass vliegen niet goedkoop is. Niet als je het ticket vooruit koopt, maar ook niet als je het tijdens een upgrade mogelijkheid koopt. Gratis upgrades naar businessclass komen nog wel voor, maar die kans is echt héél klein.

Upgrade naar businessclass

Hoe werkt zo’n upgrade naar businessclass? Ik kan alleen voor mijn eigen vlucht met KLM spreken, maar tijdens het online inchecken zie je in de app of online of er nog een stoel in businessclass beschikbaar is. Overigens niet altijd meteen, want in mijn geval zag ik het pas een paar uur van tevoren dat er alsnog een stoel vrij was gekomen.

Je klikt dan op de beschikbare stoel en dan zie je meteen wat je upgrade naar businessclass kost. Die prijs kan per vlucht, per land en per tijdstip variëren. Ik had voor mijn week Curaçao een budget dat ik niet op had gemaakt en besloot dat in te zetten voor mijn upgrade

Waarom upgraden naar businessclass

Voor iedereen zal de reden om te upgraden naar businessclass anders zijn. Ik wist dat mijn week na aankomst heel druk zou zijn, dus ik wilde eigenlijk zeker zijn dat ik tijdens mijn nachtvlucht zou kunnen slapen. En dat gaat nu eenmaal makkelijker als je stoel languit kan, dan wanneer je in economy zit. Daarnaast was ik ook rete-nieuwsgierig naar de voordelen van businessclass.

business class klm menu business class klm menu

Voordelen businessclass

Een van de voordelen van vliegen in businessclass is dat je stoel languit kan. Afhankelijk van het toestel waar je mee vliegt verschillen de stoelen, maar deze stoel – hoewel best smal – kon wel helemaal gestrekt. Wat mij betreft op een nachtvlucht écht een voordeel van businessclass. Maar er zijn meer voordelen aan businessclass ontdekte ik:

  • Je checkt sneller in, want er is een priority lane voor businessclass
  • Je mag als eerste aan boord
  • Je mag meer bagage meenemen
  • Dat betekent ook meer handbagage
  • Het eten en de drankjes zijn geweldig. Hallo glaasje bubbels bij binnenkomst!
  • Er is veel meer persoonlijke aandacht
  • Je hebt véél meer ruimte, zowel om te zitten maar dus ook om languit te gaan
  • Je gaat als eerste van boord
  • Je bagage ligt ook als eerste op de band

Businessclass voordelen zijn dus veel meer dan alleen je plek in het vliegtuig en het eten dat je krijgt.

KLM Lounge

Je krijgt daarnaast met je businessclass ticket ook nog automatisch toegang tot de lounge van KLM (als je business vliegt vanaf Amsterdam) Ik had een plekje daar apart gekocht op de heenweg en vond dat echt een héle relaxte start van mijn reis. De lounge op het vliegveld van Curaçao, waar ik nu toegang toe had, is een stuk minder uitgebreid dan die in Amsterdam. Maar wel lekker om ook daar rustig te kunnen zitten en wat te eten en te drinken.

business class klm ruimte business

Is businessclass het geld waard

Of je dat extra bijbetalen (of überhaupt een businessclass ticket) het geld waard ben is volstrekt persoonlijk. Ik ben blij dat ik het geld ervoor had en dat ik het erbij gekocht heb. Zonder twijfel.

Ik heb echt minder last van jetlag gehad, kwam uitgeruster van boord en het was bijna jammer dat ik een deel van de vlucht (ondanks forse turbulentie) geslapen heb. Dat je daarnaast echt in no time je bagage weer hebt en snel naar huis was een absoluut pluspunt.

Kortom, wil je een keer in stijl vliegen en / of jezelf – zoals ik heb gedaan – ongelofelijk verwennen met een upgrade naar businessclass, dan weet je nu wat je te wachten staat.

Gepubliceerd op 3 februari 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2023
Don papa rum
 
Waar komt Don Papa rum vandaan?

Ik neem je mee naar de Filipijnen. Het land waar Don Papa rum vandaan komt. Ga je mee op reis?!
4 maart 2023
cremant bistrot bar frere
 
Bistrot bar Frère in Rotterdam

Als je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Rotterdam. Daar ga je blij van worden!
2 maart 2023
activiteiten Antwerpen
 
Antwerpen activiteiten

Volop tips voor leuke activiteiten in Antwerpen. Voor een weekendje weg of stedentrip, inclusief hoteltip. Ik zet alle Antwerpen tips voor je op een rijtje.
6 februari 2023
masterclass borrelen susan aretz
 
Masterclass Borreltijd met Susan Aretz

Altijd al willen leren hoe je de perfecte borrelplank maakt en welke cocktails je daar bij serveert? In de masterclass Borreltijd leer je het allemaal!
1 februari 2023
dagtrip klein curacao
 
Dagtrip naar Klein Curaçao

Ben je op Curaçao en heb je de tijd, dan is een dagtrip naar Klein Curaçao de moeite waard. Een echt onbewoond eiland op een uur varen van Curaçao.
31 januari 2023
caribbean chef susan aretz
 
Kookworkshop op Curaçao

Een van de tofste dingen om te doen als je op reis bent is een kookworkshop. Op Curaçao volgde ik die bij Caribbean chef Helmi Smeulders.