Broodje cajun garnalen met spicy saus



Van oorsprong is dit een broodje dat in Louisiana (Verenigde Staten) zijn oorsprong vindt en daar po’boys heet. Ik maakt er mijn eigen versie van, die je overigens zo spicy kunt eten als de smaakpapillen aankunnen.

Een ideaal ‘fast food’ gerecht, dat in no time klaar is en éxtra lekker wordt van het sausje dat je er (zelf) bij maakt.

Voor 4 personen

1 zak reuzengarnalen (á 750g, uit de diepvries, ontdooid)
2-3tl cajunkruiden (ik gebruikte Cape Herb cajun spices)
1el olie

Voor het sausje

2-3el citroenmayonaise
2-3tl zure room
2-3el zoetzure augurkplakjes, fijngehakt
½ tl srirache saus (voor een milde versie gebruik zoete chilisaus)
zwarte peper, naar smaak

Om te serveren

4 broodjes, ik gebruikte pistolets
ijsbergsla
2 tomaten, in dunne plakjes

Cajun garnalen

Ontdoe de garnalen van hun schilletje en marineer ze in de cajunkruiden. Voor een milde versie kun je ook minder gebruiken, maar ze moeten wel iets smaak krijgen. Voor het sausje meng je alle ingrediënten. Doe de srirache saus er pas op het laatst bij, dan kun je eventueel een mildere versie maken voor de kinderen. Het is namelijk met recht een ‘hot sauce’.

Po’boys

Verhit een koekenpan met de olie en bak hier de garnalen, om en om, in aan tot ze mooi roze en dus gaar zijn. Zet de broodjes opengesneden klaar en laat iedereen lekker zijn eigen broodje beleggen met wat sla, tomaat, garnalen en natuurlijk dat heerlijke sausje. Aan taaaaaafel!!

Gepubliceerd op 23 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.