Broodje cajun garnalen met spicy saus



Van oorsprong is dit een broodje dat in Louisiana (Verenigde Staten) zijn oorsprong vindt en daar po’boys heet. Ik maakt er mijn eigen versie van, die je overigens zo spicy kunt eten als de smaakpapillen aankunnen.

Een ideaal ‘fast food’ gerecht, dat in no time klaar is en éxtra lekker wordt van het sausje dat je er (zelf) bij maakt.

Voor 4 personen

1 zak reuzengarnalen (á 750g, uit de diepvries, ontdooid)
2-3tl cajunkruiden (ik gebruikte Cape Herb cajun spices)
1el olie

Voor het sausje

2-3el citroenmayonaise
2-3tl zure room
2-3el zoetzure augurkplakjes, fijngehakt
½ tl srirache saus (voor een milde versie gebruik zoete chilisaus)
zwarte peper, naar smaak

Om te serveren

4 broodjes, ik gebruikte pistolets
ijsbergsla
2 tomaten, in dunne plakjes

Cajun garnalen

Ontdoe de garnalen van hun schilletje en marineer ze in de cajunkruiden. Voor een milde versie kun je ook minder gebruiken, maar ze moeten wel iets smaak krijgen. Voor het sausje meng je alle ingrediënten. Doe de srirache saus er pas op het laatst bij, dan kun je eventueel een mildere versie maken voor de kinderen. Het is namelijk met recht een ‘hot sauce’.

Po’boys

Verhit een koekenpan met de olie en bak hier de garnalen, om en om, in aan tot ze mooi roze en dus gaar zijn. Zet de broodjes opengesneden klaar en laat iedereen lekker zijn eigen broodje beleggen met wat sla, tomaat, garnalen en natuurlijk dat heerlijke sausje. Aan taaaaaafel!!

Gepubliceerd op 23 juni 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.