Broodje cajun garnalen met spicy saus



Van oorsprong is dit een broodje dat in Louisiana (Verenigde Staten) zijn oorsprong vindt en daar po’boys heet. Ik maakt er mijn eigen versie van, die je overigens zo spicy kunt eten als de smaakpapillen aankunnen.

Een ideaal ‘fast food’ gerecht, dat in no time klaar is en éxtra lekker wordt van het sausje dat je er (zelf) bij maakt.

Voor 4 personen

1 zak reuzengarnalen (á 750g, uit de diepvries, ontdooid)
2-3tl cajunkruiden (ik gebruikte Cape Herb cajun spices)
1el olie

Voor het sausje

2-3el citroenmayonaise
2-3tl zure room
2-3el zoetzure augurkplakjes, fijngehakt
½ tl srirache saus (voor een milde versie gebruik zoete chilisaus)
zwarte peper, naar smaak

Om te serveren

4 broodjes, ik gebruikte pistolets
ijsbergsla
2 tomaten, in dunne plakjes

Cajun garnalen

Ontdoe de garnalen van hun schilletje en marineer ze in de cajunkruiden. Voor een milde versie kun je ook minder gebruiken, maar ze moeten wel iets smaak krijgen. Voor het sausje meng je alle ingrediënten. Doe de srirache saus er pas op het laatst bij, dan kun je eventueel een mildere versie maken voor de kinderen. Het is namelijk met recht een ‘hot sauce’.

Po’boys

Verhit een koekenpan met de olie en bak hier de garnalen, om en om, in aan tot ze mooi roze en dus gaar zijn. Zet de broodjes opengesneden klaar en laat iedereen lekker zijn eigen broodje beleggen met wat sla, tomaat, garnalen en natuurlijk dat heerlijke sausje. Aan taaaaaafel!!

Gepubliceerd op 23 juni 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!