Brood, op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven



Bij omroep Max werd zijn serie over brood onlangs uitgezonden en aan de hand daarvan is er nu een boek verschenen, van Heel Holland Bakt presentator Robèrt van Beckhoven.

Wie Robèrt zegt, zegt brood. Onmiskenbaar. Deze meesterbakker leeft voor brood & banket, en die passie zie je terug in dit boek.

BROOD_RobertvanBeckhoven

Boek bij de tv serie Brood

In een aantal hoofdstukken word je meegenomen langs de broden van Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Verhalen over de broden uit die landen, maar ook verschillende brood & banketrecepten.

Het begint bij de basis

Maar omdat het essentieel is om de basis goed te hebben besteedt dit boek ook ruimschoots aandacht aan de basis van brood. De technieken, de ingrediënten en zelfs de kneedtechniek. En die is niet mis. Want broodbakken is wetenschap.

Alles hangt samen met de juiste combinatie van techniek, afgewogen ingrediënten en zelfs de temperatuur van het water.

Klaar? Bakken maar!

Ik geef het ruiterlijk toe, ik ben te ongeduldig voor het bakken van brood. Liever loop ik naar de bakker om daar een lekker vers brood te halen. Wel heb ik eeuwig ontzag voor het ambacht en de mensen die wel hun eigen brood bakken. Want er is echt níks lekkerder dan de geur van versgebakken brood.

Bakken met Robèrt van Beckhoven

Ben jij wel geduldig, heb je zin en tijd om aan de slag te gaan met de lekkerste broden, uitgelegd door de master himself, Robèrt van Beckhoven, dan is dit absoluut een boek voor jou. Want als iemand je perfect kan uitleggen hoe broodbakken werkt dan is hij het wel.

Brood door Robèrt van Beckhoven is uitgegeven voor Kick Uitgevers, kost € 19,90 en is o.a. bij Bol.com te koop

Lees ook

Ik sprak Robèrt eerder over zijn werk en passies, lees erover in mijn interview met hem dat eerder op Smulpaapje verscheen.

Gepubliceerd op 2 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!