Brood, op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven



Bij omroep Max werd zijn serie over brood onlangs uitgezonden en aan de hand daarvan is er nu een boek verschenen, van Heel Holland Bakt presentator Robèrt van Beckhoven.

Wie Robèrt zegt, zegt brood. Onmiskenbaar. Deze meesterbakker leeft voor brood & banket, en die passie zie je terug in dit boek.

BROOD_RobertvanBeckhoven

Boek bij de tv serie Brood

In een aantal hoofdstukken word je meegenomen langs de broden van Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Verhalen over de broden uit die landen, maar ook verschillende brood & banketrecepten.

Het begint bij de basis

Maar omdat het essentieel is om de basis goed te hebben besteedt dit boek ook ruimschoots aandacht aan de basis van brood. De technieken, de ingrediënten en zelfs de kneedtechniek. En die is niet mis. Want broodbakken is wetenschap.

Alles hangt samen met de juiste combinatie van techniek, afgewogen ingrediënten en zelfs de temperatuur van het water.

Klaar? Bakken maar!

Ik geef het ruiterlijk toe, ik ben te ongeduldig voor het bakken van brood. Liever loop ik naar de bakker om daar een lekker vers brood te halen. Wel heb ik eeuwig ontzag voor het ambacht en de mensen die wel hun eigen brood bakken. Want er is echt níks lekkerder dan de geur van versgebakken brood.

Bakken met Robèrt van Beckhoven

Ben jij wel geduldig, heb je zin en tijd om aan de slag te gaan met de lekkerste broden, uitgelegd door de master himself, Robèrt van Beckhoven, dan is dit absoluut een boek voor jou. Want als iemand je perfect kan uitleggen hoe broodbakken werkt dan is hij het wel.

Brood door Robèrt van Beckhoven is uitgegeven voor Kick Uitgevers, kost € 19,90 en is o.a. bij Bol.com te koop

Lees ook

Ik sprak Robèrt eerder over zijn werk en passies, lees erover in mijn interview met hem dat eerder op Smulpaapje verscheen.

Gepubliceerd op 2 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!