Brood, op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven



Bij omroep Max werd zijn serie over brood onlangs uitgezonden en aan de hand daarvan is er nu een boek verschenen, van Heel Holland Bakt presentator Robèrt van Beckhoven.

Wie Robèrt zegt, zegt brood. Onmiskenbaar. Deze meesterbakker leeft voor brood & banket, en die passie zie je terug in dit boek.

BROOD_RobertvanBeckhoven

Boek bij de tv serie Brood

In een aantal hoofdstukken word je meegenomen langs de broden van Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Verhalen over de broden uit die landen, maar ook verschillende brood & banketrecepten.

Het begint bij de basis

Maar omdat het essentieel is om de basis goed te hebben besteedt dit boek ook ruimschoots aandacht aan de basis van brood. De technieken, de ingrediënten en zelfs de kneedtechniek. En die is niet mis. Want broodbakken is wetenschap.

Alles hangt samen met de juiste combinatie van techniek, afgewogen ingrediënten en zelfs de temperatuur van het water.

Klaar? Bakken maar!

Ik geef het ruiterlijk toe, ik ben te ongeduldig voor het bakken van brood. Liever loop ik naar de bakker om daar een lekker vers brood te halen. Wel heb ik eeuwig ontzag voor het ambacht en de mensen die wel hun eigen brood bakken. Want er is echt níks lekkerder dan de geur van versgebakken brood.

Bakken met Robèrt van Beckhoven

Ben jij wel geduldig, heb je zin en tijd om aan de slag te gaan met de lekkerste broden, uitgelegd door de master himself, Robèrt van Beckhoven, dan is dit absoluut een boek voor jou. Want als iemand je perfect kan uitleggen hoe broodbakken werkt dan is hij het wel.

Brood door Robèrt van Beckhoven is uitgegeven voor Kick Uitgevers, kost € 19,90 en is o.a. bij Bol.com te koop

Lees ook

Ik sprak Robèrt eerder over zijn werk en passies, lees erover in mijn interview met hem dat eerder op Smulpaapje verscheen.

Gepubliceerd op 2 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.