Brood, op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven



Bij omroep Max werd zijn serie over brood onlangs uitgezonden en aan de hand daarvan is er nu een boek verschenen, van Heel Holland Bakt presentator Robèrt van Beckhoven.

Wie Robèrt zegt, zegt brood. Onmiskenbaar. Deze meesterbakker leeft voor brood & banket, en die passie zie je terug in dit boek.

BROOD_RobertvanBeckhoven

Boek bij de tv serie Brood

In een aantal hoofdstukken word je meegenomen langs de broden van Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Verhalen over de broden uit die landen, maar ook verschillende brood & banketrecepten.

Het begint bij de basis

Maar omdat het essentieel is om de basis goed te hebben besteedt dit boek ook ruimschoots aandacht aan de basis van brood. De technieken, de ingrediënten en zelfs de kneedtechniek. En die is niet mis. Want broodbakken is wetenschap.

Alles hangt samen met de juiste combinatie van techniek, afgewogen ingrediënten en zelfs de temperatuur van het water.

Klaar? Bakken maar!

Ik geef het ruiterlijk toe, ik ben te ongeduldig voor het bakken van brood. Liever loop ik naar de bakker om daar een lekker vers brood te halen. Wel heb ik eeuwig ontzag voor het ambacht en de mensen die wel hun eigen brood bakken. Want er is echt níks lekkerder dan de geur van versgebakken brood.

Bakken met Robèrt van Beckhoven

Ben jij wel geduldig, heb je zin en tijd om aan de slag te gaan met de lekkerste broden, uitgelegd door de master himself, Robèrt van Beckhoven, dan is dit absoluut een boek voor jou. Want als iemand je perfect kan uitleggen hoe broodbakken werkt dan is hij het wel.

Brood door Robèrt van Beckhoven is uitgegeven voor Kick Uitgevers, kost € 19,90 en is o.a. bij Bol.com te koop

Lees ook

Ik sprak Robèrt eerder over zijn werk en passies, lees erover in mijn interview met hem dat eerder op Smulpaapje verscheen.

Gepubliceerd op 2 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.