Brood, op ontdekkingsreis met Robèrt van Beckhoven
Bij omroep Max werd zijn serie over brood onlangs uitgezonden en aan de hand daarvan is er nu een boek verschenen, van Heel Holland Bakt presentator Robèrt van Beckhoven.
Wie Robèrt zegt, zegt brood. Onmiskenbaar. Deze meesterbakker leeft voor brood & banket, en die passie zie je terug in dit boek.
Boek bij de tv serie Brood
In een aantal hoofdstukken word je meegenomen langs de broden van Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zweden. Verhalen over de broden uit die landen, maar ook verschillende brood & banketrecepten.
Het begint bij de basis
Maar omdat het essentieel is om de basis goed te hebben besteedt dit boek ook ruimschoots aandacht aan de basis van brood. De technieken, de ingrediënten en zelfs de kneedtechniek. En die is niet mis. Want broodbakken is wetenschap.
Alles hangt samen met de juiste combinatie van techniek, afgewogen ingrediënten en zelfs de temperatuur van het water.
Klaar? Bakken maar!
Ik geef het ruiterlijk toe, ik ben te ongeduldig voor het bakken van brood. Liever loop ik naar de bakker om daar een lekker vers brood te halen. Wel heb ik eeuwig ontzag voor het ambacht en de mensen die wel hun eigen brood bakken. Want er is echt níks lekkerder dan de geur van versgebakken brood.
Bakken met Robèrt van Beckhoven
Ben jij wel geduldig, heb je zin en tijd om aan de slag te gaan met de lekkerste broden, uitgelegd door de master himself, Robèrt van Beckhoven, dan is dit absoluut een boek voor jou. Want als iemand je perfect kan uitleggen hoe broodbakken werkt dan is hij het wel.
Brood door Robèrt van Beckhoven is uitgegeven voor Kick Uitgevers, kost € 19,90 en is o.a. bij Bol.com te koop
Lees ook
Ik sprak Robèrt eerder over zijn werk en passies, lees erover in mijn interview met hem dat eerder op Smulpaapje verscheen.
Gepubliceerd op 2 april 2017