Broccolisalade met spekjes en appel



Je kunt véél meer met broccoli dan alleen koken. Dat laat deze broccolisalade met spekjes en appel je wel zien. Een veelzijdig broccolirecept!

Dit is zo’n salade die lekker wordt als je ‘m vooruit maakt. De dressing trekt in de broccoli en geeft lekker veel smaak. In je broccolisalade zit daarnaast nog een keur aan smaken en texturen.

Een beetje zout van de spekjes, het zoete van de appel en rozijnen en het romige van de dressing. Zo heb je een salade met broccoli vast nog nooit gegeten.

Je kunt deze broccolisalade heel prima als lunchsalade serveren, met alleen nog een beetje brood erbij. Of zet ‘m eens op tafel tijdens een BBQ. Gewoon als salade bij de avondmaaltijd kan natuurlijk ook. Net wat jij wilt.

Dit is hoe ik ‘m maak.

Voor 2-4 personen, afhankelijk van wanneer je de salade serveert

  • 150 gram fijn gesneden broccoli (ongeveer 1 broccolistronk)
  • 30 gram lente uitjes, fijn gesneden (ongeveer 3 lente ui)
  • ½ Granny smith appel, in kleine blokjes
  • 75 gram sultana rozijnen
  • 30 gram Zonnebloempitten, geroosterd
  • 125 gram Spekjes
  • 75 gram geraspte Cheddar
  • 10 gram dille

Dressing

  • 2 el mayo (ik gebruik The Mayo Sisters)
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • zout & peper

salade met broccoli

Broccolisalade met spekjes en appel

Voor de broccolisalade is broccoli natuurlijk het begin punt. Die snijd je, ongekookt, in kleine stukjes. Snijd ook het stronkje mee, want juist daar zit ontzettend veel smaak aan. Bak de spekjes in een droge, hete pan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon en rooster hier de zonnebloempitten in. Daarna is het een kwestie van alle ingrediënten voor je broccolisalade in een grote kom doen en goed husselen.

Mosterdressing

Voor je dressing meng je de mosterd met de mayonaise, gembersiroop en rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit over je broccolisalade en meng alles goed door. Zet je salade afgedekt in de koelkast, tot gebruik. Laat wel even op kamertemperatuur komen voor je je salade eet, dat is echt lekkerder dan een te koude broccolisalade. Eet smakelijk!

maaltijdsalade met broccoli

Gepubliceerd op 18 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.