Broccolisalade met bacon



Het is een van de meest gegeten groentesoorten, broccoli. Broccoli is ook nog eens mega gezond. Maar heel eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met alleen gekookte broccoli. Tijd dus om er iets spannenders mee te maken, waar ook onze dochter blij van zou worden.

Het resultaat is deze salade met (kort gekookte) broccoli, lekker wat frisse appel en een verrassende dressing. Durf jij het aan?

Voor 2 personen als maaltijdsalade of 4 personen als bijgerecht
1 flinke stronk broccoli, in gelijke kleine roosjes
8 plakjes bacon
½ rode ui, dunne ringetjes
135g geraspte wortel
50g pompoenpitten, geroosterd
175g appelblokjes
100g feta, verkruimeld
50g mayonaise
85g yoghurt
1el citroensap
½ el maanzaad

broccolisalade

Salade van broccoli met bacon

Zet een grote pan, gezouten water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin – 30 tot max 60 seconden – de broccoliroosjes in. Hoe kleiner de roosjes, des te korter de blancheertijd. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd bak je in een hete, droge koekenpan de bacon goudbruin aan. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng nu alle andere ingrediënten met de afgekoelde broccoli.

Voor de dressing meng je de mayo met yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng het maanzaad er nu door. Giet dit over de salade en hussel alles goed door. Garneer nu met verkruimelde bacon en serveer.

Gepubliceerd op 21 november 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 augustus 2020
flammkuchen
 
Zoete Flammkuchen met Zespri kiwi & amandel

Een Flammkuchen die je zoet belegt? Ja, echt waar! En dat is me toch lekker. Zeker met die heerlijke rijpe Zespi kiwi en de crunch van amandel.
14 augustus 2020
focaccia recept
 
Smulpaapje weekmenu – week 33

Zo vlak voor dat de scholen weer beginnen gaan we nog even voor een paar makkelijke dagen in dit verse weekmenu.
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.