Broccolisalade met bacon



Het is een van de meest gegeten groentesoorten, broccoli. Broccoli is ook nog eens mega gezond. Maar heel eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met alleen gekookte broccoli. Tijd dus om er iets spannenders mee te maken, waar ook onze dochter blij van zou worden.

Het resultaat is deze salade met (kort gekookte) broccoli, lekker wat frisse appel en een verrassende dressing. Durf jij het aan?

Voor 2 personen als maaltijdsalade of 4 personen als bijgerecht
1 flinke stronk broccoli, in gelijke kleine roosjes
8 plakjes bacon
½ rode ui, dunne ringetjes
135g geraspte wortel
50g pompoenpitten, geroosterd
175g appelblokjes
100g feta, verkruimeld
50g mayonaise
85g yoghurt
1el citroensap
½ el maanzaad

broccolisalade

Salade van broccoli met bacon

Zet een grote pan, gezouten water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin – 30 tot max 60 seconden – de broccoliroosjes in. Hoe kleiner de roosjes, des te korter de blancheertijd. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd bak je in een hete, droge koekenpan de bacon goudbruin aan. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng nu alle andere ingrediënten met de afgekoelde broccoli.

Voor de dressing meng je de mayo met yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng het maanzaad er nu door. Giet dit over de salade en hussel alles goed door. Garneer nu met verkruimelde bacon en serveer.

Gepubliceerd op 21 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.