Broccolisalade met bacon



Het is een van de meest gegeten groentesoorten, broccoli. Broccoli is ook nog eens mega gezond. Maar heel eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met alleen gekookte broccoli. Tijd dus om er iets spannenders mee te maken, waar ook onze dochter blij van zou worden.

Het resultaat is deze salade met (kort gekookte) broccoli, lekker wat frisse appel en een verrassende dressing. Durf jij het aan?

Voor 2 personen als maaltijdsalade of 4 personen als bijgerecht
1 flinke stronk broccoli, in gelijke kleine roosjes
8 plakjes bacon
½ rode ui, dunne ringetjes
135g geraspte wortel
50g pompoenpitten, geroosterd
175g appelblokjes
100g feta, verkruimeld
50g mayonaise
85g yoghurt
1el citroensap
½ el maanzaad

broccolisalade

Salade van broccoli met bacon

Zet een grote pan, gezouten water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin – 30 tot max 60 seconden – de broccoliroosjes in. Hoe kleiner de roosjes, des te korter de blancheertijd. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd bak je in een hete, droge koekenpan de bacon goudbruin aan. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng nu alle andere ingrediënten met de afgekoelde broccoli.

Voor de dressing meng je de mayo met yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng het maanzaad er nu door. Giet dit over de salade en hussel alles goed door. Garneer nu met verkruimelde bacon en serveer.

Gepubliceerd op 21 november 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.