Broccolisalade met bacon

Het is een van de meest gegeten groentesoorten, broccoli. Broccoli is ook nog eens mega gezond. Maar heel eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met alleen gekookte broccoli. Tijd dus om er iets spannenders mee te maken, waar ook onze dochter blij van zou worden.
Het resultaat is deze salade met (kort gekookte) broccoli, lekker wat frisse appel en een verrassende dressing. Durf jij het aan?
Voor 2 personen als maaltijdsalade of 4 personen als bijgerecht
1 flinke stronk broccoli, in gelijke kleine roosjes
8 plakjes bacon
½ rode ui, dunne ringetjes
135g geraspte wortel
50g pompoenpitten, geroosterd
175g appelblokjes
100g feta, verkruimeld
50g mayonaise
85g yoghurt
1el citroensap
½ el maanzaad
Salade van broccoli met bacon
Zet een grote pan, gezouten water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin – 30 tot max 60 seconden – de broccoliroosjes in. Hoe kleiner de roosjes, des te korter de blancheertijd. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd bak je in een hete, droge koekenpan de bacon goudbruin aan. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng nu alle andere ingrediënten met de afgekoelde broccoli.
Voor de dressing meng je de mayo met yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng het maanzaad er nu door. Giet dit over de salade en hussel alles goed door. Garneer nu met verkruimelde bacon en serveer.
Gepubliceerd op 21 november 2018