Broccolisalade met bacon



Het is een van de meest gegeten groentesoorten, broccoli. Broccoli is ook nog eens mega gezond. Maar heel eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met alleen gekookte broccoli. Tijd dus om er iets spannenders mee te maken, waar ook onze dochter blij van zou worden.

Het resultaat is deze salade met (kort gekookte) broccoli, lekker wat frisse appel en een verrassende dressing. Durf jij het aan?

Voor 2 personen als maaltijdsalade of 4 personen als bijgerecht
1 flinke stronk broccoli, in gelijke kleine roosjes
8 plakjes bacon
½ rode ui, dunne ringetjes
135g geraspte wortel
50g pompoenpitten, geroosterd
175g appelblokjes
100g feta, verkruimeld
50g mayonaise
85g yoghurt
1el citroensap
½ el maanzaad

broccolisalade

Salade van broccoli met bacon

Zet een grote pan, gezouten water op en breng dat aan de kook. Blancheer hierin – 30 tot max 60 seconden – de broccoliroosjes in. Hoe kleiner de roosjes, des te korter de blancheertijd. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. In de tussentijd bak je in een hete, droge koekenpan de bacon goudbruin aan. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Meng nu alle andere ingrediënten met de afgekoelde broccoli.

Voor de dressing meng je de mayo met yoghurt en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en meng het maanzaad er nu door. Giet dit over de salade en hussel alles goed door. Garneer nu met verkruimelde bacon en serveer.

Gepubliceerd op 21 november 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.