Tulband met bosbessen en kokos



Ik hou van de tulbandvorm, het ziet er altijd zo feestelijk uit. Zorg alleen altijd dat ‘ie op en top is ingevet, het voorkomt teleurstellingen als je de cake eruit probeert te krijgen. En ja, dat gebeurt mij ook nog steeds.

Maar als hij er dan uitkomt. Oh jeetje. Mooi, de subtiele smaak van kokos in een rijkgevulde bosbessentulband. Heerlijk bij de koffie, maar waarom niet bij een feestelijke weekendbrunch. Go for it!

Bosbessen tulband Smulpaapje

Nodig voor 1 tulband (10 ruime porties)

200g lichte basterdsuiker
2tl kaneel
1tl gember
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 ½ tl bakingsoda
150ml zonnebloemolie
100ml maple syrup
3 eieren
400ml volle yoghurt
2tl vanille extract
35g geraspte kokos
40g kokossnippers
200g bosbessen

Verder nodig: goed ingevette tulbandvorm – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Bosbessentulbandcake met kokos

Meng de suiker met kaneel, gember, bakpoeder, bakingsoda en bloem in een grote kom. In een aparte kom meng je de zonnebloemolie en maple syrup. Kluts hier de eieren in los en doe de yoghurt en maple syrup erbij. Meng nu de droge ingrediënten met een mixer met de natte ingrediënten tot een glad beslag. Niet te lang mixen!

Tulband met bosbessen en kokos

Schep de kokossnippers, geraspte kokos en bosbessen nu door het beslag en giet alles in de ingevette tulbandvorm. Zet in het midden van de oven en bak 50-55 minuten. Hou de cake wel in de gaten. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur van de oven. Met een satéprikker controleer je na 50 minuten of de cake gaar is. Een schone prikker zonder beslag is een gare cake.

Hoe los je een cake uit een tulbandvorm?

Laat goed afkoelen in de vorm, voordat je voorzichtig de randen vrij snijdt. Groot bord of plank tegen de vorm aan en ‘omkiepen en voorzichtig lossen. Laat dan door en door afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 15 oktober 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!