Tulband met bosbessen en kokos



Ik hou van de tulbandvorm, het ziet er altijd zo feestelijk uit. Zorg alleen altijd dat ‘ie op en top is ingevet, het voorkomt teleurstellingen als je de cake eruit probeert te krijgen. En ja, dat gebeurt mij ook nog steeds.

Maar als hij er dan uitkomt. Oh jeetje. Mooi, de subtiele smaak van kokos in een rijkgevulde bosbessentulband. Heerlijk bij de koffie, maar waarom niet bij een feestelijke weekendbrunch. Go for it!

Bosbessen tulband Smulpaapje

Nodig voor 1 tulband (10 ruime porties)

200g lichte basterdsuiker
2tl kaneel
1tl gember
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 ½ tl bakingsoda
150ml zonnebloemolie
100ml maple syrup
3 eieren
400ml volle yoghurt
2tl vanille extract
35g geraspte kokos
40g kokossnippers
200g bosbessen

Verder nodig: goed ingevette tulbandvorm – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Bosbessentulbandcake met kokos

Meng de suiker met kaneel, gember, bakpoeder, bakingsoda en bloem in een grote kom. In een aparte kom meng je de zonnebloemolie en maple syrup. Kluts hier de eieren in los en doe de yoghurt en maple syrup erbij. Meng nu de droge ingrediënten met een mixer met de natte ingrediënten tot een glad beslag. Niet te lang mixen!

Tulband met bosbessen en kokos

Schep de kokossnippers, geraspte kokos en bosbessen nu door het beslag en giet alles in de ingevette tulbandvorm. Zet in het midden van de oven en bak 50-55 minuten. Hou de cake wel in de gaten. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur van de oven. Met een satéprikker controleer je na 50 minuten of de cake gaar is. Een schone prikker zonder beslag is een gare cake.

Hoe los je een cake uit een tulbandvorm?

Laat goed afkoelen in de vorm, voordat je voorzichtig de randen vrij snijdt. Groot bord of plank tegen de vorm aan en ‘omkiepen en voorzichtig lossen. Laat dan door en door afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 15 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.