Tulband met bosbessen en kokos



Ik hou van de tulbandvorm, het ziet er altijd zo feestelijk uit. Zorg alleen altijd dat ‘ie op en top is ingevet, het voorkomt teleurstellingen als je de cake eruit probeert te krijgen. En ja, dat gebeurt mij ook nog steeds.

Maar als hij er dan uitkomt. Oh jeetje. Mooi, de subtiele smaak van kokos in een rijkgevulde bosbessentulband. Heerlijk bij de koffie, maar waarom niet bij een feestelijke weekendbrunch. Go for it!

Bosbessen tulband Smulpaapje

Nodig voor 1 tulband (10 ruime porties)

200g lichte basterdsuiker
2tl kaneel
1tl gember
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 ½ tl bakingsoda
150ml zonnebloemolie
100ml maple syrup
3 eieren
400ml volle yoghurt
2tl vanille extract
35g geraspte kokos
40g kokossnippers
200g bosbessen

Verder nodig: goed ingevette tulbandvorm – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Bosbessentulbandcake met kokos

Meng de suiker met kaneel, gember, bakpoeder, bakingsoda en bloem in een grote kom. In een aparte kom meng je de zonnebloemolie en maple syrup. Kluts hier de eieren in los en doe de yoghurt en maple syrup erbij. Meng nu de droge ingrediënten met een mixer met de natte ingrediënten tot een glad beslag. Niet te lang mixen!

Tulband met bosbessen en kokos

Schep de kokossnippers, geraspte kokos en bosbessen nu door het beslag en giet alles in de ingevette tulbandvorm. Zet in het midden van de oven en bak 50-55 minuten. Hou de cake wel in de gaten. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur van de oven. Met een satéprikker controleer je na 50 minuten of de cake gaar is. Een schone prikker zonder beslag is een gare cake.

Hoe los je een cake uit een tulbandvorm?

Laat goed afkoelen in de vorm, voordat je voorzichtig de randen vrij snijdt. Groot bord of plank tegen de vorm aan en ‘omkiepen en voorzichtig lossen. Laat dan door en door afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 15 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.