Tulband met bosbessen en kokos



Ik hou van de tulbandvorm, het ziet er altijd zo feestelijk uit. Zorg alleen altijd dat ‘ie op en top is ingevet, het voorkomt teleurstellingen als je de cake eruit probeert te krijgen. En ja, dat gebeurt mij ook nog steeds.

Maar als hij er dan uitkomt. Oh jeetje. Mooi, de subtiele smaak van kokos in een rijkgevulde bosbessentulband. Heerlijk bij de koffie, maar waarom niet bij een feestelijke weekendbrunch. Go for it!

Bosbessen tulband Smulpaapje

Nodig voor 1 tulband (10 ruime porties)

200g lichte basterdsuiker
2tl kaneel
1tl gember
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 ½ tl bakingsoda
150ml zonnebloemolie
100ml maple syrup
3 eieren
400ml volle yoghurt
2tl vanille extract
35g geraspte kokos
40g kokossnippers
200g bosbessen

Verder nodig: goed ingevette tulbandvorm – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Bosbessentulbandcake met kokos

Meng de suiker met kaneel, gember, bakpoeder, bakingsoda en bloem in een grote kom. In een aparte kom meng je de zonnebloemolie en maple syrup. Kluts hier de eieren in los en doe de yoghurt en maple syrup erbij. Meng nu de droge ingrediënten met een mixer met de natte ingrediënten tot een glad beslag. Niet te lang mixen!

Tulband met bosbessen en kokos

Schep de kokossnippers, geraspte kokos en bosbessen nu door het beslag en giet alles in de ingevette tulbandvorm. Zet in het midden van de oven en bak 50-55 minuten. Hou de cake wel in de gaten. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur van de oven. Met een satéprikker controleer je na 50 minuten of de cake gaar is. Een schone prikker zonder beslag is een gare cake.

Hoe los je een cake uit een tulbandvorm?

Laat goed afkoelen in de vorm, voordat je voorzichtig de randen vrij snijdt. Groot bord of plank tegen de vorm aan en ‘omkiepen en voorzichtig lossen. Laat dan door en door afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 15 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.