Tulband met bosbessen en kokos



Ik hou van de tulbandvorm, het ziet er altijd zo feestelijk uit. Zorg alleen altijd dat ‘ie op en top is ingevet, het voorkomt teleurstellingen als je de cake eruit probeert te krijgen. En ja, dat gebeurt mij ook nog steeds.

Maar als hij er dan uitkomt. Oh jeetje. Mooi, de subtiele smaak van kokos in een rijkgevulde bosbessentulband. Heerlijk bij de koffie, maar waarom niet bij een feestelijke weekendbrunch. Go for it!

Bosbessen tulband Smulpaapje

Nodig voor 1 tulband (10 ruime porties)

200g lichte basterdsuiker
2tl kaneel
1tl gember
375g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 ½ tl bakingsoda
150ml zonnebloemolie
100ml maple syrup
3 eieren
400ml volle yoghurt
2tl vanille extract
35g geraspte kokos
40g kokossnippers
200g bosbessen

Verder nodig: goed ingevette tulbandvorm – oven voorverwarmen 180C (hetelucht)

Bosbessentulbandcake met kokos

Meng de suiker met kaneel, gember, bakpoeder, bakingsoda en bloem in een grote kom. In een aparte kom meng je de zonnebloemolie en maple syrup. Kluts hier de eieren in los en doe de yoghurt en maple syrup erbij. Meng nu de droge ingrediënten met een mixer met de natte ingrediënten tot een glad beslag. Niet te lang mixen!

Tulband met bosbessen en kokos

Schep de kokossnippers, geraspte kokos en bosbessen nu door het beslag en giet alles in de ingevette tulbandvorm. Zet in het midden van de oven en bak 50-55 minuten. Hou de cake wel in de gaten. Gaat het te hard, verlaag dan de temperatuur van de oven. Met een satéprikker controleer je na 50 minuten of de cake gaar is. Een schone prikker zonder beslag is een gare cake.

Hoe los je een cake uit een tulbandvorm?

Laat goed afkoelen in de vorm, voordat je voorzichtig de randen vrij snijdt. Groot bord of plank tegen de vorm aan en ‘omkiepen en voorzichtig lossen. Laat dan door en door afkoelen en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Vers het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 15 oktober 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.