Borrelhapjes voor de feestdagen – 3 versies



Deze borrelhapjes zijn eigenlijk altijd lekker. Of je ze nu maakt met Kerst, serveert tijdens Oud & Nieuw of gewoon op een zaterdagmiddag/avond. Drie soorten super simpele, maar oh zo smakelijke borrelhapjes. Serveer ze allemaal tegelijk, of kies er je favoriet uit. Welke je ook kiest, geniet ervan!

Borrelhapjes feestdagen Smulpaapje

Feestelijke borrelhapjes

Borrelhapje 1 – Kakifruit met Italiaanse rauwe ham & kaas – 10 stuks

1 kakifruit – in 10 partjes gesneden
10 blaadjes verse basilicum
zwarte peper en zeezout
provolone kaas, in 10 dunne reepjes
5 plakjes Prosciutto (Italiaanse rauwe ham), gehalveerd
drupje extra vierge olijfolie

Snijd de kakifruit in partjes, leg op ieder partje een stukje kaas en basilicumblaadje. Klein beetje zout & peper erover. Wikkel dan in de rauwe ham, leg op een mooi schaaltje en druppel er -vlak voor het serveren – een klein beetje olie over. Dit recept verdubbel je heel gemakkelijk.

Kakifruit borrelhapje kerst Smulpaapje

Borrelhapje 2 – Bacon & honing worstjes – 15 stuks

5 chipolataworstjes, in drie stukjes gesneden
5 plakjes bacon, gehalveerd
2 takjes verse rozemarijn
zwarte peper
½ el honing

Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht) – ovenschaal

Wikkel de stukjes chipolata in de plakjes bacon, peper erover en met z’n allen in een schaal. Leg de takjes rozemarijn ertussen en druppel de honing erover heen. Bak ze in de voorverwarmde oven, tot de bacon goudbruin en knapperig is. Serveer warm of koud (de rozemarijn mag je weghalen, of ter versiering laten liggen)

Chipolatas kerst smulpaapje

Roggebrood & pastrami – 8 stuks

4 sneetjes Fries Roggebrood
1 ½ el mayonaise
1tl Zaanse mosterd
cornichon augurkjes, in dunne plakjes
4 plakjes pastrami, in reepjes
gemalen verse peper

Optioneel: koekjessteker in de vorm van een ster

Steek sterretjes uit het roggebrood, ik haalde er 2 per sneetje uit. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in vierkantjes snijden, dan heb je wel iets meer pastrami nodig. Meng de mayo met de mosterd en doe een klein beetje hiervan op het roggebrood. Rol de pastrami op en leg die erop. Garneer met cornichon en een beetje zwarte peper.

Pastrami en roggebrood borrelhapje

 

Gepubliceerd op 6 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!