Borrelhapjes voor de feestdagen – 3 versies

Deze borrelhapjes zijn eigenlijk altijd lekker. Of je ze nu maakt met Kerst, serveert tijdens Oud & Nieuw of gewoon op een zaterdagmiddag/avond. Drie soorten super simpele, maar oh zo smakelijke borrelhapjes. Serveer ze allemaal tegelijk, of kies er je favoriet uit. Welke je ook kiest, geniet ervan!
Feestelijke borrelhapjes
Borrelhapje 1 – Kakifruit met Italiaanse rauwe ham & kaas – 10 stuks
1 kakifruit – in 10 partjes gesneden
10 blaadjes verse basilicum
zwarte peper en zeezout
provolone kaas, in 10 dunne reepjes
5 plakjes Prosciutto (Italiaanse rauwe ham), gehalveerd
drupje extra vierge olijfolie
Snijd de kakifruit in partjes, leg op ieder partje een stukje kaas en basilicumblaadje. Klein beetje zout & peper erover. Wikkel dan in de rauwe ham, leg op een mooi schaaltje en druppel er -vlak voor het serveren – een klein beetje olie over. Dit recept verdubbel je heel gemakkelijk.
Borrelhapje 2 – Bacon & honing worstjes – 15 stuks
5 chipolataworstjes, in drie stukjes gesneden
5 plakjes bacon, gehalveerd
2 takjes verse rozemarijn
zwarte peper
½ el honing
Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht) – ovenschaal
Wikkel de stukjes chipolata in de plakjes bacon, peper erover en met z’n allen in een schaal. Leg de takjes rozemarijn ertussen en druppel de honing erover heen. Bak ze in de voorverwarmde oven, tot de bacon goudbruin en knapperig is. Serveer warm of koud (de rozemarijn mag je weghalen, of ter versiering laten liggen)
Roggebrood & pastrami – 8 stuks
4 sneetjes Fries Roggebrood
1 ½ el mayonaise
1tl Zaanse mosterd
cornichon augurkjes, in dunne plakjes
4 plakjes pastrami, in reepjes
gemalen verse peper
Optioneel: koekjessteker in de vorm van een ster
Steek sterretjes uit het roggebrood, ik haalde er 2 per sneetje uit. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in vierkantjes snijden, dan heb je wel iets meer pastrami nodig. Meng de mayo met de mosterd en doe een klein beetje hiervan op het roggebrood. Rol de pastrami op en leg die erop. Garneer met cornichon en een beetje zwarte peper.
Gepubliceerd op 6 december 2017