Borrelhapjes voor de feestdagen – 3 versies



Deze borrelhapjes zijn eigenlijk altijd lekker. Of je ze nu maakt met Kerst, serveert tijdens Oud & Nieuw of gewoon op een zaterdagmiddag/avond. Drie soorten super simpele, maar oh zo smakelijke borrelhapjes. Serveer ze allemaal tegelijk, of kies er je favoriet uit. Welke je ook kiest, geniet ervan!

Borrelhapjes feestdagen Smulpaapje

Feestelijke borrelhapjes

Borrelhapje 1 – Kakifruit met Italiaanse rauwe ham & kaas – 10 stuks

1 kakifruit – in 10 partjes gesneden
10 blaadjes verse basilicum
zwarte peper en zeezout
provolone kaas, in 10 dunne reepjes
5 plakjes Prosciutto (Italiaanse rauwe ham), gehalveerd
drupje extra vierge olijfolie

Snijd de kakifruit in partjes, leg op ieder partje een stukje kaas en basilicumblaadje. Klein beetje zout & peper erover. Wikkel dan in de rauwe ham, leg op een mooi schaaltje en druppel er -vlak voor het serveren – een klein beetje olie over. Dit recept verdubbel je heel gemakkelijk.

Kakifruit borrelhapje kerst Smulpaapje

Borrelhapje 2 – Bacon & honing worstjes – 15 stuks

5 chipolataworstjes, in drie stukjes gesneden
5 plakjes bacon, gehalveerd
2 takjes verse rozemarijn
zwarte peper
½ el honing

Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht) – ovenschaal

Wikkel de stukjes chipolata in de plakjes bacon, peper erover en met z’n allen in een schaal. Leg de takjes rozemarijn ertussen en druppel de honing erover heen. Bak ze in de voorverwarmde oven, tot de bacon goudbruin en knapperig is. Serveer warm of koud (de rozemarijn mag je weghalen, of ter versiering laten liggen)

Chipolatas kerst smulpaapje

Roggebrood & pastrami – 8 stuks

4 sneetjes Fries Roggebrood
1 ½ el mayonaise
1tl Zaanse mosterd
cornichon augurkjes, in dunne plakjes
4 plakjes pastrami, in reepjes
gemalen verse peper

Optioneel: koekjessteker in de vorm van een ster

Steek sterretjes uit het roggebrood, ik haalde er 2 per sneetje uit. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon in vierkantjes snijden, dan heb je wel iets meer pastrami nodig. Meng de mayo met de mosterd en doe een klein beetje hiervan op het roggebrood. Rol de pastrami op en leg die erop. Garneer met cornichon en een beetje zwarte peper.

Pastrami en roggebrood borrelhapje

 

Gepubliceerd op 6 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.