Borrelboter met sojasaus & tahin



Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!

De inspiratie voor deze borrelboter kwam door een restaurantbezoek aan de Koekop in Leiden (het restaurant bestaat helaas niet meer)  waar ze dit bij hun brood serveerde. Een wonderlijke combinatie wellicht, maar hij werkt geweldig!

Ik ging er thuis mee aan de slag, zonder precies te weten hoe de samenstelling van de ingrediënten was, en het resultaat bleek net zo lekker. En zó ontzettend makkelijk om te maken.

Gebruik de lekkerste sojasaus die er is, dat maakt echt álle verschil. Serveer bij de borrel, in plaats van kruidenboter of start er een mooie maaltijd mee.

Het recept verscheen ook in Borreltijd en is een van de meest gemaakte recepten eruit. Maak maar, dan snap je wel waarom..

Voor 2 kleine bakjes borrelboter

25g Tomasu sojasaus (verkrijgbaar oa via Foodelicious)
50g Tahini (Souq, via Albert Heijn)
150g ongezouten roomboter

Voor erbij: het lekkerste brood dat je kunt vinden

borrelboter Borreltijd

Borrelboter met sojasaus & tahin

Smelt de boter 40 seconde op vol vermogen in de magnetron, hij is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is prima. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even, zodat je waar nodig de smaken nog kunt bijstellen. Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Inmiddels maak ik deze borrelboter ook regelmatig door de boter eerst in een mixer goed te kloppen, zodat ‘ie luchtig wordt. Daarna voeg ik dan, beetje bij beetje, de rest van de ingrediënten toe.

Je kunt deze borrelboter ook heel goed in een vegan versie maken door plantaardige boter te gebruiken.

Gepubliceerd op 18 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.