Borrelboter met sojasaus & tahin



Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!

De inspiratie voor deze borrelboter kwam door een restaurantbezoek aan de Koekop in Leiden (het restaurant bestaat helaas niet meer)  waar ze dit bij hun brood serveerde. Een wonderlijke combinatie wellicht, maar hij werkt geweldig!

Ik ging er thuis mee aan de slag, zonder precies te weten hoe de samenstelling van de ingrediënten was, en het resultaat bleek net zo lekker. En zó ontzettend makkelijk om te maken.

Gebruik de lekkerste sojasaus die er is, dat maakt echt álle verschil. Serveer bij de borrel, in plaats van kruidenboter of start er een mooie maaltijd mee.

Het recept verscheen ook in Borreltijd en is een van de meest gemaakte recepten eruit. Maak maar, dan snap je wel waarom..

Voor 2 kleine bakjes borrelboter

25g Tomasu sojasaus (verkrijgbaar oa via Foodelicious)
50g Tahini (Souq, via Albert Heijn)
150g ongezouten roomboter

Voor erbij: het lekkerste brood dat je kunt vinden

borrelboter Borreltijd

Borrelboter met sojasaus & tahin

Smelt de boter 40 seconde op vol vermogen in de magnetron, hij is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is prima. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even, zodat je waar nodig de smaken nog kunt bijstellen. Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Inmiddels maak ik deze borrelboter ook regelmatig door de boter eerst in een mixer goed te kloppen, zodat ‘ie luchtig wordt. Daarna voeg ik dan, beetje bij beetje, de rest van de ingrediënten toe.

Je kunt deze borrelboter ook heel goed in een vegan versie maken door plantaardige boter te gebruiken.

Gepubliceerd op 18 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 december 2021
Sinterklaas tijdens Corona
 
Top 5 favoriete Sinterklaasrecepten

Want Sinterklaas zonder iets lekkers is toch niet echt een heerlijk avondje. Dus mijn 5 favoriete Sinterklaasrecepten voor je op een rijtje!
2 december 2021
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
27 november 2021
zelf erwtensoep maken
 
Weekmenu 2021 – week 48

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken. Gelukkig is het weekmenu er gewoon iedere week. Vol met makkelijke maaltijden.
24 november 2021
albondigas uit Wereldwijd Borreltijd
 
Albondigas uit Wereldwijd Borreltijd

Een van mijn favoriete borrelhapjes uit Wereldwijd Borreltijd is zonder twijfel de albondigas. Deze Spaanse gehaktballetjes zijn áltijd een hit!
22 november 2021
Kerstborrelkrans
 
Hartige Kerstborrelkrans

Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.
22 november 2021
Griekse kip en rijst uit de oven
 
Griekse kip & rijst uit de oven

Gemarineerde kip op Griekse wijze. In de oven gegaarde geurige rijst. Een heerlijke maaltijd voor wie van kip en rijst houdt, maar dan nét even anders.