Borrelboter met sojasaus & tahin



Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!

De inspiratie voor deze borrelboter kwam door een restaurantbezoek aan de Koekop in Leiden (het restaurant bestaat helaas niet meer)  waar ze dit bij hun brood serveerde. Een wonderlijke combinatie wellicht, maar hij werkt geweldig!

Ik ging er thuis mee aan de slag, zonder precies te weten hoe de samenstelling van de ingrediënten was, en het resultaat bleek net zo lekker. En zó ontzettend makkelijk om te maken.

Gebruik de lekkerste sojasaus die er is, dat maakt echt álle verschil. Serveer bij de borrel, in plaats van kruidenboter of start er een mooie maaltijd mee.

Het recept verscheen ook in Borreltijd en is een van de meest gemaakte recepten eruit. Maak maar, dan snap je wel waarom..

Voor 2 kleine bakjes borrelboter

25g Tomasu sojasaus (verkrijgbaar oa via Foodelicious)
50g Tahini (Souq, via Albert Heijn)
150g ongezouten roomboter

Voor erbij: het lekkerste brood dat je kunt vinden

borrelboter Borreltijd

Borrelboter met sojasaus & tahin

Smelt de boter 40 seconde op vol vermogen in de magnetron, hij is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is prima. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even, zodat je waar nodig de smaken nog kunt bijstellen. Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Inmiddels maak ik deze borrelboter ook regelmatig door de boter eerst in een mixer goed te kloppen, zodat ‘ie luchtig wordt. Daarna voeg ik dan, beetje bij beetje, de rest van de ingrediënten toe.

Je kunt deze borrelboter ook heel goed in een vegan versie maken door plantaardige boter te gebruiken.

Gepubliceerd op 18 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.