Borrelboter met sojasaus & tahin



Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!

De inspiratie voor deze borrelboter kwam door een restaurantbezoek aan de Koekop in Leiden (het restaurant bestaat helaas niet meer)  waar ze dit bij hun brood serveerde. Een wonderlijke combinatie wellicht, maar hij werkt geweldig!

Ik ging er thuis mee aan de slag, zonder precies te weten hoe de samenstelling van de ingrediënten was, en het resultaat bleek net zo lekker. En zó ontzettend makkelijk om te maken.

Gebruik de lekkerste sojasaus die er is, dat maakt echt álle verschil. Serveer bij de borrel, in plaats van kruidenboter of start er een mooie maaltijd mee.

Het recept verscheen ook in Borreltijd en is een van de meest gemaakte recepten eruit. Maak maar, dan snap je wel waarom..

Voor 2 kleine bakjes borrelboter

25g Tomasu sojasaus (verkrijgbaar oa via Foodelicious)
50g Tahini (Souq, via Albert Heijn)
150g ongezouten roomboter

Voor erbij: het lekkerste brood dat je kunt vinden

borrelboter Borreltijd

Borrelboter met sojasaus & tahin

Smelt de boter 40 seconde op vol vermogen in de magnetron, hij is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is prima. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even, zodat je waar nodig de smaken nog kunt bijstellen. Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Inmiddels maak ik deze borrelboter ook regelmatig door de boter eerst in een mixer goed te kloppen, zodat ‘ie luchtig wordt. Daarna voeg ik dan, beetje bij beetje, de rest van de ingrediënten toe.

Je kunt deze borrelboter ook heel goed in een vegan versie maken door plantaardige boter te gebruiken.

Gepubliceerd op 18 juni 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.