Borrelboter met sojasaus & tahin



Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!

De inspiratie voor deze borrelboter kwam door een restaurantbezoek aan de Koekop in Leiden (het restaurant bestaat helaas niet meer)  waar ze dit bij hun brood serveerde. Een wonderlijke combinatie wellicht, maar hij werkt geweldig!

Ik ging er thuis mee aan de slag, zonder precies te weten hoe de samenstelling van de ingrediënten was, en het resultaat bleek net zo lekker. En zó ontzettend makkelijk om te maken.

Gebruik de lekkerste sojasaus die er is, dat maakt echt álle verschil. Serveer bij de borrel, in plaats van kruidenboter of start er een mooie maaltijd mee.

Het recept verscheen ook in Borreltijd en is een van de meest gemaakte recepten eruit. Maak maar, dan snap je wel waarom..

Voor 2 kleine bakjes borrelboter

25g Tomasu sojasaus (verkrijgbaar oa via Foodelicious)
50g Tahini (Souq, via Albert Heijn)
150g ongezouten roomboter

Voor erbij: het lekkerste brood dat je kunt vinden

borrelboter Borreltijd

Borrelboter met sojasaus & tahin

Smelt de boter 40 seconde op vol vermogen in de magnetron, hij is dan nog niet helemaal gesmolten maar dat is prima. Doe de sojasaus en tahin erbij en roer met een kleine garde tot een gelijkmatig geheel. Proef even, zodat je waar nodig de smaken nog kunt bijstellen. Giet in kleine bakjes en zet tot gebruik in de koelkast. Haal ruim voor gebruik eruit, zodat de boter lekker op kamertemperatuur kan komen.

Inmiddels maak ik deze borrelboter ook regelmatig door de boter eerst in een mixer goed te kloppen, zodat ‘ie luchtig wordt. Daarna voeg ik dan, beetje bij beetje, de rest van de ingrediënten toe.

Je kunt deze borrelboter ook heel goed in een vegan versie maken door plantaardige boter te gebruiken.

Gepubliceerd op 18 juni 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!