Börek met spinazie & feta



Het is een van de lievelingssnacks van onze dochter, dus deze mag zeker niet ontbreken als we met elkaar borrelen. Je kunt börek op heel veel manier maken, ik koos voor een vulling met groente. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om ‘niet te frituren maar in de oven te bakken.

Zorg wel dat je de rolletjes heel zorgvuldig dichtrolt, omdat anders de vulling de neiging heeft om te ontsnappen. Dit is hoe je ze maakt!

Kerstborrelhapje_borek_Smulpaapje

Voor ongeveer 20 börek

1 pak filodeeg, ontdooid (Duca)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
klein beetje olie om in te bakken
400g verse spinazie
200g feta (Dodoni)
zout en pper
sesam- en/of maanzaad
1el zonnebloemolie

verder nodig: bakplaat met bakpapier – invetkwastje – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Börek als borrelhapje

Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, een minuut of vijf. Voeg dan de spinazie toe en laat die, beetje bij beetje, slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat daarna helemaal afkoelen en knijp dan alle vocht met je handen eruit. Snijd nu nog fijner en meng met de verkruimelde feta.

Börek met spinazie en feta

Halveer een vel filodeeg en doe daar een pluk van je spinazie/fetamengsel op in de breedte van het deeg. Rol dit nu als een sigaar op, maar zorg dat je de zijkanten naar binnenvouwt zodat straks bij het bakken de vulling niet kan ontsnappen. Doe ook niet teveel spinazie erin, want dan knapt je börek mogelijk tijdens het bakken.

Kerstborrelen met Smulpaapje

Leg als je gerolde börek op de bakplaat en kwast ze in met wat olie. Bestrooi, indien gewenst, met sesam- en/of maanzaad. Bak nu af in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Loopt er nou toch vulling uit je börek tijdens het bakken, of barst de bovenkant dan is dat nog steeds geen ramp. Als je ze na het bakken uit de oven haalt en iets laat afkoelen kun je ze daarna heel goed terug in vorm duwen met je handen.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.