Börek met spinazie & feta



Het is een van de lievelingssnacks van onze dochter, dus deze mag zeker niet ontbreken als we met elkaar borrelen. Je kunt börek op heel veel manier maken, ik koos voor een vulling met groente. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om ‘niet te frituren maar in de oven te bakken.

Zorg wel dat je de rolletjes heel zorgvuldig dichtrolt, omdat anders de vulling de neiging heeft om te ontsnappen. Dit is hoe je ze maakt!

Kerstborrelhapje_borek_Smulpaapje

Voor ongeveer 20 börek

1 pak filodeeg, ontdooid (Duca)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
klein beetje olie om in te bakken
400g verse spinazie
200g feta (Dodoni)
zout en pper
sesam- en/of maanzaad
1el zonnebloemolie

verder nodig: bakplaat met bakpapier – invetkwastje – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Börek als borrelhapje

Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, een minuut of vijf. Voeg dan de spinazie toe en laat die, beetje bij beetje, slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat daarna helemaal afkoelen en knijp dan alle vocht met je handen eruit. Snijd nu nog fijner en meng met de verkruimelde feta.

Börek met spinazie en feta

Halveer een vel filodeeg en doe daar een pluk van je spinazie/fetamengsel op in de breedte van het deeg. Rol dit nu als een sigaar op, maar zorg dat je de zijkanten naar binnenvouwt zodat straks bij het bakken de vulling niet kan ontsnappen. Doe ook niet teveel spinazie erin, want dan knapt je börek mogelijk tijdens het bakken.

Kerstborrelen met Smulpaapje

Leg als je gerolde börek op de bakplaat en kwast ze in met wat olie. Bestrooi, indien gewenst, met sesam- en/of maanzaad. Bak nu af in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Loopt er nou toch vulling uit je börek tijdens het bakken, of barst de bovenkant dan is dat nog steeds geen ramp. Als je ze na het bakken uit de oven haalt en iets laat afkoelen kun je ze daarna heel goed terug in vorm duwen met je handen.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.