Börek met spinazie & feta



Het is een van de lievelingssnacks van onze dochter, dus deze mag zeker niet ontbreken als we met elkaar borrelen. Je kunt börek op heel veel manier maken, ik koos voor een vulling met groente. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om ‘niet te frituren maar in de oven te bakken.

Zorg wel dat je de rolletjes heel zorgvuldig dichtrolt, omdat anders de vulling de neiging heeft om te ontsnappen. Dit is hoe je ze maakt!

Kerstborrelhapje_borek_Smulpaapje

Voor ongeveer 20 börek

1 pak filodeeg, ontdooid (Duca)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gehakt
klein beetje olie om in te bakken
400g verse spinazie
200g feta (Dodoni)
zout en pper
sesam- en/of maanzaad
1el zonnebloemolie

verder nodig: bakplaat met bakpapier – invetkwastje – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Börek als borrelhapje

Fruit de ui en knoflook aan in een klein beetje olijfolie, een minuut of vijf. Voeg dan de spinazie toe en laat die, beetje bij beetje, slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat daarna helemaal afkoelen en knijp dan alle vocht met je handen eruit. Snijd nu nog fijner en meng met de verkruimelde feta.

Börek met spinazie en feta

Halveer een vel filodeeg en doe daar een pluk van je spinazie/fetamengsel op in de breedte van het deeg. Rol dit nu als een sigaar op, maar zorg dat je de zijkanten naar binnenvouwt zodat straks bij het bakken de vulling niet kan ontsnappen. Doe ook niet teveel spinazie erin, want dan knapt je börek mogelijk tijdens het bakken.

Kerstborrelen met Smulpaapje

Leg als je gerolde börek op de bakplaat en kwast ze in met wat olie. Bestrooi, indien gewenst, met sesam- en/of maanzaad. Bak nu af in de voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

Loopt er nou toch vulling uit je börek tijdens het bakken, of barst de bovenkant dan is dat nog steeds geen ramp. Als je ze na het bakken uit de oven haalt en iets laat afkoelen kun je ze daarna heel goed terug in vorm duwen met je handen.

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!