Bokkenpootjes



Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

In het Volkskrant magazine van afgelopen weekend zag ik een recept voor bokkenpootjes van Yvette van Boven voor de klassieke versie. Maar omdat ik nog ruby chocolade in huis had besloot ik er een eigentijdse versie van te maken. Het resultaat was héérlijk!

Voor ongeveer 20-24 koekjes (klein formaat)
3 eiwitten
125g fijne suiker
100g amandelmeel
25g bloem
50g amandelschaafsel
100g Ruby chocolade
2-4 el aardbeienjam

Verder nodig: spuitzak met glad mondje – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd + 10 afwerking

Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

Klop met een mixer de eiwitten tot stijve pieken, en terwijl je klopt gaat er beetje bij beetje de suiker bij. Iedere keer tot het helemaal is opgenomen. Meng in een kom het amandelmeel en de bloem en spatel dat door je stijfgeslagen eiwit. Doe dit alles in een spuitzak

Bokkenpootjes recept

Spuit nu, op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier, rechte koekjes van ongeveer 5-8 cm lang. Zo gelijkmatig mogelijk. Houd wat ruimte tussen de koekjes. Als je ze hebt gespoten verkruimel je over de bovenkant wat amandelschaafsel. Bak ze nu ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf erbij, want ovens verschillen dus misschien hebben ze korter of juist iets langer nodig. Je wilt niet te gekleurde koekjes namelijk.

Ruby chocolade

In de tussentijd smelt je de chocola au bain-marie. Haal de bakplaat uit de oven en met een taartschep haal je voorzichtig de koekjes van het bakpapier. Laat ze op een rooster even afkoelen. Doe dan op één helft een dunne laag jam en leg er een tweede koekje tegen aan. De uiteinden doop je in de gesmolten chocola. Laat goed uitdruppen, want je wilt niet een te dikke laag. Leg terug op het rooster en laat de chocolade helemaal hard worden.

Dit zijn geen bewaarkoekjes, dus je hebt een prima excuus voor een grote pot thee en volop genieten van je zelfgebakken bokkenpootjes!

Gepubliceerd op 26 mei 2020


4 reacties

  1. Gerdine Veldstra schreef:

    Bokkenpootjes met ruby chocolade heb ik voor Valentijnsdag gemaakt. Met witte chocoladeganache ertussen. Ook een heerlijke combi😃

  2. Charlotte schreef:

    Oh oh wat ontzettend lekker!! Zal ik dan toch nog een keertje “zondigen” en dit recept maken… ? Ziet er heel goed uit en smaakt vast hemels 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.