Bokkenpootjes

Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien
In het Volkskrant magazine van afgelopen weekend zag ik een recept voor bokkenpootjes van Yvette van Boven voor de klassieke versie. Maar omdat ik nog ruby chocolade in huis had besloot ik er een eigentijdse versie van te maken. Het resultaat was héérlijk!
Voor ongeveer 20-24 koekjes (klein formaat)
3 eiwitten
125g fijne suiker
100g amandelmeel
25g bloem
50g amandelschaafsel
100g Ruby chocolade
2-4 el aardbeienjam
Verder nodig: spuitzak met glad mondje – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd + 10 afwerking
Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien
Klop met een mixer de eiwitten tot stijve pieken, en terwijl je klopt gaat er beetje bij beetje de suiker bij. Iedere keer tot het helemaal is opgenomen. Meng in een kom het amandelmeel en de bloem en spatel dat door je stijfgeslagen eiwit. Doe dit alles in een spuitzak
Bokkenpootjes recept
Spuit nu, op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier, rechte koekjes van ongeveer 5-8 cm lang. Zo gelijkmatig mogelijk. Houd wat ruimte tussen de koekjes. Als je ze hebt gespoten verkruimel je over de bovenkant wat amandelschaafsel. Bak ze nu ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf erbij, want ovens verschillen dus misschien hebben ze korter of juist iets langer nodig. Je wilt niet te gekleurde koekjes namelijk.
Ruby chocolade
In de tussentijd smelt je de chocola au bain-marie. Haal de bakplaat uit de oven en met een taartschep haal je voorzichtig de koekjes van het bakpapier. Laat ze op een rooster even afkoelen. Doe dan op één helft een dunne laag jam en leg er een tweede koekje tegen aan. De uiteinden doop je in de gesmolten chocola. Laat goed uitdruppen, want je wilt niet een te dikke laag. Leg terug op het rooster en laat de chocolade helemaal hard worden.
Dit zijn geen bewaarkoekjes, dus je hebt een prima excuus voor een grote pot thee en volop genieten van je zelfgebakken bokkenpootjes!
Gepubliceerd op 26 mei 2020
4 reacties
Bokkenpootjes met ruby chocolade heb ik voor Valentijnsdag gemaakt. Met witte chocoladeganache ertussen. Ook een heerlijke combi😃
oooh dat klinkt ook goed zeg!
Oh oh wat ontzettend lekker!! Zal ik dan toch nog een keertje “zondigen” en dit recept maken… ? Ziet er heel goed uit en smaakt vast hemels 😀
gewoon doen Charlotte 😉 Go for it!