Bokkenpootjes



Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

In het Volkskrant magazine van afgelopen weekend zag ik een recept voor bokkenpootjes van Yvette van Boven voor de klassieke versie. Maar omdat ik nog ruby chocolade in huis had besloot ik er een eigentijdse versie van te maken. Het resultaat was héérlijk!

Voor ongeveer 20-24 koekjes (klein formaat)
3 eiwitten
125g fijne suiker
100g amandelmeel
25g bloem
50g amandelschaafsel
100g Ruby chocolade
2-4 el aardbeienjam

Verder nodig: spuitzak met glad mondje – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd + 10 afwerking

Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

Klop met een mixer de eiwitten tot stijve pieken, en terwijl je klopt gaat er beetje bij beetje de suiker bij. Iedere keer tot het helemaal is opgenomen. Meng in een kom het amandelmeel en de bloem en spatel dat door je stijfgeslagen eiwit. Doe dit alles in een spuitzak

Bokkenpootjes recept

Spuit nu, op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier, rechte koekjes van ongeveer 5-8 cm lang. Zo gelijkmatig mogelijk. Houd wat ruimte tussen de koekjes. Als je ze hebt gespoten verkruimel je over de bovenkant wat amandelschaafsel. Bak ze nu ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf erbij, want ovens verschillen dus misschien hebben ze korter of juist iets langer nodig. Je wilt niet te gekleurde koekjes namelijk.

Ruby chocolade

In de tussentijd smelt je de chocola au bain-marie. Haal de bakplaat uit de oven en met een taartschep haal je voorzichtig de koekjes van het bakpapier. Laat ze op een rooster even afkoelen. Doe dan op één helft een dunne laag jam en leg er een tweede koekje tegen aan. De uiteinden doop je in de gesmolten chocola. Laat goed uitdruppen, want je wilt niet een te dikke laag. Leg terug op het rooster en laat de chocolade helemaal hard worden.

Dit zijn geen bewaarkoekjes, dus je hebt een prima excuus voor een grote pot thee en volop genieten van je zelfgebakken bokkenpootjes!

Gepubliceerd op 26 mei 2020


4 reacties

  1. Gerdine Veldstra schreef:

    Bokkenpootjes met ruby chocolade heb ik voor Valentijnsdag gemaakt. Met witte chocoladeganache ertussen. Ook een heerlijke combi😃

  2. Charlotte schreef:

    Oh oh wat ontzettend lekker!! Zal ik dan toch nog een keertje “zondigen” en dit recept maken… ? Ziet er heel goed uit en smaakt vast hemels 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Deze pasta met zalm en spinazie maakt van een doordeweekse maaltijd een feestje. Zó lekker, zó gemaakt