Bokkenpootjes



Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

In het Volkskrant magazine van afgelopen weekend zag ik een recept voor bokkenpootjes van Yvette van Boven voor de klassieke versie. Maar omdat ik nog ruby chocolade in huis had besloot ik er een eigentijdse versie van te maken. Het resultaat was héérlijk!

Voor ongeveer 20-24 koekjes (klein formaat)
3 eiwitten
125g fijne suiker
100g amandelmeel
25g bloem
50g amandelschaafsel
100g Ruby chocolade
2-4 el aardbeienjam

Verder nodig: spuitzak met glad mondje – oven voorverwarmen op 170C (hetelucht)
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten oventijd + 10 afwerking

Bokkenpootjes met ruby chocola en aardbeien

Klop met een mixer de eiwitten tot stijve pieken, en terwijl je klopt gaat er beetje bij beetje de suiker bij. Iedere keer tot het helemaal is opgenomen. Meng in een kom het amandelmeel en de bloem en spatel dat door je stijfgeslagen eiwit. Doe dit alles in een spuitzak

Bokkenpootjes recept

Spuit nu, op een bakblik dat je hebt voorzien van bakpapier, rechte koekjes van ongeveer 5-8 cm lang. Zo gelijkmatig mogelijk. Houd wat ruimte tussen de koekjes. Als je ze hebt gespoten verkruimel je over de bovenkant wat amandelschaafsel. Bak ze nu ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Maar blijf erbij, want ovens verschillen dus misschien hebben ze korter of juist iets langer nodig. Je wilt niet te gekleurde koekjes namelijk.

Ruby chocolade

In de tussentijd smelt je de chocola au bain-marie. Haal de bakplaat uit de oven en met een taartschep haal je voorzichtig de koekjes van het bakpapier. Laat ze op een rooster even afkoelen. Doe dan op één helft een dunne laag jam en leg er een tweede koekje tegen aan. De uiteinden doop je in de gesmolten chocola. Laat goed uitdruppen, want je wilt niet een te dikke laag. Leg terug op het rooster en laat de chocolade helemaal hard worden.

Dit zijn geen bewaarkoekjes, dus je hebt een prima excuus voor een grote pot thee en volop genieten van je zelfgebakken bokkenpootjes!

Gepubliceerd op 26 mei 2020


4 reacties

  1. Gerdine Veldstra schreef:

    Bokkenpootjes met ruby chocolade heb ik voor Valentijnsdag gemaakt. Met witte chocoladeganache ertussen. Ook een heerlijke combi?

  2. Charlotte schreef:

    Oh oh wat ontzettend lekker!! Zal ik dan toch nog een keertje “zondigen” en dit recept maken… ? Ziet er heel goed uit en smaakt vast hemels 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.