Boekweit granola met noten & zaden

Ook dit is een recept dat – net als het bananabread met kokosmeel – ontstond na mijn ‘Eerste Hulp bij VoorraadMonsters’ oproep op de Facebookpagina van Smulpaapje.
Monique had nog een zak boekweitgranen in haar voorraadkast liggen, maar geen idee wat er mee te maken. Laat het nou de perfecte basis zijn voor een super simpel te maken, maar oh zo lekkere granola!
Voor een grote pot vol
350g boekweitgranen
1tl kaneel
1tl gemberpoeder
75g appelmoes
25g pindakaas
2el maple syrup
50g cranberries
25g sesamzaad
35g pistachenootjes, gehakt
25g kokossnippers
50g hazelnoten, gehakt
Verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat voorzien van bakpapier – luchtdicht blik/trommel
Boekweit granola maak je zo
Meng de appelmoes met de pindakaas, maple syrup, kaneel en gember in een grote kom. Doe hier de boekweitgranen bij en meng alles goed door. Doe er tot slot de cranberries, sesam, pistache, kokos en hazelnoten bij en meng nog een keer. Spreid gelijkmatig uit op de bakplaat.
Granola gemaakt van boekweit
Bak de granola 20-30, tot goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer door, zodat alles mooi gelijkmatig bakt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola daar op afkoelen. Doe alles, als het is afgekoeld is, in een luchtdicht blik. Op deze manier kun je het prima een tijdje bewaren.
Gepubliceerd op 22 juni 2017