Boekweit granola met noten & zaden



Ook dit is een recept dat – net als het bananabread met kokosmeel – ontstond na mijn ‘Eerste Hulp bij VoorraadMonsters’ oproep op de Facebookpagina van Smulpaapje.

Monique had nog een zak boekweitgranen in haar voorraadkast liggen, maar geen idee wat er mee te maken. Laat het nou de perfecte basis zijn voor een super simpel te maken, maar oh zo lekkere granola!

boekweit granola

Voor een grote pot vol

350g boekweitgranen
1tl kaneel
1tl gemberpoeder
75g appelmoes
25g pindakaas
2el maple syrup
50g cranberries
25g sesamzaad
35g pistachenootjes, gehakt
25g kokossnippers
50g hazelnoten, gehakt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 170C – bakplaat voorzien van bakpapier – luchtdicht blik/trommel

Boekweit granola maak je zo

Meng de appelmoes met de pindakaas, maple syrup, kaneel en gember in een grote kom. Doe hier de boekweitgranen bij en meng alles goed door. Doe er tot slot de cranberries, sesam, pistache, kokos en hazelnoten bij en meng nog een keer. Spreid gelijkmatig uit op de bakplaat.

Granola gemaakt van boekweit

Bak de granola 20-30, tot goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer door, zodat alles mooi gelijkmatig bakt. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola daar op afkoelen. Doe alles, als het is afgekoeld is, in een luchtdicht blik. Op deze manier kun je het prima een tijdje bewaren.

Gepubliceerd op 22 juni 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!