Bloemkool & kokos dahl



Een milde Indiase curry, dat is deze bloemkool & kokos dahl. Met lekker veel bloemkool, maar een zoete touch van kokos.

Ik hou van Dahl. Het is voor mij altijd hét bewijs dat Indiaas eten niet heel moeilijk hoeft te zijn. Je hoeft er ook echt niet alle kruidenpasta’s zelf voor te maken. Een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk zijn al een mooi begin voor een heerlijke kom Indiaas comfortfood.

Deze dahl staat ook nog eens in een half uurtje op tafel, is mild van smaak en zit lekker vol met groente. Wat meer wil je voor een makkelijke maar toch spannende doordeweekse maaltijd? Probeer maar!

Bloemkool & kokos dahl voor 4-6 personen

  • 1el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1tl geraspte verse gember
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
  • 1tl kurkuma
  • 2tl garam masala
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
  • 500ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (á 400ml)
  • 250g (gedroogde) rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
  • 100g babyspinazie
  • optioneel: dikke yoghurt of scheutje slagroom

voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan

curry met bloemkool

Bloemkool & kokos dahl

Verhit voor je dahl in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de bloemkool bij die je twee minuutjes op hoog vuur meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde Indiase curry

Nu de bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt, en voeg de linzen toe. Deksel op de pan en zo +/- 25 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de linzen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot de yoghurt/room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de dahl serveert gaat de spinazie erdoor, die slinkt door de warmte. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.