Bloemkool & kokos dahl



Een milde Indiase curry, dat is deze bloemkool & kokos dahl. Met lekker veel bloemkool, maar een zoete touch van kokos.

Ik hou van Dahl. Het is voor mij altijd hét bewijs dat Indiaas eten niet heel moeilijk hoeft te zijn. Je hoeft er ook echt niet alle kruidenpasta’s zelf voor te maken. Een schepje currypasta, wat groenten, linzen en kokosmelk zijn al een mooi begin voor een heerlijke kom Indiaas comfortfood.

Deze dahl staat ook nog eens in een half uurtje op tafel, is mild van smaak en zit lekker vol met groente. Wat meer wil je voor een makkelijke maar toch spannende doordeweekse maaltijd? Probeer maar!

Bloemkool & kokos dahl voor 4-6 personen

  • 1el neutrale olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1tl geraspte verse gember
  • 1 teen geraspte knoflook
  • 1el currypasta (ik gebruikte de milde currypasta van Patak)
  • 1tl kurkuma
  • 2tl garam masala
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl tomatenpuree
  • 600g bloemkool, in kleine roosjes (incl. stronk)
  • 500ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk (á 400ml)
  • 250g (gedroogde) rode/gele linzen (ik gebruikte een combi, maar één soort is ook prima)
  • 100g babyspinazie
  • optioneel: dikke yoghurt of scheutje slagroom

voor erbij: rijst, naar keuze en/of Naan

curry met bloemkool

Bloemkool & kokos dahl

Verhit voor je dahl in een grote hapjespan de olie en fruit hierin de ui, gember en knoflook minimaal 5 minuten zachtjes aan. Voeg de currypasta, kurkuma, garam masala, kaneel en tomatenpuree toe en bak een minuut mee, zodat de kruiden hun smaak kunnen losgeven. Daar gaat de bloemkool bij die je twee minuutjes op hoog vuur meebakt, terwijl je regelmatig omschept.

Milde Indiase curry

Nu de bouillon en kokosmelk erbij en alles omscheppen en aan de kook brengen. Zet het vuur nu lager, je wilt dat alles alleen zachtjes pruttelt, en voeg de linzen toe. Deksel op de pan en zo +/- 25 minuten zachtjes laten pruttelen. Af en toe even omscheppen. Check daarna of de linzen gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Als je wilt voeg je tot slot de yoghurt/room toe, om het geheel nog romiger te maken. Vlak voordat je de dahl serveert gaat de spinazie erdoor, die slinkt door de warmte. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 20 maart 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.