Bistrot bar Frère in RotterdamAls je in Rotterdam uit eten wil ga je meestal het centrum in. Vanaf nu ga je linea recta naar Bistrot bar Frère in Blijdorp in Rotterdam. Geloof me, daar ga je blij van worden!

De eerste keer dat ik hier at was ik uitgenodigd om voor een recensie in de Telegraaf tafelgast te zijn van culi collega Reza. Een zondagse lunch die in alle opzichten verraste. Enerzijds omdat als je in Rotterdam uit eten gaat je niet direct aan de wijk Blijdorp denkt. Anderzijds omdat deze bistro smaak -technisch gezien hoogstandjes aflevert.

Uit eten in Rotterdam

Bistrot bar Frére in Rotterdam wordt door een aantal jonge gasten, met liefde voor hospitality en het nuchtere van de gemiddelde Rotterdam. In de keuken staan chefs Kim en Rik. De voorkant is in prima handen van Guillaume en Mats. De mentaliteit; niet lullen maar poetsen. Geen praatjes, maar goed gevulde borden met typische Franse bistro gerechten. Hier ga je eten als je houdt van comfortfood en niet bang met om room en boter tot je te nemen. Hoewel je kunt kiezen uit kleine en grotere versies van de gerechten (petit Faim of grande faime) zijn ook de kleinere porties royaal genoeg om te delen.

Bistrot bar Frère Rotterdam

Doe dat vooral, want je wil eigenlijk álles proeven bij bistrot bar Frère. De eerste keer, tijdens de lunch, aten we om te beginnen steak tartaar, zowel in een vegan als vlees variant en een knoflooksoep. Die knoflooksoep was zo ongelofelijk goed, romig en gul dat ik er met gemak een groot bord in mijn eentje van had willen eten en verder niks. De reguliere steak tartaar was prima, de vega variant vond ik persoonlijk wat aan de zure kant, hoewel de smaak beter werd na mate de tomaten (waar deze versie onder andere mee is gemaakt) meer op temperatuur kwamen.

   

Gulle keuken bij Bistrot bar Frère

Gelukkig gingen we voor kleine porties, want ook de volgende ronde van venkelworst met mousseline, gevulde pijlstaartinktvis en een poussin was goddelijk. En als ik goddelijk zeg bedoel ik dat de venkelworst direct toegevoegd wordt aan mijn lijstje laatste avondmaaltijden (ja meervoud, geen typefout). Zó lekker heb ik het in tijden niet gegeten. Alles wordt in huis gemaakt, alleen het brood wordt niet zelf gebakken. Je proeft het simpelweg aan álles.

Oh en die mousseline bij de venkelworst…. Daar komen de aardappel en boter onder meer in een verhouding 70/30 in terug. Niet zo gek dus dat die niet normaal zo lekker is. De pijlstaartinktvis is gevuld met brood en peterselie en ligt, net als de venkelworst, ook in een heerlijke saus maar dan van tomaat en paprika. Zo lekker ook dat ik ga kijken of ik er een barbecueversie van kan maken. Yum!

   

Hoewel we eigenlijk best vol zitten kunnen we het dessert natuurlijk niet overslaan. We kiezen de baba au rum en de créme brulee. Ook dit zijn echt héle genereuze hoeveelheden. We werken hard en proeven tot we écht niet meer kunnen. De witte vlag wordt gehezen. Maar niet alleen onze maag zit vol, dat zit ons hart ook. Wát een fijne plek is dit. Wat een heerlijke middag hadden we.

Zodanig heerlijk dat ik een aantal weken later, de avond voor de recensie van Reza verschijnt, met mijn gezin nog een keer naar Rotterdam rijd. Dit is een plek waar je met je vrienden, familie of geliefde zo vaak mogelijk naar toe wil. Gelukkig heb ik al tijdig gereserveerd, want ook anderen hebben inmiddels ontdekt hoe lekker je hier eet!

In de herhaling

Nu ben ik eigenlijk altijd bang dat een tweede keer misschien teleurstelt. Je verwachtingen zijn hooggespannen, de herinnering en smaak nog springlevend. En dan is er Bistrot Frère, en die maakt al die verwachtingen ook de tweede keer waar. Dit keer gaan we eerst voor het charcuterie plankje en de huisgemaakte bitterballen. Top plankje, ook leuk dat het weer eens andere producten zijn dan normaal. De bitterballen, ook lekker maar hadden íets hoger op smaak gemogen. Maar joékels zijn het!

Sowieso, alles is royaal en gul. Van de vriendelijkheid tot de glazen wijn. Deze avond drink ik onder meer een prachtige Riesling uit het Limburgse Tegelen. Heel nice!

Vooraf delen we drie Grande Faim. Note to self, volgende keer petit Faim. Ook met z’n drietjes! Maar de cocquilles met boleet en beurre noisette zijn verrukkelijk. Net als de al eerder gegeten steak tartaar en die goddelijke knoflooksoep.

   

We delen daarna dan ook “maar” twee bordjes. De wijting, die met onder andere tomaatjes wordt geserveerd en natuuuurlijk mijn allerlievelings, de venkelworst. Wat mij betreft mag die nooít meer van de kaart.

Tegen beter weten in, want toch eigenlijk al genoeg gegeten, delen we nog een dessert. Ons kind claimt de créme brulee. Wij delen een royale schep huisgemaakte chocolademousse (die er ook in een vegan variant is). De kus des deauds zullen we die maar noemen, want boy is die lekker en machtig en die schep lijkt misschien niet veel, maar is echt méér dan genoeg voor twee.

   

Bistrot bar Frère Rotterdam dikke vette aanrader

Ook dit keer is de rekening meer dan in orde en staat die 100% in verhouding tot de kwaliteit van wat je eet en drinkt. Want voor € 60,- per persoon hebben we een meer dan fantastische avond gehad en gaan we met een glimlach en een buikje vol naar huis. Dit was absoluut niet de laatste keer dat we bij Bistrot bar Frère waren en die 9- in de Telegraaf is oprecht een terecht cijfer. Bistrot bar Frère is wat mij betreft echt een dikke vette aanrader. Dus als jij weet wat lekker is, zorg je dat je snel reserveert!

Je vindt Bistrot bar Frère aan de Statenweg 66A in Rotterdam

Gepubliceerd op 4 maart 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.
3 december 2023
Rueda wijnen
 
Bubbels uit Rueda voor bij de borrelplank

Wist je dat er naast Verdejo wijnen ook waanzinnig lekker bubbels uit het Spaanse wijngebied Rueda komen? De perfecte partner voor je borrelplank.