Koreaanse Bibimbap – geïnspireerd op Instock Cooking kookboek



Koken met restjes, het hoeft geen drama te zijn. In tegendeel zelfs. Je krijgt er onverwacht lekkere gerechten van. Zoals deze Koreaanse Bibimbap, geïnspireerd op het Instock kookboek.

Je kunt natuurlijk, afhankelijk van de restjes in de koelkast, je eigen versie maken. Maar de ingrediënten er speciaal voor inkopen is ook geen gek idee, zó lekker was ‘ie 😉

Voor 4 personen

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons, in vieren gesneden|
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren

Optioneel

restjes kip
Atjar, naar smaak
sesamzaad
nog wat extra ketjap manis, of chilisaus/sambal naar smaak

Koreaanse Bibimbap

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tegelijkertijd verwarm je, in een apart pannetje, de azijn met suiker en zout (niet laten koken!). Giet de rijst af en daarna het azijnmengsel bij de gekookte rijst. Laat, met de deksel op de pan, van het vuur af staan.

Rijst met heel veel groente

Zet een grote pan op met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin, op hoog vuur, de champignons goudbruin. Voordat je ze van het vuur afhaalt en in een bakje doet gaat de sesamolie erbij. Zet apart. In dezelfde pan, met nog een klein scheutje olie, bak je de spinazie. Hij hoeft alleen te slinken. Doe daar de ketjap bij. Bak tot slot 4 spiegeleieren, naar je eigen smaak.

Bibimbap volgens Instock

In een diep bord gaat nu wat rijst, daarbij de spinazie, champignons, kip, Atjar. Daarover heen wat sesamzaad en er boven op het gebakken ei. Breng, als je wilt, nog verder op smaak met ketjap, zoete chilisaus of sambal en meng het lekker door elkaar. Als dat niet creatief en smakelijk met restjes is 😉

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.