Koreaanse Bibimbap – geïnspireerd op Instock Cooking kookboek



Koken met restjes, het hoeft geen drama te zijn. In tegendeel zelfs. Je krijgt er onverwacht lekkere gerechten van. Zoals deze Koreaanse Bibimbap, geïnspireerd op het Instock kookboek.

Je kunt natuurlijk, afhankelijk van de restjes in de koelkast, je eigen versie maken. Maar de ingrediënten er speciaal voor inkopen is ook geen gek idee, zó lekker was ‘ie 😉

Voor 4 personen

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons, in vieren gesneden|
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren

Optioneel

restjes kip
Atjar, naar smaak
sesamzaad
nog wat extra ketjap manis, of chilisaus/sambal naar smaak

Koreaanse Bibimbap

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tegelijkertijd verwarm je, in een apart pannetje, de azijn met suiker en zout (niet laten koken!). Giet de rijst af en daarna het azijnmengsel bij de gekookte rijst. Laat, met de deksel op de pan, van het vuur af staan.

Rijst met heel veel groente

Zet een grote pan op met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin, op hoog vuur, de champignons goudbruin. Voordat je ze van het vuur afhaalt en in een bakje doet gaat de sesamolie erbij. Zet apart. In dezelfde pan, met nog een klein scheutje olie, bak je de spinazie. Hij hoeft alleen te slinken. Doe daar de ketjap bij. Bak tot slot 4 spiegeleieren, naar je eigen smaak.

Bibimbap volgens Instock

In een diep bord gaat nu wat rijst, daarbij de spinazie, champignons, kip, Atjar. Daarover heen wat sesamzaad en er boven op het gebakken ei. Breng, als je wilt, nog verder op smaak met ketjap, zoete chilisaus of sambal en meng het lekker door elkaar. Als dat niet creatief en smakelijk met restjes is 😉

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...