Koreaanse Bibimbap – geïnspireerd op Instock Cooking kookboek



Koken met restjes, het hoeft geen drama te zijn. In tegendeel zelfs. Je krijgt er onverwacht lekkere gerechten van. Zoals deze Koreaanse Bibimbap, geïnspireerd op het Instock kookboek.

Je kunt natuurlijk, afhankelijk van de restjes in de koelkast, je eigen versie maken. Maar de ingrediënten er speciaal voor inkopen is ook geen gek idee, zó lekker was ‘ie 😉

Voor 4 personen

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons, in vieren gesneden|
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren

Optioneel

restjes kip
Atjar, naar smaak
sesamzaad
nog wat extra ketjap manis, of chilisaus/sambal naar smaak

Koreaanse Bibimbap

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Tegelijkertijd verwarm je, in een apart pannetje, de azijn met suiker en zout (niet laten koken!). Giet de rijst af en daarna het azijnmengsel bij de gekookte rijst. Laat, met de deksel op de pan, van het vuur af staan.

Rijst met heel veel groente

Zet een grote pan op met een scheutje zonnebloemolie en bak hierin, op hoog vuur, de champignons goudbruin. Voordat je ze van het vuur afhaalt en in een bakje doet gaat de sesamolie erbij. Zet apart. In dezelfde pan, met nog een klein scheutje olie, bak je de spinazie. Hij hoeft alleen te slinken. Doe daar de ketjap bij. Bak tot slot 4 spiegeleieren, naar je eigen smaak.

Bibimbap volgens Instock

In een diep bord gaat nu wat rijst, daarbij de spinazie, champignons, kip, Atjar. Daarover heen wat sesamzaad en er boven op het gebakken ei. Breng, als je wilt, nog verder op smaak met ketjap, zoete chilisaus of sambal en meng het lekker door elkaar. Als dat niet creatief en smakelijk met restjes is 😉

Gepubliceerd op 24 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.