Beste lunch bij Bloempot in LilleWaarom je nú naar Lille wilt?

Ik geef je welgeteld één reden; restaurant Bloempot. Een restaurant in Frankrijk met een Nederlandse naam, huh?! Yep. De Vlaamse keuken in Frankrijk. En hoe! Ben je er klaar voor om je beeldscherm af te likken?

Bloempot in Lille

Verscholen achter een blauwe deur gaat om 12.00u de deur open. Heb je gereserveerd, dan weet je zeker dat je kunt aanschuiven. Anders moet je, zoals wij, de mazzel hebben dat je er op tijd bent. Ze houden een paar tafeltjes vrij voor binnenlopers. Er is de keuze tussen een kleine lunch (7 gangen!) en een grote lunch (10 gangen!). Een volgende keer zorg ik dat ik niet ontbeten heb, want die 10 gangen zagen er zo mogelijk nóg lekkerder uit dan onze zeven. En die waren al geen straf!

Kies er zeker ook het drankjes arrangement bij uit. Dat is, in tegenstelling tot je zou verwachten, niet alleen wijn. Maar ook zelfgebrouwen biertjes, kefir en de wijn die ze schenken is net zo verrassend als het feit dat je kefir krijgt bij een dessert. 

Beste lunch in Lille!

Vanaf het allereerste bordje, de amusecracker met bloemtjes zijn we verrast. Die amuse werd opgevolgd door zeebaars met geitenkaas (hoe kom je er op!) naar het hoofdgerecht van gestoofd konijn, met geblakerde kool en gefermenteerde rode kool. De wijn daarbij was trouwens ook echt te gek!

Het pre-dessert (dat je rechtsboven ziet) was een combi van biet en framboos, begeleid door kefir van biet. Bizar qua combi, maar het werkte. Tot slot een hartig biertje met selderij (denk maggi!) gecombineerd met een Ile Flottante. In je hoofd krijg je dat niet rechtgebreid, maar je smaakpapillen slaan op hol, niet normaal!

Boek nú je dagje/weekend Lille en reserveer bij Bloempot

Dit was werkelijk een van de meest verrassende lunches in lange tijd. Wat een niveau. Wat een combinaties. Wauw! En daarna vielen we van onze stoel van de rekening. Met twee personen, zeven gangen inclusief water en koffie.. € 125! Hoe dan?! Dus rijd 's ochtendsvroeg naar Lille zoals wij of maak er een weekendje van (ik heb hier nog meer tips voor je), maar zorg dat je reserveert bij de Bloempot en geniet! Graag gedaan 😉 

Je vindt Bloempot aan 22 rue des Bouchers en reserveren doe je via hun site

Gepubliceerd op 29 september 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!