Beste lunch bij Bloempot in LilleIk geef je welgeteld één reden waarom je nú naar Lille wilt en dat is omdat je de beste lunch denkbaar eet bij restaurant Bloempot in Lille.

Waarom je nú naar Lille wilt?

Een restaurant in Frankrijk met een Nederlandse naam, huh?! Yep. De Vlaamse keuken in Frankrijk. En hoe! Ben je er klaar voor om je beeldscherm af te likken?

Bloempot in Lille

Verscholen achter een blauwe deur gaat om 12.00u de deur open van restaurant Bloempot in Lille. Heb je gereserveerd, dan weet je zeker dat je kunt aanschuiven. Anders moet je, zoals wij, de mazzel hebben dat je er op tijd bent. Ze houden een paar tafeltjes vrij voor binnenlopers. Er is de keuze tussen een kleine lunch (7 gangen!) en een grote lunch (10 gangen!). Een volgende keer zorg ik dat ik niet ontbeten heb, want die 10 gangen zagen er zo mogelijk nóg lekkerder uit dan onze zeven. En die waren al geen straf!

Kies er zeker ook het drankjes arrangement bij uit. Dat is, in tegenstelling tot je zou verwachten, niet alleen wijn. Maar ook zelf gebrouwen biertjes, kefir en de wijn die ze schenken is net zo verrassend als het feit dat je kefir krijgt bij een dessert.

Beste lunch in Lille!

Vanaf het allereerste bordje, de amusecracker met bloemetjes zijn we verrast. Die amuse werd opgevolgd door zeebaars met geitenkaas (hoe kom je er op!) naar het hoofdgerecht van gestoofd konijn, met geblakerde kool en gefermenteerde rode kool. De wijn daarbij was trouwens ook echt te gek!

Het pre-dessert (dat je rechtsboven ziet) was een combi van biet en framboos, begeleid door kefir van biet. Bizar qua combi, maar het werkte. Tot slot een hartig biertje met selderij (denk maggi!) gecombineerd met een Ile Flottante. In je hoofd krijg je dat niet rechtgebreid, maar je smaakpapillen slaan op hol, niet normaal!

Ga naar Lille en reserveer bij Bloempot

Dit was werkelijk een van de meest verrassende lunches in lange tijd. Wat een niveau. Wat een combinaties. Wauw! En daarna vielen we van onze stoel van de rekening. Met twee personen, zeven gangen inclusief water en koffie.. € 125! Hoe dan?! Dus rijd ’s ochtends vroeg naar Lille zoals wij of maak er een weekendje van (ik heb hier nog meer tips voor je), maar zorg dat je reserveert bij de Bloempot en geniet! Graag gedaan 😉

Je vindt Bloempot aan 22 rue des Bouchers en reserveren doe je via hun site

Gepubliceerd op 29 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.