Beste lunch bij Bloempot in LilleIk geef je welgeteld één reden waarom je nú naar Lille wilt en dat is omdat je de beste lunch denkbaar eet bij restaurant Bloempot in Lille.

Waarom je nú naar Lille wilt?

Een restaurant in Frankrijk met een Nederlandse naam, huh?! Yep. De Vlaamse keuken in Frankrijk. En hoe! Ben je er klaar voor om je beeldscherm af te likken?

Bloempot in Lille

Verscholen achter een blauwe deur gaat om 12.00u de deur open van restaurant Bloempot in Lille. Heb je gereserveerd, dan weet je zeker dat je kunt aanschuiven. Anders moet je, zoals wij, de mazzel hebben dat je er op tijd bent. Ze houden een paar tafeltjes vrij voor binnenlopers. Er is de keuze tussen een kleine lunch (7 gangen!) en een grote lunch (10 gangen!). Een volgende keer zorg ik dat ik niet ontbeten heb, want die 10 gangen zagen er zo mogelijk nóg lekkerder uit dan onze zeven. En die waren al geen straf!

Kies er zeker ook het drankjes arrangement bij uit. Dat is, in tegenstelling tot je zou verwachten, niet alleen wijn. Maar ook zelf gebrouwen biertjes, kefir en de wijn die ze schenken is net zo verrassend als het feit dat je kefir krijgt bij een dessert.

Beste lunch in Lille!

Vanaf het allereerste bordje, de amusecracker met bloemetjes zijn we verrast. Die amuse werd opgevolgd door zeebaars met geitenkaas (hoe kom je er op!) naar het hoofdgerecht van gestoofd konijn, met geblakerde kool en gefermenteerde rode kool. De wijn daarbij was trouwens ook echt te gek!

Het pre-dessert (dat je rechtsboven ziet) was een combi van biet en framboos, begeleid door kefir van biet. Bizar qua combi, maar het werkte. Tot slot een hartig biertje met selderij (denk maggi!) gecombineerd met een Ile Flottante. In je hoofd krijg je dat niet rechtgebreid, maar je smaakpapillen slaan op hol, niet normaal!

Ga naar Lille en reserveer bij Bloempot

Dit was werkelijk een van de meest verrassende lunches in lange tijd. Wat een niveau. Wat een combinaties. Wauw! En daarna vielen we van onze stoel van de rekening. Met twee personen, zeven gangen inclusief water en koffie.. € 125! Hoe dan?! Dus rijd ’s ochtends vroeg naar Lille zoals wij of maak er een weekendje van (ik heb hier nog meer tips voor je), maar zorg dat je reserveert bij de Bloempot en geniet! Graag gedaan 😉

Je vindt Bloempot aan 22 rue des Bouchers en reserveren doe je via hun site

Gepubliceerd op 29 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]