Berry trifle met frambozen

Een trifle is een klassiek kerstdessert, maar wij doen ‘m in een modern jasje door te combineren met onder meer frambozen.
Daarmee is dit een van de simpelste, maar lekkerste desserts wat mij betreft. Die kun je met zelfgebakken cake maken, maar juist de compactheid van gekochte cake is wat past bij dit dessert. Rijk, vol van smaak, in zijn geheel voor te bereiden. Een heerlijke afsluiting van je (kerst)menu!
Voor 4 personen
- 250g mascarpone
- ½ tl vanille
- rasp van 1 sinaasappel
- optioneel: drupje Grand Marnier
- 200ml slagroom
- 1 roombotercake
- 1 doosje diepvriesframbozen
- optioneel: klein doosje verse frambozen voor garnering
- verse munt ter garnering
Verder nodig: 4 mooie glazen
Trifle met frambozen
Roer de mascarpone los met de vanille en voeg de sinaasappelrasp toe. Met een staafmixer pureer je er nu grof 2/3 van de frambozen door heen. Klop de slagroom stijf en spatel die door het mascarpone/frambozenmengsel. Als je wilt kun je nu eventueel, naar smaak, de likeur toevoegen.
Makkelijke (kerst)dessert
Snijd de cake passend op de maat van je glazen. Leg een reepje van de cake op de bodem. Daar gaat een goede schep van het mascarpone/frambozenmengsel op. Dan weer een laagje cake en daarop weer het mascarpone/frambozenmengsel. Garneer met de resterende frambozen en een takje munt.
Gepubliceerd op 10 december 2016