Berry trifle met frambozen



Een trifle is een klassiek kerstdessert, maar wij doen ‘m in een modern jasje door te combineren met onder meer frambozen.

Daarmee is dit een van de simpelste, maar lekkerste desserts wat mij betreft. Die kun je met zelfgebakken cake maken, maar juist de compactheid van gekochte cake is wat past bij dit dessert. Rijk, vol van smaak, in zijn geheel voor te bereiden. Een heerlijke afsluiting van je (kerst)menu!

Voor 4 personen

  • 250g mascarpone
  • ½ tl vanille
  • rasp van 1 sinaasappel
  • optioneel: drupje Grand Marnier
  • 200ml slagroom
  • 1 roombotercake
  • 1 doosje diepvriesframbozen
  • optioneel: klein doosje verse frambozen voor garnering
  • verse munt ter garnering

Verder nodig: 4 mooie glazen

berry trifle smulpaapje kerst

Trifle met frambozen

Roer de mascarpone los met de vanille en voeg de sinaasappelrasp toe. Met een staafmixer pureer je er nu grof 2/3 van de frambozen door heen. Klop de slagroom stijf en spatel die door het mascarpone/frambozenmengsel. Als je wilt kun je nu eventueel, naar smaak, de likeur toevoegen.

berry trifle cake kerst smulpaapje

Makkelijke (kerst)dessert

Snijd de cake passend op de maat van je glazen. Leg een reepje van de cake op de bodem. Daar gaat een goede schep van het mascarpone/frambozenmengsel op. Dan weer een laagje cake en daarop weer het mascarpone/frambozenmengsel. Garneer met de resterende frambozen en een takje munt.

Gepubliceerd op 10 december 2016


2 reacties

  1. Hanneke Pinkse schreef:

    Kan de cake ook vervangen worden door lange vingers?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.