Berry trifle met frambozen



Een trifle is een klassiek kerstdessert, maar wij doen ‘m in een modern jasje door te combineren met onder meer frambozen.

Daarmee is dit een van de simpelste, maar lekkerste desserts wat mij betreft. Die kun je met zelfgebakken cake maken, maar juist de compactheid van gekochte cake is wat past bij dit dessert. Rijk, vol van smaak, in zijn geheel voor te bereiden. Een heerlijke afsluiting van je (kerst)menu!

Voor 4 personen

  • 250g mascarpone
  • ½ tl vanille
  • rasp van 1 sinaasappel
  • optioneel: drupje Grand Marnier
  • 200ml slagroom
  • 1 roombotercake
  • 1 doosje diepvriesframbozen
  • optioneel: klein doosje verse frambozen voor garnering
  • verse munt ter garnering

Verder nodig: 4 mooie glazen

berry trifle smulpaapje kerst

Trifle met frambozen

Roer de mascarpone los met de vanille en voeg de sinaasappelrasp toe. Met een staafmixer pureer je er nu grof 2/3 van de frambozen door heen. Klop de slagroom stijf en spatel die door het mascarpone/frambozenmengsel. Als je wilt kun je nu eventueel, naar smaak, de likeur toevoegen.

berry trifle cake kerst smulpaapje

Makkelijke (kerst)dessert

Snijd de cake passend op de maat van je glazen. Leg een reepje van de cake op de bodem. Daar gaat een goede schep van het mascarpone/frambozenmengsel op. Dan weer een laagje cake en daarop weer het mascarpone/frambozenmengsel. Garneer met de resterende frambozen en een takje munt.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.