Berry trifle met frambozen



Een trifle is een klassiek kerstdessert, maar wij doen ‘m in een modern jasje door te combineren met onder meer frambozen.

Daarmee is dit een van de simpelste, maar lekkerste desserts wat mij betreft. Die kun je met zelfgebakken cake maken, maar juist de compactheid van gekochte cake is wat past bij dit dessert. Rijk, vol van smaak, in zijn geheel voor te bereiden. Een heerlijke afsluiting van je (kerst)menu!

Voor 4 personen

  • 250g mascarpone
  • ½ tl vanille
  • rasp van 1 sinaasappel
  • optioneel: drupje Grand Marnier
  • 200ml slagroom
  • 1 roombotercake
  • 1 doosje diepvriesframbozen
  • optioneel: klein doosje verse frambozen voor garnering
  • verse munt ter garnering

Verder nodig: 4 mooie glazen

berry trifle smulpaapje kerst

Trifle met frambozen

Roer de mascarpone los met de vanille en voeg de sinaasappelrasp toe. Met een staafmixer pureer je er nu grof 2/3 van de frambozen door heen. Klop de slagroom stijf en spatel die door het mascarpone/frambozenmengsel. Als je wilt kun je nu eventueel, naar smaak, de likeur toevoegen.

berry trifle cake kerst smulpaapje

Makkelijke (kerst)dessert

Snijd de cake passend op de maat van je glazen. Leg een reepje van de cake op de bodem. Daar gaat een goede schep van het mascarpone/frambozenmengsel op. Dan weer een laagje cake en daarop weer het mascarpone/frambozenmengsel. Garneer met de resterende frambozen en een takje munt.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!