Lancering BBQ-tijdDaar is ‘ie hoor, mijn barbecue boek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam. Vier je met me mee?!

Want ik ben ZO trots op dit boek. Mijn zesde boek, maar eerste barbecue boek. Een boek dat ik al sinds 2017 wil maken is er nu eindelijk. Ruim 15 maanden sinds we de knoop doorhakten om dit boek te maken. Het betekende ook twee boeken in één jaar schrijven – want ik maakte BBQ-tijd in dezelfde periode als Altijd borreltijd – wat even een uitdaging was. Maar hij is er!

Om BBQ-tijd te vieren was er natuurlijk een lancering. En na het Wereldrecord langste borrelplank van september lag de lat hoog. Nu kan ik je twee dingen garanderen;

  1. Ik maak nóóit meer twee boeken in één jaar
  2. En ik doe nóóit meer een wereldrecord poging

Maar dat dit boek een goede lancering verdient stond als een paal boven water. En als je een barbecueboek maakt, laat je mensen natuurlijk proeven uit het boek.

The Bastard BBQ tijd

Ingrediënten barbecue-feestje

Dit keer niet 9 A4tjes aan boodschappen maar “slechts” 12 kilo spareribs, 7 kilo gehakt voor de Korean burgers en 6 kilo oesterzwammen voor de vegan shoarma. Want met trek weggaan van mijn feestje is natuurlijk niet aan de orde! Mega blij ben ik dan ook met de hulp van Valk Versmarkt, die het overgrote deel van de ingrediënten regelde.

In het weekend heb ik alle gerechten voorbereid en maandag al voor-gegrild, zodat we dinsdag nog maar even werk zouden hebben. En hoewel 100 hamburgers op smaak brengen, 6 kilo oesterzwammen scheuren en kruiden en 2,5 liter marinade maken voor spareribs best wat werk is, voelde het echt als een peulenschil vergeleken bij de lancering van Altijd borreltijd 😉

Goodiebag BBQ-tijd lancering

Voor de goodiebag had ik ook dit keer weer de hulp van mijn inmiddels getrainde gezin. In de pyjama, op zondagochtend, werden 75 goodiebags ingepakt. En ook die kan ik niet maken zonder hulp van een aantal van mijn lievelingsmerken.

BBQ tijd goodiebag

Met dank aan Gulpener bier, Galipette cider, The Mayo Sisters, BOSKA foodtools, Valk Versmarkt, Cointreau, Fleur de Sel van La Baleine en Foodelicous kregen alle gasten een heerlijke goodiebag mét mijn boek mee naar huis. Houd voor die goodiebag trouwens mijn socials in de gaten, want daar kun je eentje winnen!

Food & drinks BBQ-tijd lancering

Op de dag van de lancering van BBQ-tijd brachten mijn vrienden van The Bastard twee grote barbecues naar de locatie, en die hielpen ter plekke ook met het afgrillen van de gerechten. Maar een barbecuefeestje zonder een lekker drankje kan natuurlijk niet.

Sir Dam BBQ tijd lancering

Zo fijn dan ook dat Sir Dam Wodka ook dit keer van de partij was om – met de Grapefruit soda van Fever Tree – de Summer breeze cocktail uit BBQ-tijd voor de gasten te maken.

Maar niet nadat Don Papa rum een heerlijke welkomstcocktail had verzorgd.

En voor de gasten die meer van wijn dan cocktails houden (of die en/en wilden 😉) was er de heerlijke witte wijn van Rueda wijnen.

Rueda wijn BBQ tijd lancering

Zo te gek en bijzonder hoe mijn lievelingsmerken iedere keer weer mijn lanceringen tot een waar feest weten te maken!

Gerechten uit BBQ-tijd

Wat er op het menu stond? Drie gerechten! De whiskyspareribs, waarbij in de marinade die heerlijke The Balvenie 12 year whisky zit. (recept op blz 131), maar ook de Koreaans geïnspireerde burgers op een gestoomde bao (recept op blz. 57)

bbq tijd korean burgers  

En natuurlijk ook een vegan optie, mijn vegan shoarma, waarmee ik de BBQ Battle van Howard Komproe won (recept op blz. 51). Want er staan ook volop groentegerechten in BBQ-tijd!

BBQ tijd susan aretz vegan shoarma

Eerste exemplaar BBQ-tijd voor Howard Komproe

Over Howard Komproe gesproken. Hij ontving het eerste exemplaar van BBQ-tijd. Mede door zijn BBQ Battles zagen we hoe weinig vrouwen er achter een BBQ kruipen, laat staan een barbecueboek maken. Hoog tijd dus om dat te veranderen. En super blij dat Howard tijd maakte in zijn drukke theaterschema om er bij te zijn!

Howard Komproe bbq tijd

Meer vrouwen achter de barbecue

Met BBQ-tijd hoop ik overigens écht meer vrouwen te inspireren om ook te gaan barbecueën, want als ik het kan… Echt, dan kan iedereen het! Je hoeft geen technisch barbecuër te zijn, je hoeft geen chef te zijn, je hoeft geen dágen uit te trekken voor een gerecht. Het kan allemaal écht makkelijker, maakbaarder en toegankelijker.

bbq tijd susan aretz

Ik hoop dat ik je dat met BBQ-tijd kan laten zien en je kan overtuigen hoe leuk het is om vaker dan één zaterdag in augustus te barbecueën. Wil je BBQ-tijd ook in huis hebben, bestel ‘m dan gesigneerd bij me en dan zul je dat zelf zien!

Hotel in Amsterdam Noord

Tot slot nog een dikke dankjewel aan het Bunk hotel in Amsterdam (en ze zitten ook in Utrecht). Na mijn lancering hoefde ik niet na te denken over naar huis rijden of de ochtend erna meteen weer in mama modus. Ik kon na de lancering op mijn gemak naar de Sint-Rita kerk die volledig is getransformeerd tot hotel. Wat een te gek hotel om in te mogen slapen. Ik sliep in een Bunk + kamer, een fijne basic kamer met alles wat je nodig hebt en op een hele slimme manier ingericht. Maar wil je met meerdere mensen een weekendje Amsterdam doen, dan zijn er ook grotere kamers. Zoek je juist alleen een bed, kies dan voor de Pods of de simpele Bunk kamer.

Heb je geen hotel nodig in Amsterdam Noord, maar zoek je wel gezelligheid. Bij alle Bunk hotels kun je ook binnenlopen om te eten. Van ontbijt tot diner of juist met de lunch of de borrel. De kaart is super gevarieerd! Nogmaals, onwijs dank Bunk dat jullie mij als gast hebben verwelkomd!

En nu?

De meest gestelde vraag op dit moment is wat nu? Of ik het nu dan eindelijk rustiger aan ga doen… Hahaha, wat denk je zelf?! Maar zonder dollen. Er komt dit jaar niet nog een boek, dat is een zekerheid. Het is namelijk tijd om te genieten van het feit dat ik in zeven jaar tijd 6 (!) boeken heb gemaakt. Het is ook tijd om even geen deadline te hebben. Geen idee hoe dat voelt, maar dat ga ik ontdekken 😉

Waar ik ook zin in heb is om weer met de site aan de slag te gaan. Die is de afgelopen 1,5 jaar namelijk best een beetje verwaarloosd. Dus hopelijk nu weer even rust en inspiratie om je daar te verrassen met nieuwe artikelen en recepten.

Maar eerst ga ik heel hard nagenieten van de lancering van BBQ-tijd. Ga ik even heel erg trots zijn op alles wat ik de afgelopen 1,5 jaar voor elkaar heb gebokst. Dankjewel aan jou dat je zoveel van die stappen gevolgd hebt.

Liefs Susan

Gepubliceerd op 29 maart 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!