Basics to Brilliance Kids van Donna Hay – review



Van de volwassen editie was ik niet zo kapot, te donker, te saaie recepten, het leek een moetje. Ik kreeg van de recepten ook geen zin om ze te maken. Totaal niet zoals ik van haar boeken gewend ben.

Dus ik was érg benieuwd naar deze Kids versie en gelukkig, daar werd ik wél heel blij van. Donna Hay weer zoals we Donna Hay kennen. Inspirerende recepten, fijne variaties, mooie lichte fotografie. Tijd dus om er uitgebreid de keuken mee in te duiken!

DonnaHay_basics.jpg

Basics to Brilliance Kids

Hoewel het boek bedoeld is om samen met kinderen te koken, vind ik eigenlijk dat het geschikt is voor iedereen die wel wil, maar niet weet hoe te koken. De recepten zijn eenvoudig, maar nooit kinderlijk. De fotografie is gewoon ouderwets mooi en typisch Donna Hay. Het enige dat weggeeft dat de doelgroep kinderen is zijn de soms kinderlijke toevoegingen bij recepten (zonder dat het storend wordt overigens).

Basic receptuur

De receptuur is van heel erg basic – hoe bak je een omelet – tot verfijnder, maar nog steeds heel prima te maken (cannelloni van courgette, het recept deel ik vandaag ook met je!). En voor ieder moment van de dag zijn er wel recepten te vinden. Ontbijt, snacks, avondeten, maar ook om samen te bakken.

DonnaHay.jpg

Eten met kinderen

Donna Hay geeft in het boek tips voor het eten met kinderen, en ook hoe je samen met je kinderen uit het boek kunt koken. Haar eigen kinderen zie je deels terug in de fotografie, maar ook in haar eigen ervaringen met hoe zij eten.

Toegankelijk

Basics to brilliance Kids is een toegankelijk kookboek, wat mij betreft voor groot en klein. Een keur aan recepten, met als uitgangspunt dat ze liefst gezond zijn. Leuke variaties op één basisrecept en recepten voor ieder moment van de dag. Een prima boek als je samen met je kinderen de keuken in wilt, of iets wilt maken dat zeker weten bij ze in de smaak zal vallen.

Basics to Brilliance Kids van Donnay Hay is uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 25,- en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.