Basics to Brilliance Kids van Donna Hay – review



Van de volwassen editie was ik niet zo kapot, te donker, te saaie recepten, het leek een moetje. Ik kreeg van de recepten ook geen zin om ze te maken. Totaal niet zoals ik van haar boeken gewend ben.

Dus ik was érg benieuwd naar deze Kids versie en gelukkig, daar werd ik wél heel blij van. Donna Hay weer zoals we Donna Hay kennen. Inspirerende recepten, fijne variaties, mooie lichte fotografie. Tijd dus om er uitgebreid de keuken mee in te duiken!

DonnaHay_basics.jpg

Basics to Brilliance Kids

Hoewel het boek bedoeld is om samen met kinderen te koken, vind ik eigenlijk dat het geschikt is voor iedereen die wel wil, maar niet weet hoe te koken. De recepten zijn eenvoudig, maar nooit kinderlijk. De fotografie is gewoon ouderwets mooi en typisch Donna Hay. Het enige dat weggeeft dat de doelgroep kinderen is zijn de soms kinderlijke toevoegingen bij recepten (zonder dat het storend wordt overigens).

Basic receptuur

De receptuur is van heel erg basic – hoe bak je een omelet – tot verfijnder, maar nog steeds heel prima te maken (cannelloni van courgette, het recept deel ik vandaag ook met je!). En voor ieder moment van de dag zijn er wel recepten te vinden. Ontbijt, snacks, avondeten, maar ook om samen te bakken.

DonnaHay.jpg

Eten met kinderen

Donna Hay geeft in het boek tips voor het eten met kinderen, en ook hoe je samen met je kinderen uit het boek kunt koken. Haar eigen kinderen zie je deels terug in de fotografie, maar ook in haar eigen ervaringen met hoe zij eten.

Toegankelijk

Basics to brilliance Kids is een toegankelijk kookboek, wat mij betreft voor groot en klein. Een keur aan recepten, met als uitgangspunt dat ze liefst gezond zijn. Leuke variaties op één basisrecept en recepten voor ieder moment van de dag. Een prima boek als je samen met je kinderen de keuken in wilt, of iets wilt maken dat zeker weten bij ze in de smaak zal vallen.

Basics to Brilliance Kids van Donnay Hay is uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 25,- en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.