Basics to Brilliance Kids van Donna Hay – review



Van de volwassen editie was ik niet zo kapot, te donker, te saaie recepten, het leek een moetje. Ik kreeg van de recepten ook geen zin om ze te maken. Totaal niet zoals ik van haar boeken gewend ben.

Dus ik was érg benieuwd naar deze Kids versie en gelukkig, daar werd ik wél heel blij van. Donna Hay weer zoals we Donna Hay kennen. Inspirerende recepten, fijne variaties, mooie lichte fotografie. Tijd dus om er uitgebreid de keuken mee in te duiken!

DonnaHay_basics.jpg

Basics to Brilliance Kids

Hoewel het boek bedoeld is om samen met kinderen te koken, vind ik eigenlijk dat het geschikt is voor iedereen die wel wil, maar niet weet hoe te koken. De recepten zijn eenvoudig, maar nooit kinderlijk. De fotografie is gewoon ouderwets mooi en typisch Donna Hay. Het enige dat weggeeft dat de doelgroep kinderen is zijn de soms kinderlijke toevoegingen bij recepten (zonder dat het storend wordt overigens).

Basic receptuur

De receptuur is van heel erg basic – hoe bak je een omelet – tot verfijnder, maar nog steeds heel prima te maken (cannelloni van courgette, het recept deel ik vandaag ook met je!). En voor ieder moment van de dag zijn er wel recepten te vinden. Ontbijt, snacks, avondeten, maar ook om samen te bakken.

DonnaHay.jpg

Eten met kinderen

Donna Hay geeft in het boek tips voor het eten met kinderen, en ook hoe je samen met je kinderen uit het boek kunt koken. Haar eigen kinderen zie je deels terug in de fotografie, maar ook in haar eigen ervaringen met hoe zij eten.

Toegankelijk

Basics to brilliance Kids is een toegankelijk kookboek, wat mij betreft voor groot en klein. Een keur aan recepten, met als uitgangspunt dat ze liefst gezond zijn. Leuke variaties op één basisrecept en recepten voor ieder moment van de dag. Een prima boek als je samen met je kinderen de keuken in wilt, of iets wilt maken dat zeker weten bij ze in de smaak zal vallen.

Basics to Brilliance Kids van Donnay Hay is uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 25,- en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!