Basics to Brilliance Kids van Donna Hay – review



Van de volwassen editie was ik niet zo kapot, te donker, te saaie recepten, het leek een moetje. Ik kreeg van de recepten ook geen zin om ze te maken. Totaal niet zoals ik van haar boeken gewend ben.

Dus ik was érg benieuwd naar deze Kids versie en gelukkig, daar werd ik wél heel blij van. Donna Hay weer zoals we Donna Hay kennen. Inspirerende recepten, fijne variaties, mooie lichte fotografie. Tijd dus om er uitgebreid de keuken mee in te duiken!

DonnaHay_basics.jpg

Basics to Brilliance Kids

Hoewel het boek bedoeld is om samen met kinderen te koken, vind ik eigenlijk dat het geschikt is voor iedereen die wel wil, maar niet weet hoe te koken. De recepten zijn eenvoudig, maar nooit kinderlijk. De fotografie is gewoon ouderwets mooi en typisch Donna Hay. Het enige dat weggeeft dat de doelgroep kinderen is zijn de soms kinderlijke toevoegingen bij recepten (zonder dat het storend wordt overigens).

Basic receptuur

De receptuur is van heel erg basic – hoe bak je een omelet – tot verfijnder, maar nog steeds heel prima te maken (cannelloni van courgette, het recept deel ik vandaag ook met je!). En voor ieder moment van de dag zijn er wel recepten te vinden. Ontbijt, snacks, avondeten, maar ook om samen te bakken.

DonnaHay.jpg

Eten met kinderen

Donna Hay geeft in het boek tips voor het eten met kinderen, en ook hoe je samen met je kinderen uit het boek kunt koken. Haar eigen kinderen zie je deels terug in de fotografie, maar ook in haar eigen ervaringen met hoe zij eten.

Toegankelijk

Basics to brilliance Kids is een toegankelijk kookboek, wat mij betreft voor groot en klein. Een keur aan recepten, met als uitgangspunt dat ze liefst gezond zijn. Leuke variaties op één basisrecept en recepten voor ieder moment van de dag. Een prima boek als je samen met je kinderen de keuken in wilt, of iets wilt maken dat zeker weten bij ze in de smaak zal vallen.

Basics to Brilliance Kids van Donnay Hay is uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 25,- en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!