Basics to Brilliance Kids van Donna Hay – review



Van de volwassen editie was ik niet zo kapot, te donker, te saaie recepten, het leek een moetje. Ik kreeg van de recepten ook geen zin om ze te maken. Totaal niet zoals ik van haar boeken gewend ben.

Dus ik was érg benieuwd naar deze Kids versie en gelukkig, daar werd ik wél heel blij van. Donna Hay weer zoals we Donna Hay kennen. Inspirerende recepten, fijne variaties, mooie lichte fotografie. Tijd dus om er uitgebreid de keuken mee in te duiken!

DonnaHay_basics.jpg

Basics to Brilliance Kids

Hoewel het boek bedoeld is om samen met kinderen te koken, vind ik eigenlijk dat het geschikt is voor iedereen die wel wil, maar niet weet hoe te koken. De recepten zijn eenvoudig, maar nooit kinderlijk. De fotografie is gewoon ouderwets mooi en typisch Donna Hay. Het enige dat weggeeft dat de doelgroep kinderen is zijn de soms kinderlijke toevoegingen bij recepten (zonder dat het storend wordt overigens).

Basic receptuur

De receptuur is van heel erg basic – hoe bak je een omelet – tot verfijnder, maar nog steeds heel prima te maken (cannelloni van courgette, het recept deel ik vandaag ook met je!). En voor ieder moment van de dag zijn er wel recepten te vinden. Ontbijt, snacks, avondeten, maar ook om samen te bakken.

DonnaHay.jpg

Eten met kinderen

Donna Hay geeft in het boek tips voor het eten met kinderen, en ook hoe je samen met je kinderen uit het boek kunt koken. Haar eigen kinderen zie je deels terug in de fotografie, maar ook in haar eigen ervaringen met hoe zij eten.

Toegankelijk

Basics to brilliance Kids is een toegankelijk kookboek, wat mij betreft voor groot en klein. Een keur aan recepten, met als uitgangspunt dat ze liefst gezond zijn. Leuke variaties op één basisrecept en recepten voor ieder moment van de dag. Een prima boek als je samen met je kinderen de keuken in wilt, of iets wilt maken dat zeker weten bij ze in de smaak zal vallen.

Basics to Brilliance Kids van Donnay Hay is uitgegeven door Unieboek Spectrum, kost € 25,- en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 26 juni 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.