Baoase Curaçao – bucketlist bestemmingAls je een bucketlist hebt voor tropische bestemmingen, dan mag Baoase op Curaçao daar per direct op. Ik leg je uit waarom.

Begin dit jaar was ik weer een weekje op Curaçao. Vrienden bezoeken. Maar ook om een aantal Nederlandse chefs te interviewen die daar werkzaam zijn. Dat stuk verscheen op Foodinspiration. Maar er valt nog zo veel meer te vertellen dan ik in dat stuk kwijt kan. Bovendien denk ik met enige regelmaat terug aan mijn bezoek daar en waarom het zo bijzonder was. Dat ik er René Klop sprak heeft daar zeker aan bijgedragen. De nuchterheid zelve op een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest; Baoase Curaçao.

Baoase strand dagpas

René Klop van Baoase Curaçao

René Klop is al ruim 15 jaar werkzaam op Curaçao. Bij 5 sterrenresort Baoase is hij niet alleen executive chef maar ook director F&B. Als je geen idee hebt wat een 5 sterrenresort inhoudt of hoe het voelt om als royalty behandeld te worden, ga dan nu sparen om een vakantie te boeken bij Baoase op Curaçao. Je hebt geen idee wat je mee maakt.

Baoase Curaco

Vanaf het moment dat je je meldt bij de poort gaat de rode loper uit. Alle egards. En niet omdat ik toevallig de chef kwam interviewen, dit is standaard hoe zij te werk gaan. Voordat gasten arriveren wordt een check gedaan wie ze zijn, wat ze doen, of ze al eens eerder zijn geweest en zo ja, wat toen hun voorkeuren waren. Is dat een bepaalde wijn? Dan staat die klaar op de kamer. Is dat een bepaald tafeltje in het restaurant, dan wordt die gedekt.

Hospitality tot achter de komma. Maar – en dat vond ik zo knap – zónder dat het irritant wordt. Het is zó subtiel, maar zo prettig dat je je afvraagt hoe je daarna nog terug kunt naar minder dan 5 sterren…

Luxury resort Curaçao

Baoase mag je met recht een luxury resort noemen. The rich and famous komen hier vakantie vieren. Met ongeveer 70 gasten is er bijna een dubbele hoeveelheid aan personeel. Wat ik grappig vond om te horen is hoe lang het personeel hier vaak al werkt. Voor mij een teken dat beide partijen er blij van worden. Die luxe bij Baoase zit ‘m niet alleen in het personeel, dat snap je. Alles wordt uit de kast gehaald om de gasten het naar hun zin te maken. Dat zie je ook terug in de menukaart.

Die is overwegend Frans, maar heeft Aziatische invloeden. Denk daarbij aan gerechten als zeebaars met beurre blanc en yuzu of aan ceviche met paksoi en citroen. Maar ook klassiekers als steak tartaar en een halve kreeft staan op de kaart.

Baoase curaco steak tartaar

René; “Onze gasten eten over het algemeen van de zeven dagen dat ze hier zijn maximaal één keer buiten ons resort. Wij streven er dan ook naar om alle momenten dat ze hier eten zo verrassend mogelijk te laten zijn. Naast ons reguliere restaurant hebben we in ons tweede restaurant, het Sunset Deck Restaurant, iedere week speciale avonden, zoals een Italiaanse avond met huisgemaakte pasta’s of een culinaire barbecue op zaterdag met o.a. oesters van de barbecue.

BBQ night Baoase

Als René hoort dat ik (toen nog) bezig ben met een barbecueboek (BBQ tijd dus!) word ik uitgenodigd voor hun befaamde barbecue-avond. Dat is ook het moment dat ik me realiseer dat Baoase niet zo maar een 5 sterrenresort is. Bij binnenkomst weet iedereen wie ik ben. Is er een tafeltje voor me en wordt er werkelijk álles aan gedaan om me een topavond te bezorgen. Oesters van de barbecue, maar ook de prachtigste stukken vlees, terwijl mijn glas met regelmaat wordt bijgevuld. Ik voel me een prinses! Dit is dus hoe de rich & famous zich voelen… Ik vraag me alleen wel af of je ook daar op den duur niet aan went.

Baoase BBQ

Maar voor mij is het een unieke ervaring en went het die avond totáál niet. Zou ik er aan kunnen wennen? Ongetwijfeld, maar juist omdat het zo uniek is geniet ik er dubbel op van.

Dagje strand Baoase

Wat ik me wel heb voorgenomen is dat als ik weer terug naar Curaçao ga, dat ik weer een dagje strand bij Baosase boek.

   

Je kunt voor het strand via de site van Baoase een dagpas kopen, waarmee je een hele dag geniet van de faciliteiten.. Daar zit een prijskaartje aan, klopt. Maar het is het echt waard. Als je wilt kun je dan ook blijven lunchen.

Lunch Baoase

Dat lunchen deden wij trouwens nadat ik René interviewde en kan ik je dan ook alleen maar van harte aanbevelen. Werkelijk álles wat we die middag hebben mogen proeven was zo ongelofelijk lekker. Hun steak tartaar met truffel (zie bovenste foto) staat inmiddels in mijn top 3 lekkerste allertijden. Het uitzicht zal daar zéker bij geholpen hebben. Hopelijk kan ik ooit weer een dubbel check doen of dat nog steeds zo is…

Baoase Curacao lunch

Je snapt het inmiddels denk ik wel. Als je gaat dromen over bucketlist bestemmingen zet Baoase op Curaçao dan absoluut op dat lijstje. Ik weet in ieder geval wat ik boek als ik de Staatsloterij ooit win.

Gepubliceerd op 15 augustus 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 september 2023
limited edition Glenmorangie
 
A Tale of Tokyo, een limited edition van Glenmorangie

Japans eikenhout, rijping in bourbon- en sherryvaten geeft deze whisky een unieke smaak, die de contrasten van Tokio weerspiegelt.
25 september 2023
geurkaarsen jo malone
 
Mijn favoriete geurkaarsen

Geur doet iets met je. Niets lekkerder dan ook om een fijne geurkaars thuis aan te steken. Maar welke? Dit zijn mijn favoriete geurkaarsen.
15 september 2023
gaultmillau 100 chefs
 
Proef bij 100 toonaangevende Nederlandse chefs

Tijdens 100Chefs by Gault&Millau kun jij in één weekend proeven wat 100 toonaangevende chefs uit heel Nederland te bieden hebben.
6 september 2023
On Cru Rotterdam
 
On Cru, culinaire belevenis in intieme ambiance

Ontdek On Cru in Rotterdam, waar de culinaire verwennerij hand in hand gaat met een gastvrije sfeer. Een aanrader!
5 september 2023
nagellak Essie
 
Nagellak kleurentrends voor herfst en winter

Met de komst van de herfst is het tijd om je nagels te voorzien van nieuwe trendy kleuren. Dit zijn de 3 nagellak trends voor dit najaar en deze winter.
14 augustus 2023
La Cantina Canalla San Antonio
 
3x eten als een local in San Antonio op Ibiza

Als je aan Ibiza denkt denk je aan feesten, hippies en hippe tentjes. Maar waar ga je eten? Dít is waar je op Ibiza als een local eet!