Bananenpancakes



Dikke, fluffy, zoete maar minimaal suiker bevattende pancakes. Dat zegt wel zo´n beetje alles over deze heerlijke ontbijtpannenkoekjes. Dus rijpe  bananen vanaf nu niet meer weggooien, maar óf voor bananabread óf voor deze geweldige pancakes gebruiken.

Ik beloof je, je dag kan niet beter beginnen dan met dit ontbijtje!

Voor ongeveer 15 stuks

125g bloem
2tl bakpoeder
1tl kaneel
mespunt zout
1el bruine basterdsuiker
2 bananen
2tl citroensap (ik gebruikte het sap van lemon quats, maar kan ook van gewone citroenen)
2 eieren, eigeel en eiwit apart
125ml halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Pancake beslag

In een kom zeef je de bloem, bakpoeder en kaneel. Meng goed met het zout en de suiker. Een van de bananen prak je, samen met het citroensap. De andere banaan mag in dunne plakjes en hou je even apart. De eiwitten klop je in een vetvrije kom met een mixer stijf. De eidooiers gaan samen met de yoghurt, vanille en citroenrasp in een maatbeker en meng je even goed door elkaar.

Bananenpancakes

Meng nu het yoghurtmengsel door het bloemmengsel, niet te lang mixen!, en schep daar de geprakte banaan doorheen tot je een dikkig beslag hebt. Roer daar voorzichtig de plakjes banaan door en als laatste schep je de eiwitten er luchtig door heen. Hoe minder je mengt/roert, hoe luchtiger je pancakes. Klontjes is niet erg!

Pancakes bakken

Verhit een koekenpan met een klein drupje zonnebloemolie op hoog vuur tot ‘ie goed heet is en schep, met een juslepel bijvoorbeeld, drie hoopjes beslag in de pan. Bak ze op medium vuur om en om goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant afhankelijk van de grootte. Serveer met wat extra banaan en als je wilt nog wat maple syrup. Maar hoe rijper de bananen die je gebruikt, hoe minder toegevoegde suiker je nodig hebt!

Gepubliceerd op 20 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.