Bananenpancakes



Dikke, fluffy, zoete maar minimaal suiker bevattende pancakes. Dat zegt wel zo´n beetje alles over deze heerlijke ontbijtpannenkoekjes. Dus rijpe  bananen vanaf nu niet meer weggooien, maar óf voor bananabread óf voor deze geweldige pancakes gebruiken.

Ik beloof je, je dag kan niet beter beginnen dan met dit ontbijtje!

Voor ongeveer 15 stuks

125g bloem
2tl bakpoeder
1tl kaneel
mespunt zout
1el bruine basterdsuiker
2 bananen
2tl citroensap (ik gebruikte het sap van lemon quats, maar kan ook van gewone citroenen)
2 eieren, eigeel en eiwit apart
125ml halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Pancake beslag

In een kom zeef je de bloem, bakpoeder en kaneel. Meng goed met het zout en de suiker. Een van de bananen prak je, samen met het citroensap. De andere banaan mag in dunne plakjes en hou je even apart. De eiwitten klop je in een vetvrije kom met een mixer stijf. De eidooiers gaan samen met de yoghurt, vanille en citroenrasp in een maatbeker en meng je even goed door elkaar.

Bananenpancakes

Meng nu het yoghurtmengsel door het bloemmengsel, niet te lang mixen!, en schep daar de geprakte banaan doorheen tot je een dikkig beslag hebt. Roer daar voorzichtig de plakjes banaan door en als laatste schep je de eiwitten er luchtig door heen. Hoe minder je mengt/roert, hoe luchtiger je pancakes. Klontjes is niet erg!

Pancakes bakken

Verhit een koekenpan met een klein drupje zonnebloemolie op hoog vuur tot ‘ie goed heet is en schep, met een juslepel bijvoorbeeld, drie hoopjes beslag in de pan. Bak ze op medium vuur om en om goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant afhankelijk van de grootte. Serveer met wat extra banaan en als je wilt nog wat maple syrup. Maar hoe rijper de bananen die je gebruikt, hoe minder toegevoegde suiker je nodig hebt!

Gepubliceerd op 20 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.