Bananenpancakes



Dikke, fluffy, zoete maar minimaal suiker bevattende pancakes. Dat zegt wel zo´n beetje alles over deze heerlijke ontbijtpannenkoekjes. Dus rijpe  bananen vanaf nu niet meer weggooien, maar óf voor bananabread óf voor deze geweldige pancakes gebruiken.

Ik beloof je, je dag kan niet beter beginnen dan met dit ontbijtje!

Voor ongeveer 15 stuks

125g bloem
2tl bakpoeder
1tl kaneel
mespunt zout
1el bruine basterdsuiker
2 bananen
2tl citroensap (ik gebruikte het sap van lemon quats, maar kan ook van gewone citroenen)
2 eieren, eigeel en eiwit apart
125ml halfvolle yoghurt
1tl vanille extract
rasp van 1 citroen

Pancake beslag

In een kom zeef je de bloem, bakpoeder en kaneel. Meng goed met het zout en de suiker. Een van de bananen prak je, samen met het citroensap. De andere banaan mag in dunne plakjes en hou je even apart. De eiwitten klop je in een vetvrije kom met een mixer stijf. De eidooiers gaan samen met de yoghurt, vanille en citroenrasp in een maatbeker en meng je even goed door elkaar.

Bananenpancakes

Meng nu het yoghurtmengsel door het bloemmengsel, niet te lang mixen!, en schep daar de geprakte banaan doorheen tot je een dikkig beslag hebt. Roer daar voorzichtig de plakjes banaan door en als laatste schep je de eiwitten er luchtig door heen. Hoe minder je mengt/roert, hoe luchtiger je pancakes. Klontjes is niet erg!

Pancakes bakken

Verhit een koekenpan met een klein drupje zonnebloemolie op hoog vuur tot ‘ie goed heet is en schep, met een juslepel bijvoorbeeld, drie hoopjes beslag in de pan. Bak ze op medium vuur om en om goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant afhankelijk van de grootte. Serveer met wat extra banaan en als je wilt nog wat maple syrup. Maar hoe rijper de bananen die je gebruikt, hoe minder toegevoegde suiker je nodig hebt!

Gepubliceerd op 20 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.