Bananenkruimel muffins



Bananenkruimel muffins

Heb je overrijpe bananen liggen, dan kun je heel veel lekkers maken. Maar probeer zeker ook een keer deze bananenkruimel muffins. Muffins zijn eigenlijk altijd lekker, maar met een kruimellaagje worden ze nóg lekkerder. Invriezen kan ook prima, maar piep ze dan – na ontdooien – wel even op de oven, zodat je kruimellaagje ook weer echt knapperig wordt!

Voor 12 muffins
180g bloem
1tl bakingsoda
1tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl gember
½ tl zout
90g zachte boter
100g suiker
1 ei
1tl vanille extract
400g rijpe bananen, geprakt

Voor de kruimeltopping
40g bloem
2el bruine suiker
1tl kaneel
30g boter, in blokjes

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Snelle muffins

Meng bloem met de bakingsoda, bakpoeder, zout, kaneel en gember. Mix de zachte boter met de suiker, tot die helemaal is opgenomen. Mix dan het ei erdoor, daarna de vanille en tot slot de geprakte bananen. Meng nu de droge ingrediënten hier door heen, tot de bloem goed is opgenomen. Verdeel het beslag over de 12 holtes van je muffinblik. Ik gebruik een siliconenbakvorm, die hoef je niet in te vetten. Gebruik je een gewoon bakblik, vet dat dan in of gebruik muffinvormpjes.

Kruimeltopping voor je muffins

In een kom nu de bloem, suiker en kaneel mengen. Met je vingers verkruimel je de boter hier door heen, tot je bloem/boterkruimels hebt. Die verdeel je over het muffinbeslag. Bak de muffins nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kruimellaag mooi goudbruin en krokant is. Laat daarna op het aanrecht even in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Geniet!

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.