Bananenkruimel muffins



Bananenkruimel muffins

Heb je overrijpe bananen liggen, dan kun je heel veel lekkers maken. Maar probeer zeker ook een keer deze bananenkruimel muffins. Muffins zijn eigenlijk altijd lekker, maar met een kruimellaagje worden ze nóg lekkerder. Invriezen kan ook prima, maar piep ze dan – na ontdooien – wel even op de oven, zodat je kruimellaagje ook weer echt knapperig wordt!

Voor 12 muffins
180g bloem
1tl bakingsoda
1tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl gember
½ tl zout
90g zachte boter
100g suiker
1 ei
1tl vanille extract
400g rijpe bananen, geprakt

Voor de kruimeltopping
40g bloem
2el bruine suiker
1tl kaneel
30g boter, in blokjes

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Snelle muffins

Meng bloem met de bakingsoda, bakpoeder, zout, kaneel en gember. Mix de zachte boter met de suiker, tot die helemaal is opgenomen. Mix dan het ei erdoor, daarna de vanille en tot slot de geprakte bananen. Meng nu de droge ingrediënten hier door heen, tot de bloem goed is opgenomen. Verdeel het beslag over de 12 holtes van je muffinblik. Ik gebruik een siliconenbakvorm, die hoef je niet in te vetten. Gebruik je een gewoon bakblik, vet dat dan in of gebruik muffinvormpjes.

Kruimeltopping voor je muffins

In een kom nu de bloem, suiker en kaneel mengen. Met je vingers verkruimel je de boter hier door heen, tot je bloem/boterkruimels hebt. Die verdeel je over het muffinbeslag. Bak de muffins nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kruimellaag mooi goudbruin en krokant is. Laat daarna op het aanrecht even in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Geniet!

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.