Bananenkruimel muffins



Bananenkruimel muffins

Heb je overrijpe bananen liggen, dan kun je heel veel lekkers maken. Maar probeer zeker ook een keer deze bananenkruimel muffins. Muffins zijn eigenlijk altijd lekker, maar met een kruimellaagje worden ze nóg lekkerder. Invriezen kan ook prima, maar piep ze dan – na ontdooien – wel even op de oven, zodat je kruimellaagje ook weer echt knapperig wordt!

Voor 12 muffins
180g bloem
1tl bakingsoda
1tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl gember
½ tl zout
90g zachte boter
100g suiker
1 ei
1tl vanille extract
400g rijpe bananen, geprakt

Voor de kruimeltopping
40g bloem
2el bruine suiker
1tl kaneel
30g boter, in blokjes

Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Snelle muffins

Meng bloem met de bakingsoda, bakpoeder, zout, kaneel en gember. Mix de zachte boter met de suiker, tot die helemaal is opgenomen. Mix dan het ei erdoor, daarna de vanille en tot slot de geprakte bananen. Meng nu de droge ingrediënten hier door heen, tot de bloem goed is opgenomen. Verdeel het beslag over de 12 holtes van je muffinblik. Ik gebruik een siliconenbakvorm, die hoef je niet in te vetten. Gebruik je een gewoon bakblik, vet dat dan in of gebruik muffinvormpjes.

Kruimeltopping voor je muffins

In een kom nu de bloem, suiker en kaneel mengen. Met je vingers verkruimel je de boter hier door heen, tot je bloem/boterkruimels hebt. Die verdeel je over het muffinbeslag. Bak de muffins nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kruimellaag mooi goudbruin en krokant is. Laat daarna op het aanrecht even in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Geniet!

Gepubliceerd op 15 februari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.