Bananenkruimel muffins
Bananenkruimel muffins
Heb je overrijpe bananen liggen, dan kun je heel veel lekkers maken. Maar probeer zeker ook een keer deze bananenkruimel muffins. Muffins zijn eigenlijk altijd lekker, maar met een kruimellaagje worden ze nóg lekkerder. Invriezen kan ook prima, maar piep ze dan – na ontdooien – wel even op de oven, zodat je kruimellaagje ook weer echt knapperig wordt!
Voor 12 muffins
180g bloem
1tl bakingsoda
1tl bakpoeder
1tl kaneel
½ tl gember
½ tl zout
90g zachte boter
100g suiker
1 ei
1tl vanille extract
400g rijpe bananen, geprakt
Voor de kruimeltopping
40g bloem
2el bruine suiker
1tl kaneel
30g boter, in blokjes
Verder nodig: muffinblik – oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Snelle muffins
Meng bloem met de bakingsoda, bakpoeder, zout, kaneel en gember. Mix de zachte boter met de suiker, tot die helemaal is opgenomen. Mix dan het ei erdoor, daarna de vanille en tot slot de geprakte bananen. Meng nu de droge ingrediënten hier door heen, tot de bloem goed is opgenomen. Verdeel het beslag over de 12 holtes van je muffinblik. Ik gebruik een siliconenbakvorm, die hoef je niet in te vetten. Gebruik je een gewoon bakblik, vet dat dan in of gebruik muffinvormpjes.
Kruimeltopping voor je muffins
In een kom nu de bloem, suiker en kaneel mengen. Met je vingers verkruimel je de boter hier door heen, tot je bloem/boterkruimels hebt. Die verdeel je over het muffinbeslag. Bak de muffins nu 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kruimellaag mooi goudbruin en krokant is. Laat daarna op het aanrecht even in het blik afkoelen, voor je ze eruit haalt en op een rooster helemaal laat afkoelen. Geniet!
Gepubliceerd op 15 februari 2017